Jeugduitwisseling met Bergrivier
Sinds oktober 2015 onderhoudt Heist-op-den-Berg een stedenband met de gemeente Bergrivier in Zuid-Afrika. De stedenband beoogt uitwisseling en samenwerking tussen drie actoren in de gemeenten: politiek, administratie en burgers.

In de samenwerkingsovereenkomst werd jeugd als een prioritair thema gedefinieerd. Om hier invulling aan te geven, besliste het college om een jeugduitwisseling te organiseren.

In oktober 2017 vond een eerste werkbezoek plaats aan Bergrivier ter voorbereiding van deze uitwisseling. Van 30 maart tot en met 13 april vindt dan de eigenlijke jeugduitwisseling plaats. Tien jongeren uit Heistse scholen, twee leerkrachten en twee personeelsleden van team Jeugd trekken naar het Zuid-Afrikaanse Bergrivier.

Ze zullen daar verblijven bij tien leeftijdsgenoten en zo het leven van jongeren in Zuid-Afrika ervaren. De jongeren verblijven in gastgezinnen, zullen mee de lessen volgen op school en deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Doorheen de reis wordt op regelmatige tijdstippen tijd uitgetrokken om met elkaar uit te wisselen hoe jongeren hun toekomst en die van hun lokale samenleving zien.

Dit project is een samenwerking tussen de gemeenten Heist-op-den-Berg en Bergrivier en acht middelbare scholen (vier uit Heist, vier uit Bergrivier).

75 jaar KWB Hallaar
Het college kent een toelage van 205 euro toe aan KWB Hallaar ter gelegenheid van haar 75-jarige bestaan. Het jubileum wordt gevierd met een 'Spel zonder grenzen' op zaterdag 9 juni 2018 om 13 uur op de Chiroterreinen in de Oude Liersebaan.

Parkeerduur blauwe zone Schriek
Op de gemeenteraad in februari 2003 werd beslist om een parkeerduurbeperking van 30 minuten in te voeren in de blauwe zone langs onder meer de Leuvensebaan in Schriek. In de Hoogstraat/Leo Kempenaersstraat geldt momenteel een parkeerduurbeperking van 1 uur. Door het beperkte aantal handelszaken en de toename van het aantal woongelegenheden dringt een herziening van het parkeerregime zich op.

Het college beslist, na advies van de ambtelijke werkgroep verkeer, om de blauwe zone in Schriek (Leuvensebaan en Hoogstraat/Leo Kempenaersstraat) te behouden maar de toegelaten parkeerduur te verlengen tot twee uur. Dit geeft de omwonenden wat extra comfort omdat zij na 16 uur hun auto in de buurt van hun woning kunnen parkeren zonder hem nog te moeten verplaatsen.

Aankoop podiumwagen
De huidige podiumwagen is dringend aan vervanging toe. Daarom stelde team Openbaar Domein een bestek en raming op voor de aankoop van een nieuwe podiumwagen.

De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 16 april 2018 om 10 uur toekomen bij het gemeentebestuur.

Sluitingsdagen paasvakantie
Het zwembad in de Lostraat is gesloten op zondag 1 april (Pasen) en alle teams van gemeente en OCMW zijn gesloten op paasmaandag 2 april. Sommige teams zijn gesloten of hebben aangepaste openingsuren in de paasvakantie. Meer weten?

Ochtend- en avondopening Heistse watertoren
Op zondag 8 april openen we de deuren om 6.30 uur en kijk je uit naar een mooie zonsopgang. Op maandag 30 april kan je 's avonds vanaf 20 uur genieten van het uitzicht. Meer weten?

Ophaling grofvuil
In Heist-op-den-Berg wordt het grofvuil opgehaald op aanvraag. De eerstvolgende keer is op donderdag 5 april. Als je iets wil meegeven, moet je dit tijdig aanvragen bij het onthaal in het gemeentehuis. Meer weten?