U bent hier

Nieuwtjes Heist Op Den Berg

Heist op den Berg
29.06.2013 - 15.39u
Door: Franky Van Leeuwen

Nieuws vanuit het schepencollege

Kringlooptuinieren
Het college geeft opdracht aan de milieudienst om, in samenwerking met De Volkstuin Heist-op-den-Berg, een cursus ‘kringlooptuinieren’ te organiseren. Men hoopt zo een bijdrage te kunnen leveren aan de pesticidenreductie en afvalpreventie bij de inwoners. Tijdens de lessen komen volgende thema’s op het gebied van de biologische kringloop aan bod: gazon, vaste planten, composteren, kippen houden, voedselverliezen tegengaan, snoeihout verwerken, gebruik van compost. 
De lessen vinden plaats op 5 september, 3 oktober, 7 november 2013 en 6 februari, 6 maart en 3 april 2014 in zaal Velodroom van Cultuurcentrum Zwaneberg.

Proefproject LED-verlichting
Het gemeentebestuur probeert in het kader van de campagne ‘Klimaatneutrale organisatie 2020’ haar energieverbruik te verlagen. Daarom wordt er bij de Heistse brandweer een proefproject opgezet om de lampen in de brandweerkazerne (garage + seinkamer) te vervangen door LED-lampen. De totale kostprijs van deze lampen bedraagt 1.852,16 euro. De terugverdientijd van deze investering is ongeveer 1 jaar.

Openluchtfilms
De gemeentelijke jeugddienst krijgt toelating om op vrijdag 12 juli en op vrijdag 9 augustus een openluchtfilm te organiseren op het Kerkplein in Heist-centrum. Op vrijdag 12 juli kan je lekker ontspannen met de komedie ‘Ted’. De film start om 22 uur. Op vrijdag 9 augustus wordt de actiefilm ‘Skyfall’ gedraaid. De film begint om 21.30 uur. De inkom is volledig gratis. Drank en versnaperingen (frisdrank, popcorn, nacho’s, ...) zijn te verkrijgen tegen democratische prijzen.

Afvalinzameling tijdens Chirofeesten
Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli organiseert Chiro Heist-centrum zijn 49e Chirofeesten in en rond zaal De Zwaan. Zij willen gebruik maken van de afvaleilandjes van IOK om het afval van de feesten gescheiden in te zamelen, wat de recyclage bevordert. Deze afvaleilandjes worden door IOK gratis ter beschikking gesteld voor evenementen maar moeten gereserveerd worden door de gemeente. Aangezien het gemeentebestuur afvalpreventie en selectieve inzameling van afval wil stimuleren, zal de technische dienst de afvaleilandjes ophalen bij IOK, naar de Chirofeesten brengen en nadien weer terugbrengen naar IOK.

Kegelbaan Kaasstrooimolen
Het gemeentebestuur stelt de nodige materialen (boordstenen, stabilisé) ter beschikking van Heemkring Die Swane voor de aanleg van een kegelbaan aan de Kaasstrooimolen. De kostprijs van de materialen bedraagt 120,40 euro incl. btw. De werken zelf zijn ten laste van de vereniging.

Nieuws vanuit de gemeente

Sluiting diensten zomermaanden
Tijdens de zomermaanden sluiten verscheidene gemeentelijke en OCMW-diensten tijdelijk hun deuren. Bovendien zijn alle diensten gesloten op 11 en 21 juli en op 15 en 16 augustus. Het speelplein is wel open op donderdag 11 juli. De dienst Burgerzaken zal elke namiddag in juli en augustus gesloten zijn. Meer weten?

Gemeente gaat voor Fair Trade
'FairTradeGemeente' is een campagne die verschillende actoren in een gemeente samenbrengt rond het thema eerlijke handel, en lokale consumptie en productie van duurzame voedingsmiddelen. De Heistse trekkersgroep komt hierover samen op donderdag 4 juli. Meer weten?

Zomerschilderdagen
De zomerschilderdagen zijn dit jaar aan de 16de editie toe. Elke dinsdag in juli en augustus van 10 tot 17 uur werken kunstenaars op een andere locatie. Iedereen werkt met zijn eigen materialen en in zijn eigen stijl. Kijklustigen zijn meer dan welkom. Meer weten?

imageMeer nieuws

Alle Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiële intelligentie

Kempen regio | Vlaanderen 24.01.2020 - 16.44u

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'
Herentals | Provincie Antwerpen 24.01.2020 - 15.51u

Criminelen maken opening in geldautomaat Argenta Itegem

Heist op den Berg 24.01.2020 - 15.50u

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen
Geel | Grobbendonk | Lille | Mol | Olen 24.01.2020 - 14.41u

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel
Heist op den Berg | Herenthout 24.01.2020 - 14.38u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 24.01.2020 - 14.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto