Nieuws vanuit het schepencollege

Kerstverlichting en kerststal in Wiekevorst
Het college geeft toestemming aan KWB Wiekevorst om van 7 december 2013 tot en met 11 januari 2014 kerstverlichting op te hangen in het centrum van Wiekevorst. De verlichtingsinstallatie moet wel voldoen aan een aantal veiligheidsvoorwaarden en KWB Wiekevorst moet een verzekering afsluiten voor eventuele schade. Het college geeft eveneens toelating om in diezelfde periode een kerststal te plaatsen op het plein naast de kerk in Wiekevorst. 

Maatschappelijk waardevolle projecten
Jeugdverenigingen of jeugdafdelingen van sport- en cultuurverenigingen die een maatschappelijk waardevol project uitvoeren, hebben recht op een gemeentelijke subsidie. Voorbeelden van maatschappelijk waardevolle projecten zijn: meewerken aan de 11.11.11-actie, meewerken aan de zwerfvuilactie, helpen op Heist Zomert, helpen op de Landbouwdag, enz. Negen jeugdverenigingen en jeugdafdelingen werkten mee aan een of meer van deze projecten. Een totaalbedrag van 5.000 euro wordt onder hen verdeeld.

Verder kwamen nog vier nieuwe voorstellen van jeugdverenigingen en jeugdafdelingen binnen (o.a. opbouw/afbraak kerststal en kerststal uitbaten). Het college keurt de voorstellen goed als maatschappelijk waardevol project. De jeugddienst zorgt voor verdere afhandeling en uitbetaling.

Noodhulp aan Filipijnen
Naar schatting vijf miljoen kinderen werden getroffen door de tyfoon Haiyan die op 8 november over de Filipijnen raasde. De kans op overleving van de zwaarst getroffen kinderen en hun familie hangt af van humanitaire hulp. Voedsel, water, onderdak, gezondheidszorg en bescherming zijn nog steeds de grootste noden.

Het gemeentebestuur beslist om de hulpacties voor de Filipijnen financieel steunen. Hierbij gaat 1.000 euro naar het Consortium Haiyan 21-21 en 1.000 euro naar het Rode Kruis. De inwoners van Heist-op-den-Berg worden tevens verzocht om deze hulpacties te steunen.

Heraanleg fietspad Kruisstraat
Het college keurt de ereloonovereenkomst en de raming goed voor het aanstellen van een ontwerper voor de heraanleg van het fietspad in het kader van het rioleringsproject in de Kruisstraat. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 16 december om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeente

Kampioenenviering 2014
Ken je een persoon of een ploeg die in het jaar 2013 een opmerkelijke sportprestatie heeft neergezet? Bekijk even de selectienormen en als je kandidaat in aanmerking komt, dan kan je hem voordragen. Meer weten?

Nieuwe straatnamen
De gemeenteraad heeft op 12 november 2013 – op advies van de gemeentelijke cultuurraad en heemkring - nieuwe straatnamen toegekend aan vier nog aan te leggen insteekwegen in nieuwe privatieve verkavelingsprojecten. Meer weten?

Praatcafé dementie
Het laatste praatcafé van 2013 vindt plaats op maandag 9 december en gaat over ‘financiële en andere ondersteuning in de zorg voor personen met dementie’. De gezondheids- en preventiewerker van het OCMW komt hierover vertellen. Meer weten?