Nieuws vanuit het schepencollege

Gebruik schoolaccommodatie
Voor de organisatie van een aantal van hun activiteiten (wielerwedstrijd, volleybaltornooi, enz.) vraagt KWB Zonderschot om de speelplaats van de kleuter- en lagere school en het sanitairgedeelte van de gemeentelijke basisschool in Zonderschot te mogen gebruiken. Het college gaat hiermee akkoord mits de afspraak dat alles na gebruik in de oorspronkelijke staat (niet beschadigd, proper) wordt achtergelaten. Voor de praktische afspraken moet KWB Zonderschot tijdig contact opnemen met de school.

Onderhoud plantsoenen
Het college keurt het bestek en de raming voor het onderhoud van plantsoenen goed. De opdracht wordt gegund bij wijze van open offerteaanvraag.

Opening toeristisch seizoen
Het college geeft opdracht aan de dienst Toerisme om naar jaarlijkse gewoonte de opening van het toeristische seizoen te organiseren. Dit vindt plaats op zondag 26 april 2015 van 10 uur tot 17 uur in het kantoor van de toeristische dienst aan de Postweg. De bezoekers krijgen streekeigen hapjes en drankjes aangeboden, wat aansluit bij de projecten 'Pure Kempen' en 'Proef Heist'. De toeristische dienst mag die dag ook gratis toegangskaarten voor het treinmuseum en de water- en uitkijktoren uitdelen. Om deze dag in goede banen te kunnen leiden, wordt een beroep gedaan op enkele vrijwilligers.

Aanstellen ontwerper
Het college keurt de ereloonovereenkomst en de raming goed voor het aanstellen van een ontwerper voor de verkaveling Hoekweg en Onze-Lieve-Vrouwstraat. Een aantal firma's wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 11 maart 2015 toekomen bij het gemeentebestuur.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 10 februari 2015 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

De Lijn: nieuwe tarieven, een nieuwe manier van reizen
Sinds 1 februari zijn er nieuwe tarieven voor De Lijn. Men gaat van zones naar minuten, kinderen reizen niet meer gratis mee met abonnees, 65-plussers moeten vanaf 1 september betalen, enz. Meer weten?

Nieuwe straatnaam: Binderslaan
De gemeenteraad kent op advies van de Koninklijke Heemkundige Kring Die Swaene de straatnaam 'Binderslaan' toe aan een nieuwe zijstraat van de Schrieksesteenweg in Pijpelheide (Booischot). Meer weten?

DIFTAR-containerparken
In 2015 investeert IOK Afvalbeheer in de uitbouw van een nieuw DIFTAR-containerpark langs de Knotwilgenweg en de uitbreiding en omvorming van het bestaande containerpark langs de Herentalsesteenweg in Heist-op-den-Berg. Meer weten?