U bent hier

Nieuwtjes Heist Op Den Berg

Heist op den Berg
30.01.2015 - 22.27u
Door: Franky Van Leeuwen

Nieuws vanuit het schepencollege

Buurt in beweging
Met het project ‘Buurt in beweging’ proberen de gemeentelijke jeugddienst en sportdienst om kinderen uit sociale woonwijken te laten bewegen en sporten. Het project startte in oktober 2014 in Pijpelheide. Kinderen van 4 tot 12 jaar konden er na school sport- en bewegingslessen volgen in de turnzaal van de lagere school. Bedoeling was hen te leren hoe ze op een goede en vooral leuke manier kunnen bewegen. 
Het college beslist om het project ‘Buurt in beweging’ verder te zetten in 2015. In welke Heistse wijken en op welke locaties dit zal plaatsvinden, wordt later nog bepaald. 

Marktkasten
Het college keurt het bestek en de raming voor de aankoop van vier marktkasten goed. Een marktkast is een voedingskast die speciaal ontwikkeld is voor elektriciteitsvoorziening op markten en door de marktkramkers gebruikt kan worden. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Een aantal firma’s wordt gevraagd om een offerte te bezorgen aan het gemeentebestuur, ten laatste op 12 februari 2015 om 9 uur. 

Garageverkoop Itegem
Het college verleent toelating aan KWB Itegem om een garageverkoop te organiseren op het hele grondgebied van Itegem. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 11 april 2015 met als centrale punt het Van Gansackerplein, waar deelnemerslijsten en plannetjes opgehaald kunnen worden. 

Ronde van Frankrijk 2015
Het Heistse gemeentebestuur kreeg vorige week de formele aanvraag binnen van de organisatie van de Tour de France, voor een doortocht op Heists grondgebied op maandag 6 juli 2015. De rit in Heist loopt langs de Aarschotsebaan en Liersesteenweg (N10). 

De 102de editie van de Ronde van Frankrijk wordt gereden van 4 tot en met 26 juli. De Tour gaat dit jaar van start in de Nederlandse stad Utrecht en eindigt traditiegetrouw in Parijs. De derde rit is volledig Belgisch getint met hellingen uit de Waalse Pijl met de start in Antwerpen, en finish bovenop de Mur de Huy, waar de Tour nooit eerder halt hield. 

Na de officiële start in Antwerpen rijdt het peloton via Mortsel en Boechout door het centrum van Lier naar Heist-op-den-Berg om vervolgens via Aarschot, Tienen en Sint-Truiden naar Hannuit te rijden en dan naar Andenne en Hoei te trekken. 

Het college geeft zijn principiële goedkeuring voor deze doortocht. De aanvraag wordt nu verder behandeld door de politie, brandweer, veiligheidsadviseur en evenementenambtenaar. De organisatoren en veiligheidsdiensten zullen alles in het werk stellen om deze wedstrijd vlot en veilig te laten verlopen. 

Naar goede Heistse traditie zal de doortocht van het grootste sportevenement ter wereld een groot volksfeest worden. Het college heeft sinds de bekendmaking van de vermoedelijke doortocht van de Tour door Heist al heel wat vragen in verband met randactiviteiten binnengekregen. Daarom werd beslist dat alle aanvragen moeten gebeuren via het aanvraagformulier (www.heist-op-den-berg/evenementenloket/ aanvraagformulier) gericht aan de dienst Evenementen en uiterlijk op 2 april 2015 moeten toekomen via mail (evenementen@heist-op-den-berg.be), via brief (Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg) of via afgifte op de dienst Evenementen. Er zal per aanvraag bekeken worden welke randactiviteiten er naast het parcours toegelaten zijn. De gemeente zal hier nauw samenwerken met de organisatie en de lokale veiligheidsdiensten, die hiervoor enkele specifieke voorschriften en regels zullen uitwerken. 

Infrastructuurwerken Gildestraat
De aanvangsdatum voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in de verlengenis van de Gildestraat (Lage Dreef fase 3) wordt vastgesteld op 9 februari 2015. De aannemer moet de opdracht voltooien binnen een termijn van 20 werkdagen.

Nieuws vanuit de gemeente

Initiatiereeks zwemmen voor personen met een fysieke beperking
De sportdienst en To Walk Again organiseren zwemlessen voor jongeren en volwassenen met een fysieke beperking. Onder begeleiding van een ervaren lesgever kan je volgens je eigen niveau je zwemcapaciteiten verbeteren. Meer weten?

Noord-Zuidconsulent stedenband
De gemeente Heist-op-den-Berg werft een Noord-Zuidconsulent stedenband (m/v) aan voor de Noord-Zuiddienst. Het gaat om een halftijds job – bepaalde duur (1 jaar) – niveau B1-B3. Meer weten?

Liefde ... of wat anders?
Tijdens de 'Week van de poëzie' brengen de leerlingen middelbare graad van de afdeling Woord een poëtische voorstelling over liefde ... of wat anders? Iedereen is welkom! 

Meer weten?

imageMeer nieuws

Ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck gaat autoracen : nieuwe passie voor Morkhovenaar

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.07.2020 - 09.05u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 05.07.2020 - 20.12u

Nieuwe samenwerking en renner voor VDB Cycling Team

Kempen regio 05.07.2020 - 20.10u

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal
Herentals | Provincie Antwerpen 05.07.2020 - 15.27u

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs
Herentals | Herenthout | Neteland 05.07.2020 - 07.34u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto