•Expo in de bib: ’Ilah – Stel u voor‘•Aanvragen gebruik nieuwe sporthal Lostraat•Landmeters aan de slag in Heist-op-den-Berg

Expo in de bib: ’Ilah – Stel u voor‘

Het lief en leed van stripfiguur Cordelia sierde bijna 16 jaar lang de pagina’s van De Morgen. 

In december 2011 publiceerde de Vlaamse krant de laatste Cordelia-cartoon. Intussen verschenen er tien albums van Ilah’s geesteskindje, werd Cordelia het gezicht van de vervoersmaatschappij De Lijn, en prijkt ze meer dan levensgroot op de stripmuur in de Antwerpse Keizerstraat. In 2008 tekende Ilah verschillende leesstandjes voor de affiche van de Antwerpse Boekenbeurs.

Deze expo toont je de genese van 33 tekeningen van ILAH. Dit letterwoord komt van de eigenlijke naam van de kunstenares ‘Inge Alfonsina Heremans’.

De tentoonstelling loopt de hele maand februari 2012 en is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Strip Turnhout, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, en de Provincie Antwerpen/Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof.
 
 

Aanvragen gebruik nieuwe sporthal Lostraat

De werken aan de nieuwe sporthal langs de Lostraat in Heist-op-den-Berg zijn aangevat.
De sporthal zal volgens de huidige planning in gebruik genomen kunnen worden in het najaar van 2012.

Verenigingen, scholen, instellingen e.d. die gebruik wensen te maken van de sporthal, polyvalente zaal of ingerichte turnzaal kunnen dit aanvragen met het aanvraagformulier te vinden op de gemeentelijke website.

De aanvragen moeten voor 31 maart 2012 op de sportdienst toegekomen zijn.
 
 

Landmeters aan de slag in Heist-op-den-Berg

Binnenkort verrichten landmeters opmetingen in de straten van Heist-op-den-Berg. Deze opmetingen kaderen in de aanmaak van het Grootschalig Referentiebestand, of GRB. Dit is een zeer nauwkeurige digitale kaart van Vlaanderen.
De landmeters zullen onder andere de wegen, de voetpaden en ook de gevels van de huizen opmeten. De kaart zal voornamelijk gebruikt worden door de overheid en de nutsbedrijven, bijvoorbeeld voor het beheer van leidingen.
Het eindresultaat zal ook binnen de gemeentelijke diensten zijn nut bewijzen. Het bestand kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het plannen- en vergunningenregister, het intekenen van BPA’s en verkavelingsplannen, het beheren van het eigen patrimonium, groenvoorzieningen, verkeerssignalisatie, enz.

AGIV
De opmetingen zijn een initiatief van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) die verantwoordelijk is voor de opmaak van de gedetailleerde kaart. De financiering van dit grootse project wordt voor de helft gedragen door het Vlaams Gewest, en voor de helft door de nutsmaatschappijen (Belgacom, Eandis, …). Deze kartering wordt uitgevoerd per gemeente of stad.

Landmeters legitimeren zich op eenvoudig verzoek
Voor Heist-op-den-Berg werd de firma Aquaterra uit Gent aangesteld om deze opmetingen uit te voeren. Ongeruste bewoners kunnen de landmeters altijd vragen om zich te identificeren. De landmeters kunnen zich op eenvoudig verzoek legitimeren met een formulier dat door het AGIV is uitgereikt. De personeelsleden van het AGIV zelf - die op het terrein controlemetingen uitvoeren - hebben een persoonlijke badge.

Meer info?
Meer informatie over het AGIV en het GRB vind je  op www.agiv.be. 
Je kunt ook contact opnemen met de afdeling Bouw en Milieu van de gemeente Heist-op-den-Berg, tel. 015 23 74 00, mail bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be.