•Praatcafé dementie•Sluitingsdagen diensten in juni•Jaarlijkse seniorenfietstocht•Inschrijfdag voor zomeractiviteiten

Praatcafé dementie
Op maandag 30 mei 2011 vindt het tweede praatcafé dementie plaats. Het thema van dit eerste ‘echte’ praatcafé dementie is ‘Moet ik me zorgen maken bij geheugenproblemen?’
Dokter Erik Triau, neuroloog in de regio Leuven, komt meer uitleg geven over dit thema. Na dit informatieve gedeelte is er tijd voor een pauze van zo’n 30 minuten. Na de pauze gaan we dan in gesprek met elkaar. Wie wil kan iets vertellen, vragen, … maar enkel luisteren kan even goed.
Dit praatcafé dementie vindt plaats in de cursusruimte van Cultuurcentrum Zwaneberg in de Bergstraat in Heist-op- den-Berg. De deuren openen om 13.30 uur en de spreker begint eraan om 14 uur. Einde wordt voorzien rond 16.30 uur. Het volgende praatcafé dementie vindt plaats op 12 september 2011.
 
Sluitingsdagen diensten in juni
Alle diensten van gemeente en OCMW zijn gesloten op
- 2 juni 2011 (Hemelvaartsdag)
- 3 juni 2011 (brugdag)
- 13 juni 2011 (Pinkstermaandag).
Het zwembad aan de Lostraat is wel open op vrijdag 3 juni, maar gesloten op zondag 12 juni (Pinksteren).
De containerparken sluiten enkel op Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag en zijn dus wel open op 3 en 4 juni.
 
Jaarlijkse seniorenfietstocht
De gemeentelijke sportdienst, de gemeentelijke seniorenadviesraad en de lokale politie organiseren op maandag 23 mei hun jaarlijkse fietstocht voor senioren. Het vertrek is stipt om 13.30 uur aan cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Van hieruit vertrekt de fietstocht langs veilige, rustige, landelijke wegen onder begeleiding van de politie. We fietsen richting Pijpelheide, waar er een pauze met een drankje voorzien is. De deelname is gratis. Alle senioren zijn welkom.
Info: Gemeentelijke sportdienst, Lostraat 48, Heist-op-den-Berg, tel. 015 75 86 57
 
Inschrijfdag voor zomeractiviteiten
Voor de activiteiten van de zomervakantie slaan de sportdienst en de jeugddienst ook dit jaar weer de handen in elkaar voor een gezamenlijke inschrijfdag. Zo moet je niet van hier naar daar rijden maar kan je op 1 plaats inschrijven voor activiteiten van beide diensten.
Op zaterdag 21 mei van 13 tot 16 uur kan je voor alle activiteiten terecht in het kantoor van de jeugddienst, Molenstraat 50 in Heist-op-den-Berg. Voor de jeugddienst is dit de eerste dag dat er ingeschreven kan worden.
De inschrijvingen van de sportdienst startte al op 16 mei.
Opgelet! Op deze dag kan er enkel ter plaatse ingeschreven worden en niet via telefoon, mail of site.
Inschrijvingen activiteiten Grabbelpas
Inschrijven voor de Grabbelpasactiviteiten is verplicht. Je kan dit doen op de inschrijfdag op zaterdag 21 mei van 13 tot 16 uur en daarna vanaf maandag 23 mei tijdens de openingsuren van de jeugddienst. Inschrijven kan vanaf 23 mei telefonisch, via e-mail en via de site. Je inschrijving is pas geldig als je ten laatste twee werkdagen voor de activiteit plaatsvindt komt betalen.
Betalen kan op de jeugddienst zelf tijdens de openingsuren, cash of met Bancontact, of door een enveloppe met het gepaste bedrag, naam, datum en activiteit in de brievenbus van de jeugddienst achter te laten. Let wel, op de inschrijfdag 21 mei kan je niet met Bancontact betalen.
Als je om een geldige reden (ziekte, ongeval,…) niet kan meedoen met een activiteit waarvoor je ingeschreven bent, dan kan je het geld terugkrijgen indien je ten minste één dag voor de activiteit de inschrijving annuleert (voor 16 uur) of als je een doktersbriefje binnen brengt. Annuleren kan ook op de jeugddienst, via mail of via telefoon.
Opgelet!
• Er is geen vervoer voorzien van en naar de Grabbelpasactiviteiten.
• Voor Grabbelpasactiviteiten kan je alleen inschrijven op de jeugddienst, niet op het speelplein of op de buitenschoolse opvang.
Info
• Jeugddienst, Molenstraat 50, 2220 Heist-op-den-Berg, tel. 015 24 76 21, www.jeugddienst-heist-opden-
berg.be. Open op maandag van 14 tot 19 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 14 tot 16.30 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur. Kan je niet tijdens de openingsuren terecht, dan kan je een afspraak maken.
• Sportdienst, Lostraat 48, 2220 Heist-op-den-Berg, tel. 015 75 86 57. Open op maandag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur, op dinsdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur, op woensdag van 14 tot 16 uur, op donderdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur en op vrijdag van 9 tot 12 uur.