•Voorleesavond•Goede doelen in de Bergstraat•Aeronetics

Voorleesavond

Op 8 december organiseert de Heistse bib een voorleesavond: een literair menu van verhalen en gedichten. Cursisten van Creatief schrijven serveren zelfgeschreven verhalen en gedichten. Geniet samen met de auteurs, voorlezers, cursisten en lesgevers van een drankje en een hapje na het voorlezen.

Info
- Locatie: Openbare bibliotheek, Berkenstraat 3, 2220 Heist-op-den-Berg
- Datum: donderdag 8 december 2011 om 19 uur
- Inkom gratis
- Inschrijven: mail heist@cbe-openschool.be of tel. 015 23 78 00
- Organisatie: Openbare Bibliotheek i.s.m. CBE Open School
 

Goede doelen in de Bergstraat
Naar jaarlijkse gewoonte zullen de winkels in de Bergstraat gedurende enkele zondagen in december geopend zijn. Tijdens de koopweekends vind je er ook enkele socio-culturele verenigingen in de kerststallen ter hoogte van het evenementenplein, waaronder het Heistse Rode Kruis.

Dit jaar hebben Rode Kruis-Heist-op-den-Berg, Heistse Afdeling MS en Vrienden voor Senegal een info- en verkoopsstand. Bij deze verenigingen kan je terecht voor glühwein, cava, jenever, chocomelk, hotdogs, hapjes en juwelen. Ook de felbegeerde armbandjes van Music For Life zijn bij de Rode Kruisstand verkrijgbaar voor 1 euro per stuk.
Het Rode Kruis investeert zijn opbrengst van deze eindejaarsactie in vakanties voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, in een vakantieproject voor minder mobiele mensen en in een internationaal Rode Kruisproject. De andere verenigingen bouwen met de opbrengst hun werking uit.

Je kan deze organisaties een hart onder de riem steken door hen een bezoekje te brengen op 10, 11, 17, 18 of 24 december 2011 of op 8 januari 2012, telkens tussen 14 uur en 18 uur. Ook tijdens de avondopening in de Bergstraat op vrijdag 23 december en op zondagnamiddag 8 januari 2012 tekenen ze present.
 
Aeronetics
Sportheist vzw organiseert een nieuwe reeks aeronetics. Dit is een combinatie van:
- low impact aerobic: vetverbrandende oefeningen die niet belastend zijn voor de gewrichten (gewichtsafname)
- calanestics: versteviging van de spieren ter hoogte van dijen, buik, zitvlak, borst, schouders
- versterkende en spierverstevigende oefeningen.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde lesgever in de turnzaal in Hallaar op de Leopoldlei, en kosten € 18 voor 10 lessen. Er zijn wekelijks lessen (10 keer) op maandag van 9.30 tot 10.25 uur en van 10.30 tot 11.25 uur. De eerste les valt op maandag 12 december 2011.

Inschrijven doe je vooraf bij de sportdienst, tel. 015 75 86 57.