Nieuws vanuit het schepencollege

Retributiereglement brandweer
Het openbaar onderzoek over het instellen van een retributiereglement voor bepaalde tussenkomsten van de gemeentelijke brandweer werd gesloten. Er werden geen bezwaren of opmerkingen ingediend.

Kort samengevat kan gesteld worden dat de dringende hulpverlening door de brandweer waarbij rechtstreeks gevaar is voor de bevolking, nog altijd kosteloos wordt uitgevoerd. Daarentegen zullen interventies, tussenkomsten of prestaties waarbij geen hoogdringendheid of onmiddellijk gevaar is voor de burger, aangerekend worden tegen vastgestelde tarieven.

Erkenning sportverenigingen
63 Heistse sportverenigingen dienden een aanvraag tot erkenning in bij het gemeentebestuur. Na positief advies van de gemeentelijke sportdienst en de sportraad, worden alle 63 sportverenigingen erkend door het bestuur.

Subsidies sportverenigingen
Het gemeentebestuur wil sporten in kwaliteitsvolle omstandigheden stimuleren. Daarom worden subsidies voorzien voor Heistse sportverenigingen die infrastructuurwerken uitvoeren. In het kader hiervan wordt een bedrag van 24.164,91 euro vastgelegd, dat later verdeeld zal worden over acht sportverenigingen die werkzaamheden uitvoerden.

Infrastructuurwerken Hazepad
Het college stelt de aanvangsdatum voor het uitvoeren van fase 3 van de infrastructuurwerken Hazepad vast op 19 augustus 2013. De aannemer moet de werken binnen een termijn van 48 werkdagen voltooien. 

 

Nieuws vanuit de gemeente

Opendeurdag Heistse academies
Op zaterdag 22 juni openen zowel de teken- als de muziekacademie hun deuren voor het grote publiek. Leerlingen, ouders, familie, vrienden, geïnteresseerden, ... iedereen is welkom! Meer weten?

Gemeentelijke subsidies stopgezet
Voor het plaatsen van een zonneboiler of een warmtepomp worden geen gemeentelijke subsidies meer voorzien. Er is wel een overgangsmaatregel voor dossiers die ingediend worden voor 30 juni 2013. Meer weten?

'Eenvoud met ambitie'
Dinsdag 11 juni 2013 stelde burgemeester Luc Vleugels de beleidsverklaring 2013-2018 voor aan de Heistse gemeenteraad en aan de pers. Ze bevat een visie, principes, inzichten en enkele belangrijke beleidsdoelstellingen die het gewenste beleid van de meerderheid typeren. Meer weten?