•Maatschappelijk waardevolle projecten•Heraanleg kerkhoven•'Drawing for life': rechtzetting datum•Heist twint met Arad•Art@the bib presenteert Griet Goorden•Zwembaddag

Maatschappelijk waardevolle projecten
Jeugdverenigingen en jeugdafdelingen krijgen subsidies van het gemeentebestuur als ze meewerken aan maatschappelijk waardevolle projecten. Voorbeelden van maatschappelijk waardevolle projecten zijn: helpen op de bergconcerten, helpen met de zwerfvuilactie, vullen van zandzakjes, ophalen van kerstbomen, ... Het gemeentebestuur verdeelt een totaal bedrag van 8.503,50 euro over 7 jeugdverenigingen voor reeds uitgevoerde projecten in 2011.
 
 
Heraanleg kerkhoven
Het college start de openbare aanbesteding voor de inrichting van afscheidsluifels op de begraafplaatsen van Pijpelheide, Schriek en Heist-Goor. De offertes moeten ten laatste op 13 januari 2012 om 10.30 uur toekomen in het gemeentehuis. Het is de bedoeling om deze werken gespreid over 2012 en 2013 uit te voeren.
 
 
'Drawing for life': rechtzetting datum
Op 25 november wordt de tentoonstelling geopend van de geselecteerde werken uit de kunstwedstrijd 'Tekenkunst' van de cultuurraad. CC Zwaneberg en de jeugddienst sluiten hierbij aan met 'Drawing for life', waarvan de opbrengst integraal gaat naar de Studio Brusselactie 'Music for life'. Deze actie vindt dus plaats op vrijdag 25 november van 20.30 tot 23 uur in cultuurcentrum Zwaneberg, niet op 23 november, zoals eerder vermeld.
 
 
Heist twint met Arad
Op 19 november ondertekent Heist-op-den-Berg een twin-city-akkoord met de Roemeense stad Arad.

Arad ligt in het westen van Roemenië, op 50 kilometer van de grens met Hongarije. Het is een grote stad met 184.000 inwoners en een rijke commerciële en culturele geschiedenis.

Het opzet van het twin-city-akkoord is om vriendschappelijke relaties te ontwikkelen en mogelijkheden te onderzoeken om samen te werken. Op 19 november kan de Heistse bevolking genieten van de eerste vruchten van deze samenwerking.

Om 16 uur vindt een business seminar plaats. Roemeense en Belgische ondernemers krijgen een forum aangeboden om ervaringen uit te wisselen en misschien interessante zakelijke opportuniteiten te ontdekken. Deze namiddag verloopt in samenwerking met de Roemeense ambassade in België. De Roemeense ambassadeur, Ovidiu Dranga, zal het seminarie bijwonen.

Om 20 uur staat een concert van de Filharmonie van Arad op het programma. Zij brengen twee volledige werken van Ludwig Von Beethoven: het vijfde pianoconcerto en de vijfde symfonie. Het concert wordt voorafgegaan door de plechtige ondertekening van het twin-city-akkoord. 

Dit evenement is een organisatie van het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg in samenwerking met ereconsul voor Roemenië Karel Verschueren, Europees parlementslid Iosif Matula, VOKA, Unizo, Rotary Heist-op-den-Berg en Lions Club Zuiderkempen en geniet steun van het ‘Europa voor de burger’-programma van de Europese Commissie.
 
Art@the bib presenteert Griet Goorden
Art@the bib plaatst talent uit eigen streek in de kijker en laat bibliotheekbezoekers kennismaken met een aantal kunstvormen. Gedurende 2 maanden stellen kunstenaars uit de regio hun werk tentoon in de bib. De schilderijen, tekeningen, schetsen, … krijgen een plaatsje aan de kranten en in multimedia-afdeling.

Van 7 november tot 27 januari stelt Griet Goorden een aantal schilderijen tentoon in de bib van Heist-op-den-Berg. Griet Goorden is geboren in Heist-op-den-Berg op 14 maart 1957. Ze woont in Heist-op-den-Berg en studeerde voor sociaal verpleegkundige. Griet is pas beginnen schilderen op haar 48ste. Momenteel volgt ze academie in Heist-op-den-Berg.

De werken van Griet Goorden zijn vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib en dit van 7 november 2011 tot 27 januari 2012.

Kunstenaars die zich aangesproken voelen door het art@the bib-project kunnen dit laten weten op info.bibheist@bibliotheek.be.
 
 
Zwembaddag
Hindernissenparcours, zoektochten, wedstrijdjes,… een zwembad vol uitdagingen, klaar om door jullie overwonnen te worden! Voor ieder wat wils, zowel in als rond het water. Toffe gadgets voor iedere deelnemer!

Deze ZwembadDAG vindt plaats op zaterdag 19 november 2011 van 12.30 tot 17 uur in het gemeentelijke zwembad in de Lostraat 48 in Heist-op-den-Berg. Inschrijven is niet nodig. Iemand van 16 jaar of jonger betaalt € 1,10 of met vrijetijdskaart € 0,20, personen ouder dan 16 jaar betalen € 1,90 of met vrijetijdskaart € 0,40.