U bent hier

Nieuwtjes Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland
12.01.2018 - 16.47u
Door: Mark Jaspers

Beheer digitale documenten
Heist-op-den-Berg zet voor zijn dagelijkse administratie meer en meer in op digitaal werken en digitale dienstverlening. Hierdoor ontstaan er heel wat digitale documenten die geen papieren variant meer hebben. Momenteel zijn er geen gezamenlijke, eenduidige en gestructureerde richtlijnen en hulpmiddelen om deze bestanden te beheren. Hierdoor ontstaan er problemen met het opzoeken, raadplegen, uitwisselen, bewaren en vernietigen van digitale info. Dit bemoeilijkt o.a. de dagelijkse werking, maar ook het naleven van de wet op de openbaarheid van bestuur.

Om dit op te lossen, beslist het college om een softwarepakket aan te kopen voor het beheer van digitale documenten. Zo moet de software het mogelijk maken om dubbels op te sporen, aan versie- en rechtenbeheer te doen, een mappenstructuur op te zetten, ... Het is een hulpmiddel om documenten aan te leveren voor langdurige opslag in een digitaal depot, maar het is geen depot op zich. De totale kostprijs bedraagt 7.253,95 euro incl. btw.

Gedichtendag en poëzieweek

Van 25 januari (Gedichtendag!) tot 31 januari loopt opnieuw de Poëzieweek, hét poëziefeest van de Lage Landen. Dit jaar is het thema Theater. Kom zeker eens langs in de bib voor de mooiste dichtbundels en poëtische theaterteksten. Meer weten?

Infoavond: beter slapen voor kinderen vanaf 10 jaar en hun ouders
Een nachtje doordoen, slaapproblemen of een slaapstoornis: je krijgt er een slaaptekort van. Maar wanneer spreek je nu van een slaapprobleem en wanneer van een slaapstoornis? En wat kan je doen om beter te slapen? Op de infoavond krijg je een antwoord op deze vragen. Meer weten?

Vrijwillige suppoosten gezocht
Het gemeentebestuur en CC Zwaneberg zoeken vrijwilligers om toezicht te houden tijdens de openingsuren van tentoonstellingen in de kerken en in CC Zwaneberg. Meer weten?

imageMeer nieuws

Winterwandeling voor het Olivia Fund : vertrek #Chapelle Imperial

Herentals 14.12.2018 - 19.49u reading time1min

Wandel mee op zaterdag 22 december voor het Olivia Fund.  Onder begeleiding kan je starten om 18u30, 18u45, 19u00 en 19u15. Vertrek aan Chapelle Imperial – Wolstraat 27 Herentals.

Inschrijving Winterwandeling €10 via hans.horemans@hotmail.com : meldt erbij in welke groep wil u starten, rekeningnummer BE62 9733 5644 8661, gelieve 20 minuten voor startuur aanwezig te zijn, catering is voorzien.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto