Nieuws vanuit het schepencollege

Aanleg grasveld in wijk Ter Hagen
Het college gaat akkoord met de aanleg van het grasveld in woonwijk Ter Hagen door de technische dienst voor een geraamd bedrag van 1.769,02 euro inclusief btw. De kosten voor deze werken zijn volledig ten laste van de Maatschappij voor de Huisvesting.  

Herstelling betonvakken Hulshoutsesteenweg
Een aantal betonvakken op de Hulshoutsesteenweg moeten dringend hersteld worden. Deze opdracht wordt gegund aan de meest voordelige regelmatige bieder. De werken kosten 14.538,63 euro inclusief btw.

Aanleg wandelweg in de Averegten
Er wordt een wandelweg aangelegd in de Averegten ter hoogte van de Vogelzangstraat. De kostprijs van deze aanleg wordt geschat op 45.674,69 euro inclusief btw. Een aantal firma’s worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten het bestuur ten laatste bereiken op 12 september 2013 om 10 uur.

Studie stookplaatsrenovatie hoofdbibliotheek
Voor de renovatie van de stookplaats van de hoofdbibliotheek zou een studie de mogelijke energiebesparingen en nuttige investeringen op het niveau van energie-efficiëntie kunnen aangeven. Het college gaat ermee akkoord dat een dergelijke studie uitgevoerd wordt en gaat hiervoor een overeenkomst aan met Iverlek. De studie kost maximaal 3.299,96 euro inclusief btw.

Uitbreiding openbare verlichting
De openbare verlichting op de nieuwe parking van de NMBS aan de spoorweg ter hoogte van de Kattestraat moet uitgebreid worden. Het college geeft opdracht aan Eandis om over te gaan tot deze uitbreiding voor een totaal bedrag van 694,87 euro inclusief btw.

Nieuws vanuit de gemeente


Inschrijven seniorensportdag
Op 9 oktober organiseren Bloso en de Vlaamse seniorensportfederaties de zesde editie van de Senior Games, voor sportieve 50-plussers . Ook vanuit Heist-op-den-Berg vertrekken dit jaar weer verschillende bussen naar Blankenberge. Ga je graag mee sportelen? Schrijf dan in voor 30 augustus. Meer weten?


Lezing Roemeens schrijver en dichter in de bib
Op woensdag 14 augustus 2013 organiseert de integratie- en diversiteitsdienst, in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek, een lezing van Liviu Antonesei. Meer weten?


Avondopening watertoren
Dat de uitkijkgaanderij van de watertoren een prachtig uitzicht biedt, ondervinden jaarlijks vele bezoekers. Op 15 augustus kan je ook ’s avonds genieten van dit panorama. Kom zeker een kijkje nemen! Meer weten?