Subsidies voor schoolprojecten
Heistse scholen die educatieve projecten organiseren over de Noord-Zuidproblematiek kunnen hiervoor gemeentelijke subsidies ontvangen. Go! Atheneum Heist organiseert in dit kader een project 'interbeschouwelijke dialoog'.

Ze reizen met enkele klassen naar Antwerpen om kennis te maken met de Turkse gemeenschap. Daarna gaan ze op ontdekking in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

Doel van deze dag is om leerlingen te laten kennismaken met andere levensbeschouwingen, de gelijkenissen en verschillen met eigen levensbeschouwingen te ontdekken, en meer respect te krijgen voor elkaar.
Het college keert een bedrag van 250 euro uit voor deze dag.

Verlenging Kempens Woonplatform
Op 11 maart 2008 besliste de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg om toe te treden tot het project 'Kempens Woonplatform' ter ondersteuning van het lokale woonbeleid. Kempens Woonplatform wordt georganiseerd door IOK.

Sindsdien heeft de gemeenteraad het project al eenmaal verlengd en werd dit ook opgenomen in de meerjarenplanning 2014-2019 met de nodige budgetten.
IOK wil de samenwerking met gemeenten, OCMW's en andere woonactoren in de toekomst verderzetten met een woonbeleid op maat van elke deelnemende gemeente.

Hierbij wordt de centrale kenniscel rond wonen behouden maar wordt een engagement van de gemeente gevraagd om ook lokaal een kenniscel op te starten.
Lid zijn van het Kempens Woonplatform heeft vele voordelen.

Door intergemeentelijk te werken, kan er van elkaar geleerd worden en moet niet elke gemeente op zich het hele woonbeleid uitstippelen. Daarnaast heeft IOK erg veel ervaring opgebouwd in het lokale woonbeleid, wat binnen de gemeente goed van pas komt.

De werking wordt nu opgedeeld in Kempens woonplatform Noord en Zuid, waardoor de Vlaamse subsidie substantieel verhoogt. Voor een werking van 12 maanden wordt de kostprijs voor Heist-op-den-Berg op 9.525,80 euro geraamd.

Het college gaat akkoord om verder deel te nemen aan het project Kempens Woonplatform Zuid en legt dit dossier ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. Ook de nodige subsidies zullen aangevraagd worden.

Technische hulp bij tentoonstelling
In het najaar van 2018 organiseert Heemkring Die Swane, in samenwerking met het gemeentebestuur, een tentoonstelling rond Arthur Vereecke. Het college geeft opdracht aan team Openbaar Domein om Heemkring Die Swane te helpen bij de expo.

Ze moeten op 30 oktober tentoonstellingskasten vanuit het heemmuseum vervoeren naar de kerk in Pijpelheide. Kleinere items die in een personenauto passen, zal de heemkring zelf vervoeren.

Nieuws vanuit de gemeenteraad
Op dinsdag 13 maart 2018 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente
Jeugdboekenmaand: Eureka!
Je vindt wetenschap niet alleen in een laboratorium of techniek niet alleen bij de fietsenmaker. Ook in de bib kom je heel wat te weten, zeker tijdens de Jeugdboekenmaand! 

Wat doen bij een nucleair ongeval?
Kerncentrales, maar ook de geneeskunde en de industriële sector, maken gebruik van radioactiviteit. Blootstelling aan een hoge dosis straling kan gevolgen hebben voor de gezondheid. 

Infosessie bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker
Wil je graag meer weten over de oorzaken, symptomen, onderzoeken en behandelingen van dikkedarmkanker? Kom dan op dinsdag 27 maart om 20 uur naar de gratis infoavond in CC Zwaneberg.