Nieuws vanuit het schepencollege

De Slimste Gemeente
Vorig jaar werd het tv-programma ‘De Slimste Gemeente’ tot leven geroepen. In deze quiz nemen trio’s van verschillende gemeentes het tegen elkaar op. Elk trio bestaat uit een man, een vrouw en de burgemeester van de desbetreffende gemeente. Heist-op-den-Berg nam in 2012 deel maar viel af tijdens de preselecties. 

Dit jaar kreeg de gemeente opnieuw de vraag van productiehuis Woestijnvis om zich in te schrijven voor ‘De Slimste Gemeente’. De dienst Communicatie en de afdeling Cultuur en Vrije Tijd gingen op zoek naar geschikte kandidates aan de hand van een mini-quiz. Er kwamen twee winnaars uit de bus. Zij zullen samen met de burgemeester deelnemen aan de preselecties van ‘De Slimste Gemeente’.

11-novembervieringen
Op 11 november herdenkt men traditiegetrouw de soldaten die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog sneuvelden. Ook in Heist-op-den-Berg worden er 11-novembervieringen georganiseerd door de oudstrijdersverenigingen, i.s.m. het gemeentebestuur en de plaatselijke fanfares. De mandatarissen zullen in de verschillende deelgemeentes een toespraak houden en bloemen neerleggen aan de kerk of aan een monument. Meer details over het programma van die dag worden later nog bekendgemaakt. De bevolking wordt alvast uitgenodigd om hun huizen te bevlaggen.

Week van de Smaak
Van 14 tot 24 november 2013 vindt de Week van de Smaak plaats over heel Vlaanderen en Brussel. De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement rond smaak en eetcultuur, waarbij de nadruk ligt op participatie, ontmoeting en beleving. Het deelnemersveld is zeer verscheiden: lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, bibliotheken, restaurants, producenten, scholen, … iedereen kan deelnemen en een smaakactiviteit opzetten. 

Dit jaar draait het tijdens de Week van de Smaak helemaal rond Water & Vuur: roken, stoken en stomen, rivieren, kanalen, de zee en wat erin rondzwemt, … Ook tegenstellingen en wedstrijden staan dit jaar centraal.

Heist-op-den-Berg springt ook dit jaar weer op de kar van de Week van de Smaak en heeft een uitgebreid programma uitgewerkt. Zowel het gemeentelijke programma als het aanbod van de Heistse verenigingen wordt in een mooi ‘proefboekje’ gegoten dat je vanaf begin november zal kunnen vinden bij diverse lokale handelaars, in het gemeentehuis, in de bib, in het cultuurcentrum, enz. 

Aankoop papier

Het college keurt het bijzonder bestek en de raming voor de aankoop van papier voor de gemeentelijke administratie goed. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 8 november 2013 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Speeltoestellen
Het college stelt een firma aan voor het leveren en plaatsen van speeltoestellen voor het speelpleintje in de verkaveling aan de Begijnendijkse Voetweg. De meest voordelige, regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 12.705 euro incl. btw.

Ontwerper verkaveling
Het college stelt een ontwerper aan voor de verkaveling Hof van Riemenstraat in Heist-op-den-Berg. De opdracht wordt gegund aan de meest voordelige, regelmatige bieder, tegen een ereloonpercentage van 4,99%. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Nieuws vanuit de gemeente


Aminata leesproject

Op woensdagnamiddag 6 november van 14 tot 16 uur organiseert de Noord-Zuiddienst in de bib van Heist-op-den-berg een leuke Afrika-middag voor gezinnen of grootouders, tantes en nonkels met kinderen van 6 tot 12 jaar. Meer weten?


Inspraakvergadering buiten-gewone plekjes

Op 7 november om 20 uur wordt er een inspraakvergadering georganiseerd over de groene driekhoek in de Peremansheidestraat. Dit stukje groen won onlangs een opknapbeurt in het kader van het project 'Buiten-gewone plekjes'. Meer weten?


11.11.11 zoekt vrijwilligers
De 11.groep van Heist-op-den-Berg zoekt nog mensen om mee te werken met de financiële actie aan bakkers, krantenwinkels, supermarkten,… of deur-aan-deur bij jou in de buurt. Meer weten?