Nieuws vanuit het schepencollege•Gedeeltelijke herziening RUP Heist-station•Boeken hoofdbibliotheek•Cursussen ‘bronsgieten’ en ‘steenkappen’•Huursubsidies 2012•Herinrichting woonwagenparkNieuws vanuit de gemeente•...

Nieuws vanuit het schepencollege

Gedeeltelijke herziening RUP Heist-station
De gedeeltelijke herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Heist-station wordt goedgekeurd door de provinciale deputatie.
Het schepencollege neemt hiervan akte en geeft opdracht aan de gemeentelijke GIS-cel (Geografisch Informatie Systeem) om de gewijzigde plannen te implementeren in het gemeentelijk plannenregister.

Boeken hoofdbibliotheek
De collectie boeken van de hoofdbibliotheek wordt voor het jaar 2013 uitgebreid met een pakket fictie- en non-fictie boeken ter waarde van 34.000 euro. De levering van de boeken wordt door het college toegewezen aan vier verschillende boekhandelaars.

Cursussen ‘bronsgieten’ en ‘steenkappen’
De gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste kunsten gaat van start met twee nieuwe cursussen. De cursus ‘bronsgieten’ start op 8 februari; de vijfdaagse workshop ‘steenkappen’ start op 8 april. Beide lessenreeksen worden begeleid door de leraars ‘beeldhouwen’ en enkele gastdocenten.

Huursubsidies 2012
Op 16 oktober 2012 besliste het gemeentebestuur om het gebruik van niet-gemeentelijke, polyvalente en overdekte sportinfrastructuur te subsidiëren. Een totaalbedrag van 3.164,43 euro wordt voor het jaar 2012 verdeeld onder vijf Heistse sportverenigingen.

Herinrichting woonwagenpark
Het college keurt de lastvoorwaarden en de raming goed voor de herinrichting van het woonwagenpark in Booischot. Het gaat hier om infrastructuurwerken en werken aan de gebouwen. De opdracht wordt openbaar aanbesteed. De offertes moeten ten laatste op 14 maart 2013 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

 

Nieuws vanuit de gemeente

Oproep aan zelfstandigen en ondernemers
In de afgelopen zes jaar heeft de Raad voor Lokale Economie al veel gepresteerd. Voor een dynamische verdere werking is de gemeente op zoek naar geëngageerde leden, die samen willen denken en werken. Meer weten?
 

Afvalkalender 2013
De bedeling van de afvalkalenders is dit jaar erg moeizaam verlopen. Wie nog geen afvalkalender ontvangen heeft, kan contact opnemen met IOK, of kan terecht op het gemeentehuis, op de bouwdienst of op de technische dienst. Meer weten?
 

De muze en haar componist
Deze luisterlezing door David Lodewyckx, musicoloog, focust niet op de componist zelf maar vooral op de vrouwen die (on)rechtstreeks de aanleiding zijn geweest tot enkele absolute meesterwerken. Meer weten?