Nieuws vanuit het schepencollege• Bosbeheerplan Bruggeneindse Goren• Aankoop geluidsmeters• Woonwagenpark Booischot• Fiets-o-strade Lier-AarschotNieuws vanuit de gemeente• Wereldfeest Zuiders Getint zoekt helpers• Earth Hour 2013• ...

Nieuws vanuit het schepencollege

Bosbeheerplan Bruggeneindse Goren
Het Agentschap voor Natuur en Bos keurt het uitgebreide bosbeheerplan voor de Bruggeneindse Goren in Heist-op-den-Berg goed. Dit bosbeheerplan heeft betrekking op een totale beboste oppervlakte van 23,47 hectare en is geldig voor een periode van 20 jaar. 

Aankoop geluidsmeters
Op 30 juli 2012 keurde het gemeentebestuur de samenaankoop van geluidsapparatuur, die georganiseerd wordt door de provincie Antwerpen, principieel goed. In het kader van de nieuwe geluidswetgeving zullen verenigingen en particulieren deze apparatuur voor meting en registratie zeker kunnen gebruiken. 
Het college beslist nu om drie geluidsmeters aan te kopen voor een totale kostprijs van 5.281,65 euro inclusief btw. Een deel van dit bedrag wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Woonwagenpark Booischot
Tijdens de werken aan het woonwagenpark in Booischot zullen de bestaande bergruimten afgebroken worden. Hierdoor is er tijdelijk geen mogelijkheid voor de bewoners om hun waardevol materiaal (wasmachines, droogkasten, …) veilig te stockeren. Het gemeentebestuur beslist dan ook om vijf werfcontainers aan te kopen die tijdens de renovatie van het woonwagenpark gebruikt worden voor de opslag van al het waardevolle materiaal. De totale kostprijs hiervan bedraagt 5.505,50 euro incl. btw.

Fiets-o-strade Lier-Aarschot
Fiets-o-strades vormen de ruggengraat van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en brengen de fietser snel, veilig en comfortabel naar zijn bestemming. Deze gemeentegrensoverschrijdende fietsroutes liggen langs rechtlijnige infrastructuren zoals spoorlijnen en kanalen, bij voorkeur non-stop en in de voorrang. De andere routes van het netwerk zorgen voor vlotte aansluitingen naar lokale bestemmingen zoals bedrijvencentra, scholen en dorpskernen. De reeds gerealiseerde stukken fiets-o-strade worden tijdens de spits druk gebruikt door scholieren en pendelaars.

In Heist-op-den-Berg loopt de fiets-o-strade parallel met de spoorlijn Lier-Aarschot, van in Lier tot aan de gemeente- en provinciegrens met Begijnendijk. Deze snelle fietsverbinding bestaat niet enkel uit echte fietswegen, ook vele wegen met gemengd verkeer (maar met een laag aandeel doorgaand verkeer) worden hiervoor aangewend. Er moeten nog wel een aantal missing links worden weggewerkt waarvoor de gemeentes Heist-op-den-Berg, Berlaar en Lier een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten om gezamenlijk een ontwerper aan te stellen. De algemene offertevraag voor het aanstellen van deze ontwerper wordt nu opgestart. De offertes moeten ten laatste op 26 april 2013 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

 

Nieuws vanuit de gemeente

Wereldfeest Zuiders Getint zoekt helpers
Zuiders Getint vindt plaats op zondag 26 mei op het terrein naast het speelplein op de Boonmarkt. De organisatie zoekt nog helpende handen om de dag voordien tenten op te zetten en om de dag zelf op te ruimen, drankbons te verkopen, ... Meer weten?
 

Earth Hour 2013
Op zaterdag 23 maart vindt Earth Hour 2013 plaats. Dit is een wereldwijde symbolische actie waarmee het WWF (World Wide Fund for Nature) aandacht vraagt voor de problematiek van de klimaatverandering door gedurende één uur de lichten te doven. Meer weten?
 

Heist eert zijn helden op een originele manier
In de gemeenteraadszitting van 12 maart 2013 besliste de gemeenteraad om popmuzikant Paul Michiels en schrijver Gaston Durnez op te nemen in de Orde van de Zwaan. Meer weten?