• Week van de Smaak• Expo Art@the bib: Else Van Geet

Week van de Smaak

Na een sabbatjaar op Vlaams Niveau is de Week van de Smaak er weer helemaal. Dit jaar staat er geen land centraal, maar wel de eigen keuken! Met ‘de Smaak van Thuis’ wil de Week van de Smaak een lans breken voor de warmte en gezelligheid van de thuiskeuken. Van workshops tot diners: voor elk wat wils! De Week van de Smaak vindt plaats van 15 november tot 25 november.

Familierecept 1 - 15 november

De bibliotheek verzamelt originele familierecepten. Iedereen die thuis nog zo’n ouderwets familierecept heeft dat tafelgenoten doet watertanden, wordt uitgenodigd om dit recept te bezorgen in de bib. Het proefteam van de bib beloont één ‘De Smaak van Thuis-recept’ met een restaurantbon van € 40! Achteraf kan je trouwens het boekje met de 30 origineelste inzendingen kopen in de bib!

Kruidenworkshop met proeverij 16 november

Kruidenkenners Flor de Vos en Myriam Verstrepen tonen in de bib hoe je smaakvolle en gezonde lekkernijen maakt met kruiden. Naast heerlijke keukentips geven ze ook uitleg over de werking van bepaalde kruiden. 
Deze activiteit wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met vtbKultuur Heist-Putte.

Culinaire roadshow in het CC 17 november 

Van 14 uur tot 18 uur vind je in Cultuurcentrum Zwaneberg een standje van het project Kempen Kookt!. De Kempense kok Jeroen Van Alphen (bekend van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’) demonstreert zijn kookkunsten en laat je proeven van heerlijke Kempense klassiekers en maakt met de beste producten uit de eigen streek heerlijke hapjes. 

Boeken en pannenkoeken 17 en 18 november

KWB Heist-centrum organiseert dit weekend een boeken- en wenskaartenbeurs in zaal De Zwaan. Tijdens de beurs kan je genieten van overheerlijke, versgebakken pannenkoeken en een lekker tasje koffie. 
Op zaterdag komt tussen 15 en 17 uur de Sint langs!

Winterwandeling met proevertjestocht 18 november

Tussen 9 en 15 uur kan je vertrekken vanuit de kleine parochiezaal van Zonderschot voor een wandeling van 7, 11 of 20 kilometer. Je kan ook kiezen voor een proevertjestocht; onderweg krijg je dan een aantal hapjes en een drankje om de tocht goed door te komen.

Culinaire ontdekkingstocht in de bib 20 november

In het kader van de Vlaamse Seniorenweek. Om 10 uur nodigt de bib je uit om op culinaire ontdekkingstocht te gaan. Tijdens de ontdekkingstocht word je gegidst langsheen het bibliotheekaanbod. Ook maak je kennis met de grootletterboeken, luisterboeken en de bib-aan-huis-dienst. Uiteraard stop je op verschillende plaatsen voor een lekker hapje of drankje.

Ontbijtzwemmen 22 november

In het kader van de Vlaamse Seniorenweek. De sportdienst nodigt alle senioren uit om een ochtendlijke duik te nemen in het gemeentelijke zwembad. Achteraf word je uitgenodigd om aan te schuiven aan de ontbijttafel.

Cultuurcentrum Zwaneberg: Culinair theater Laika & Circo Ripopolo 22 november

Zet je schrap voor een bizarre, maar amusante manier van eten bereiden. Laika & Circo Ripopolo gunnen je een blik in hun chaotische keuken. Alles wordt begeleid op piano. Cucinema wakkert met de liefde voor ongecompliceerd spelerstoneel, grappige circuskunsten, de innerlijke mens én de schoonheid van toevallige ontmoetingen aan.

Koken met de schepen van welzijn 22 november

Op donderdag 22 november vanaf 19 uur in de lokalen van vzw Den Draai kan je komen koken met de schepen van Welzijn. Het menu: erwtensoep, witloof met hesp in de oven en puree en tot slot koffie of thee. Om 19 uur wordt er gestart met koken en er wordt pas gestopt als alle buiken gevuld zijn!

Dineren in de dekenij...te gast bij de burgemeester 24 november

Zaterdag 24 november om 17 uur: Dineren in de dekenij… te gast bij de burgemeester! De dienst Cultuurbeleid zet haar traditie om diners te organiseren op speciale plaatsen voort. Deze keer nodigt de burgemeester je uit in de oude dekenij. Het aperitief wordt geserveerd in de trouwzaal, voor het hoofdgerecht verhuizen we naar de prachtig gerenoveerde gemeenteraadzaal. Voor het dessert gaan we naar de hoogste verdieping, om ten slotte af te dalen naar de kelder voor het digestiefje.
Jess Van Weert - bekend van het Heistse restaurant ‘à la carte’ - kookt samen met de burgemeester een heerlijk diner voor de gasten. Snel reserveren is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt!

novemberPannenkoekendag Amnesty International 25 

Zondag 25 november: tussen 14 en 19 uur nodigt Amnesty International je uit voor hun jaarlijkse Pannenkoekendag in zaal Withof in Zonderschot. Naast pannenkoeken en vlaai kan je ook proeven van heerlijk ambachtelijk brood dat gebakken werd in een houtgestookte steenoven. Je kan deze ambachtelijke manier van brood bakken ook bekijken!
Sinds woensdag 7 november is er ook een leuk proefboekje te verkrijgen, met heel het programma van de Week van de Smaak, culinaire tips allerhande en heerlijke recepten. Je vindt er ook het deelnemingsformulier in om gratis tickets te winnen voor het diner van de burgemeester! 
Je kan het boekje ophalen bij Cultuurcentrum Zwaneberg, de gemeentelijke bibliotheek of het cursuscentrum. De boekjes worden ook verspreid bij lokale handelaars.

Expo Art@the bib: Else Van Geet

Else Van Geet stelt haar schilderijen in de bib tentoon tussen 5 november 2012 en 3 januari 2013, dit in het kader van de ‘Art@the bib’-actie.

Else heeft reeds meermaals tentoongesteld, zowel in groep als alleen. Het succes van deze expo’s dankt ze aan haar vrienden en familie die haar steunden en ook aan de vele leerkrachten waar ze les bij volgde: Jeanine Van Durme (Aquarel), Sonja Craen (Aquarel), Josée Geeraerts (Acryl), Nico Delaïde (Juweelontwerp), Jacqueline Van Craen (Patchwork), An Vanhentenrijk (Kalligrafie), Magda Docx (Kalligrafie), Jos Hellemans (Meubelmakerij) en verschillende leerkrachten fotografie.

Je kan de art@ the bib tentoonstelling vrij bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.