• Heistse Pijl• Heist Wandelt & Fietst: 22 mei• Meiboomplanting• SuperVlieg landt op de Hei (Be)leeft• Jouw stem in het mobiliteitsdebat

Heistse Pijl
Wielerwedstrijd, zaterdag 21 mei
De Heistse Pijl is een wielerwedstrijd voor eliterenners, elite z/c en beloften. De start- en aankomstzone liggen dit jaar weer aan de Leopoldlei. Net zoals vorig jaar zullen renners van verschillende professionele topploegen aan de start verschijnen. Verschillende toprenners zullen deze wedstrijd mee kleuren, waaronder de winnaar van 2009 Greg van Avermaet, en verder Nick Nuyens, Bjorn Leukemans, Iljo Keisse, Frederik Willems, ...
Het gevarieerde parcours doorkruist verschillende deelgemeenten: Wiekevorst, Itegem en Hallaar. Het is een wedstrijd van 165 km, bestaande uit 11 ronden van 15 km. Omheen het wielergebeuren zal er voldoende randanimatie voorzien zijn. Wil je de koers van heel dichtbij volgen, dan kan je inschrijven op een van de twee VIP-arrangementen.
Info in een notendop:
• voorstelling renners om 13.30 uur
• start om 14 uur
• gratis toegang
• start en aankomst: Leopoldlei Heist-op-den-Berg
• inschrijvingen VIP-arrangementen: Karl Haverbeke, gsm 0477 23 26 14, of Jef Van den Bosch,
tel. 0473 67 12 24
• website http://www.heistsepijl.be 

Aandacht: Het bibliotheekfiliaal van Itegem sluit op zaterdag 21 mei zijn deuren, omwille van de Heistse Pijl.
Containerpark 1 op de Herentalsesteenweg is op zaterdag 21 mei vanaf 12 uur ook gesloten, omwille van de Heistse Pijl.
 
Heist Wandelt & Fietst: 22 mei
Heist Wandelt
‘Heist Wandelt’ maakt dit jaar deel uit van het bekende KWB-wandelcriterium ‘Den Toer Van Heist’, een verzameling van 10 prachtige wandelingen met Heist Wandelt als Jokerwandeling. Zondag 22 mei 2011 kan je deelnemen aan de derde ‘Heist Wandelt’: vier wandeltochten (6 km, 9 km, 11 km en 15 km) door en langs de natuurgebieden rondom het centrum van Heist, met een uitzwaai richting Booischot en de Netevallei. Er is een drankstop voorzien in dagcentrum Nethedal in Booischot.
Info: http://www.heistwandelt.be 

Heist Fietst
Wie liever de fiets opstapt, kan samen met de familie deelnemen aan ‘Heist Fietst’, een gezellige familiefietstocht voor jong en oud. Deze familiefietstochten lopen langs leuke en mooie plaatsen uit de gemeente. Je hebt de keuzen uit twee afstanden, 25 km of 40 km. Halfweg voorzien we een drankstop in de kantine van LRV in Itegem, waar de kinderen ook een ponyritje kunnen maken. De fietstochten zijn met pijlen aangeduid, en je ontvangt bij vertrek een routebeschrijving.
 
Info: http://www.heistfietst.be
Algemene info
Inschrijvingen, start en aankomst, site www.heistwandelt.be
Vertrek en aankomst zijn in de lokalen van het Gemeentelijke Sportcentrum, Lostraat 50, Heist-op-den-Berg.
Starten kan tussen 8 en 15 uur. De volledige opbrengsten van Heist Wandelt worden voorzien voor sociale
projecten, meer info op site www.actiezorgenmens.be.
 
Meiboomplanting
Op zondag 22 mei (bloeimaand!) om 14.30 uur organiseert heemkring Die Swane zijn 52e meiboomplanting. Die vindt dit jaar voor de tiende maal op rij plaats aan de Kaasstrooimolen. Het heemerf Kaasstrooimolen en Pandoerenhoeve aan de Bruggeneindse Heibaan zal dan weer het schitterende decor vormen voor een uitbundig meifeest.
 
SuperVlieg landt op de Hei (Be)leeft
Alle gekheid op een stokje!’ Kinderkunstenfeest in Pijpelheide
Op zondag 22 mei slaan SuperVlieg en De Hei (Be)leeft de handen in elkaar voor een groots kinderkunstenfeest in Pijpelheide. We bieden kinderen van 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders een divers aanbod van kinderkunsten en leuke animatie en dit alles onder het thema ‘Alle gekheid op een stokje!’.

Doe mee aan gekke workshops en geniet van al even zotte voorstellingen. Als top of the bill eindigen we die dag met een gekke, muzikale stoet dwars door het centrum van De Hei.
Vereigingen, scholen, zelfstandigen in Pijpelheide, talloze partners van de gemeente en andere creatievelingen werken mee aan dit cultuurfeest. Tijdens SuperVlieg en de Hei(be)leeft bruist Pijpelheide van ideeën, gonst het van bedrijvigheid en smult iedereen van cultureel moois en lekkers!

Nog niet voldoende? Dan bieden de verenigingen van De Hei (be)leeft nog iets extra aan. Zo kan je genieten van twee super lange springkastelen en is er een gratis ballonnenwedstrijd. Grimeren of meedoen aan een fotowandelzoektocht, een fietstocht of oude volksspelen, … ook dat kan allemaal.
Kruis 22 mei alvast aan in je agenda en hou je ogen en oren open want SuperVlieg komt eraan!

Info over het concrete programma vind je op de site www.supervlieg.be
Voor meer info over de activiteiten van SuperVlieg kan je terecht bij de gemeentelijke jeugddienst, tel. 015 24 76 21, of bij cultuurcentrum Zwaneberg, tel. 015 25 07 70.
Voor reservatie voor de activiteiten kan je terecht bij cultuurcentrum Zwaneberg.
Voor meer info over de activiteiten van De Hei (be)leeft kan je terecht bij Jos Schauwaers, tel. 0473 53 14 97.
 
Jouw stem in het mobiliteitsdebat
De Vlaamse overheid ontwerpt een nieuw mobiliteitsplan voor Vlaanderen.
Mobiliteit is een zaak van iedereen. Zowat iedereen krijgt met mobiliteitsproblemen te maken, en zowat iedereen heeft ideeën om de grote uitdagingen van ons mobiliteitsbeleid aan te pakken.
Welke prioriteiten moet de overheid volgens jou stellen om files, milieuhinder, en verkeersonveiligheid tegen 2020 en 2030 aan te pakken?

Laat je stem horen in het mobiliteitsdebat! Neem tot 29 mei deel aan de enquête op http://www.mobiliteitsplanvlaanderen.be.