Nieuws vanuit het schepencollege

Landbouwfolies
Het college gaat principieel akkoord met de organisatie van een selectieve inzameling van landbouwfolies. Deze vindt plaats van maandag 15 tot en met vrijdag 26 juni 2015 in het Diftar-containerpark, Knotwilgenweg 35 in Heist-op-den-Berg, waar een weegbrug aanwezig is om de aangeboden hoeveelheden te kunnen bepalen.

Volgende folies kunnen afzonderlijk aangeboden worden:
- kuilfolie en zakken van kunstmest, veevoeders en kalvermelk (0 euro/ton)
- wikkel- of stretchfolie van gras- en hooibalen (5 euro/ton)

De aanbieder van landbouwplastic moet zelf de kosten voor verwerking betalen.

Onkruidbestrijding
Het college stelt een firma aan voor het uitvoeren van pesticidenvrije mechanische of manuele onkruidbestrijding op verhardingen. De opdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder, voor de prijs van 41.054,57 euro incl. btw.

Parking Hof van Riemenstraat
Het college beslist om de openbare parking aan het KTA in de Hof van Riemenstraat voortaan 'parking Hof van Riemenstraat' te noemen. Deze parking biedt plaats aan 122 personenwagens.

De parking zal voor personenwagens enkel bereikbaar zal zijn via een inrit aan de Hof van Riemenstraat. Daarom zal op verschillende plaatsen een specifiek parkeersignalisatiebord worden gezet om de ingang van deze randparking goed kenbaar te maken.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 12 mei 2015 vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.

Nieuws vanuit de gemeente

Recycleer en help onze gemeente een speeltuin te winnen!
Ga op zoek naar al je lege batterijen en gebruikte zaklampen en breng ze tussen 1 en 31 mei naar een Bebat-inzamelpunt (supermarkt, containerpark, school, ...) in onze gemeente. Wie weet, winnen we wel een leuke speeltuin! Meer weten?

Dubbelexpo Handsculpturen/Mijn naam is 65
Het centrale thema van deze tentoonstelling is de Vlaamse Gebaren Taal, de taal die doven gebruiken. De tentoonstelling is van 12 tot 30 mei vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Meer weten?

De Heistse geschenkcheque: een ideaal geschenk voor Moederdag!
Op zondag 10 mei zetten we alle mama's in de bloemetjes! Wie niet meteen weet wat kopen, kan nog snel Heistse geschenkques aanschaffen. Hiermee kunnen de mama's zelf gaan shoppen in hun favoriete Heistse winkel. Meer weten?