U bent hier

Nieuwtjes Heist Op Den Berg

Heist op den Berg
18.05.2013 - 21.32u
Door: Franky Van Leeuwen

Nieuws vanuit het schepencollege

50 jaar Okra Wiekevorst
Op 21 mei 2013 viert OKRA Wiekevorst haar 50-jarig bestaan. Naar aanleiding van deze feestelijke gelegenheid voorziet het gemeentebestuur een toelage van 482,50 euro. 

Grootformaat printer en scanner
Het college gaat akkoord met het bijzondere bestek en de raming voor de aankoop van een grootformaat printer en scanner. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 6 juni 2013 toekomen in het gemeentehuis.

Herstellen brandkraan Kastanjedreef
Een brandkraan is een aftappunt op het drinkwaternet dat bedoeld is voor de brandweer. Op het Pidpa-leidingnet zijn er ca. 85.000 voorzien. Op die manier is er steeds water binnen bereik om blusvoertuigen te bevoorraden.

Sommige brandkranen zijn zichtbaar in het voetpad of langs de weg, maar veel brandkranen bevinden zich ondergronds. Om deze snel te kunnen vinden (ook bij sneeuw bijvoorbeeld), hangen aan muren en lantaarnpalen bordjes die de afstand in meter aangeven ten opzichte van de dichtstbijzijnde brandkraan.

De brandkranen worden regelmatig gecontroleerd door Pidpa. Bij zo’n controle werd vastgesteld dat de bovengrondse brandkraan in de Kastanjedreef in Heist-op-den-Berg stuk is en vervangen moet worden. Het college laat de brandkraan herstellen voor een geraamd bedrag van 2.100 euro.

Paaltjes Grotstraat
Op 12 juni 2012 besliste het college om snelheidsremmende paaltjes te plaatsen in de Grotstraat in Heist-op-den-Berg, dit ter bescherming van de voetgangers. De exacte locatie van de afschermpaaltjes werd nu bepaald, rekening houdend met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en kinderwagens én met de draaicirkel van de vuilniswagen. Het college gaat akkoord met de effectieve inplanting van de paaltjes zoals voorgesteld.

Openbare onderzoeken
Er wordt een openbaar onderzoek ingesteld over de belasting op de verspreiding van niet-geadresseerde drukwerken en gelijkgestelde producten. Er wordt eveneens een openbaar onderzoek ingesteld over het invoeren van een retributiereglement voor bepaalde tussenkomsten van de brandweer.

Beide dossiers liggen ter inzage in het gemeentehuis, dienst Secretariaat, van 15 mei tot 11 juni 2013. Schriftelijke bezwaren of opmerkingen kunnen gedurende deze periode bij de burgemeester worden ingediend. Mondelinge bezwaren of opmerkingen zullen ontvangen worden bij de sluiting van het onderzoek.

Nieuws vanuit de gemeente

De valbus voor alle 55-plussers
Je kan de valbus bezoeken op donderdag 23 mei op de parking van het Heilig Hart College, Kloosterstraat 5-7, 2220 Heist-op-den-Berg. De bus is vrij toegankelijk van 13.30 tot 16 uur. Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig. Meer weten?

Speelplein, Grabbelpas en Speelkoffer deze zomer
De jeugddienst organiseert deze zomer weer heel wat leuke activiteiten voor alle kids. Het speelplein zet gewoontegetrouw zijn deuren open en de Speelkoffer trekt naar verschillende wijken. Nieuwe regel: inschrijven voor het speelplein is voortaan verplicht! Meer weten?

Belastingsbrief tumbZitdagen belastingsaangifte
Voor hulp bij het invullen van je belastingbrief aanslagjaar 2013, inkomstenjaar 2012, kan je terecht op een aantal zitdagen, telkens van 9 tot 14 uur. De hulp van een belastingexpert bij het invullen van je belastingaangifte is volledig gratis. Meer weten?

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto