U bent hier

Nieuwtjes Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
15.06.2018 - 20.56u
Door: Lex Verellen

Subsidies Heist in de Wereld
Het gemeentelijke subsidiereglement van 12 november 2013 voorziet subsidiëring van schoolprojecten rond een mondiaal thema. Doel van de subsidie is sensibilisering met betrekking tot deze thema's.
Het Heilig Hartcollege diende voor zijn project 'Vluchtelingen en armoede' een aanvraag in voor deze subsidie. Ze voldoen aan de criteria:

De leerlingen meer inzicht geven in mondiale thema's of hen vertrouwd maken met vreemde culturen, en een bijdrage leveren tot mondiale vorming in de klas.
Het project organiseren voor meerdere klassen of over meerdere lesuren met een maximum van 250 euro voor een project waaraan minimaal drie klassen deelnemen.

De toelage zal 50% van de reële kosten van het ingediende project bedragen met een maximum van 250 euro.

Ook een Heistse jongere diende een aanvraag in voor subsidie van een zes weken durende inleefreis. Ze voldoet aan de voorwaarden zoals vastgelegd in het subsidiereglement voor de subsidiëring van inleefreizen en -stages door Heistse jongeren.

Het college gaat akkoord met de toekenning van beide subsidies.

Intergemeentelijke tankslag IOK
IOK organiseert een intergemeentelijke tankslag in de winter 2018-2019. De vorige intergemeentelijke tankslagen waren succesvol met 764 uitgevoerde saneringen in 2010-2011 en 1.125 uitgevoerde saneringen in 2014-2015. Via deze actie worden oude brandstoftanks geledigd en gereinigd, waardoor het risico op bodemverontreiniging wordt vermeden.

Het college besluit deel te nemen aan deze intergemeentelijke tankslag.

Pop-upontmoetingsplekje in Booischot
Het project Veerkrachtige Dorpen streek gedurende vijf maanden neer in Booischot. Op woensdag 20 juni kan je de resultaten van dit project en het pop-upontmoetingsplekje achter de kerk komen ontdekken. Meer weten?

Eikenprocessierupsen
Als je in je tuin last hebt van eikenprocessierupsen of hun schadelijke nesten, dan is het verstandig de rupsen en nesten te laten verwijderen door een aannemer. Bevinden ze zich op of vlakbij open­baar domein, dan kan je dit melden aan Openbaar Domein. Meer weten?

Parkdichters
Zaterdag 23 juni wordt het poëziewandelpad in De Averegten verrijkt met gedichten van drie nationaal bekende dichters. Ze wandelen mee door het bos en vertellen over hun gedichten en hoe de natuur hen inspireert. Meer weten?

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto