Art@the bib presenteert Agnes Op de Beeck

Art@the bib plaatst talent uit eigen streek in de kijker en laat bibliotheekbezoekers kennismaken met een aantal kunstvormen. Gedurende 2 maanden stellen kunstenaars uit de regio hun werk tentoon in de bib. De schilderijen, tekeningen, schetsen, … krijgen een plaatsje aan de kranten en in de multimedia-afdeling.

Van 1 tot 29 februari 2012 stelt Agnes Op de Beeck grafische werken tentoon.

Agnes Op de Beeck (°1947) is gehuwd, heeft 3 kinderen en woont in Zonderschot.
Ze was 36 jaar actief in het secundair onderwijs als lerares plastische opvoeding, en daarna volgde ze les in de gemeentelijke academie van Heist-op-den–Berg. Daar schilderde Agnes vooral portretten.

De werken van Agnes Op de Beeck zijn vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib.

Kunstenaars die zich aangesproken voelen door het art@the bib-project kunnen dit laten weten op info.bibheist@bibliotheek.be.


Toekenning vrije plaatsen maandagmarkt
Op dinsdag 31 januari 2012 heeft het schepencollege een aantal vrije plaatsen toegekend aan marktkramers op de wekelijkse maandagmarkt. In totaal hebben 31 marktkramers een betere of vaste standplaats gekregen.

Na de werkzaamheden in de Bergstraat en de verhuizingen die hiermee gepaard gingen, werd beslist om enkele vrijgekomen maar ook enkele bestaande lege plaatsen toe te kennen. Er werd vastgesteld dat er toch nog grote interesse is in een vaste plaats op onze wekelijks maandagmarkt.

Acht vaste marktkramers krijgen door een verschuiving een andere en betere plaats en 23 marktkramers krijgen een vaste plaats. Ongeveer de helft van deze nieuwe plaatsen wordt ingenomen door marktkramers die in het verleden al zeer frequent als losse marktkramer aanwezig waren.

De schepen van Markten verduidelijkt dat door deze beslissing wordt getracht om opnieuw een zo mooi mogelijk aaneensluitende markt te bekomen, wat zowel voor de marktkramers als voor de klanten een pluspunt betekent. Een beperkt aantal plaatsen blijft wel nog vrij liggen voor losse marktkramers, zoals wettelijk voorzien is in het marktreglement.


Aeronetics en rugscholing in Zonderschot
Omnisport Action organiseert i.s.m. de sportdienst van Heist-op-den-Berg een nieuwe reeks aeronetics. Aeronetics is een combinatie van low impact aerobic: vetverbrandende oefeningen die niet belastend zijn voor de gewrichten (gewichtsafname) en BBB: versterkende en verstevigende oefeningen voor buik, billen en benen.
De lessenreeksen vinden plaats in de turnzaal van de gemeentelijke kleuterschool in Zonderschot, elke dinsdagavond van 20.40 tot 21.30 uur, in de periode van 28 februari tot en met 26 juni 2012, en worden gegeven door een gediplomeerd regent lichamelijke opvoeding – bewegingsrecreatie.

Heb je rugklachten maar wil je toch verantwoord sporten, dan is dit een unieke kans voor jou! Omnisportclub Action organiseert i.s.m. de sportdienst van Heist-op-den-Berg een lessenreeks rugscholing die als doel heeft rugklachten te voorkomen en bestaande rugproblemen te verbeteren.
De lessen worden gegeven door een gediplomeerd regent lichamelijke opvoeding - bewegingsrecreatie en vinden plaats in de turnzaal van de gemeentelijke kleuterschool in Zonderschot, elke dinsdagavond van 19.50 tot 20.40 uur in de periode van 28 februari tot en met 26 juni 2012.
I