Nieuws vanuit het schepencollege

Vogeltentoonstelling Pijpelheide
Het college geeft toelating aan ornithologische vereniging ‘De Heikneuter’ om een vogeltentoonstelling te organiseren. Deze vindt plaats op 11 en 12 oktober 2014 in de parochiezaal in Pijpelheide. De organisatoren moeten zich wel aan enkele voorwaarden houden: er moet een erkende dierenarts aanwezig zijn, de vogels moeten een open of gesloten voetring dragen, elke deelnemer moet over een inventaris beschikken, enz. Verder moet het Agentschap voor Natuur en Bos tijdig ingelicht worden.

Inzameling landbouwfolies
Het college stemt in met de organisatie van een selectieve inzameling van landbouwfolies. Deze zal plaatsvinden van maandag 2 tot en met vrijdag 13 juni in containerpark 2 in de Impulsstraat in Heist-op-den-Berg. 

Volgende folies kunnen afzonderlijk aangeboden worden:
     - kuilfolie en zakgoed: 10 euro per ton
     - wikkelfolie (stretchfolie): 20 euro per ton

De landbouwers zullen hierover nog persoonlijk geïnformeerd worden.

Verlegging voetweg aan Plasstraatje
De gemeenteraad heeft op 22 april 2014 de gedeeltelijke verlegging van voetweg nr. 135 (nabij het Plasstraatje in Heist-op-den-Berg) goedgekeurd. Het betreft een één meter brede, niet meer zichtbare voetweg gelegen achter Plasstraatje 18. De verlegging gebeurt zodanig dat de voetweg komt te liggen naast een op 17 september 2013 goedgekeurde bouwgrond en op ruimere afstand van de woning met als adres Plasstraatje 18 (op 50 meter uit de rooilijn van Plasstraatje). 
  
In uitvoering van de gemeenteraadsbeslissing start het college een openbaar onderzoek. Dit loopt van woensdag 7 mei tot vrijdag 6 juni. Het dossier ligt gedurende deze periode ter inzage voor het publiek bij de afdeling Bouw en Milieu, Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg tijdens de normale openingsuren.  Binnen deze termijn kunnen eventuele opmerkingen en bezwaren worden ingediend, aangetekend te verzenden t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg, uiterlijk op vrijdag 6 juni 2014 (of uiterlijk op die datum tegen ontvangstbewijs af te geven op de afdeling Bouw en Milieu). 

Samenaankoop gas en elektriciteit
Het college stelt een leverancier aan voor het leveren van elektriciteit aan gemeentelijke installaties en gebouwen voor de periode 2015-2017. De geraamde kostprijs hiervan bedraagt 650.239,94 euro incl. btw.

Het college stelt tevens een leverancier aan voor het leveren van aardgas aan gemeentelijke installaties en gebouwen voor de periode 2015-2017. De geraamde kostprijs hiervan bedraagt 545.713,12 euro incl. btw.

Nieuws vanuit de gemeente

sporten kinderenInschrijven activiteiten zomer
Tijdens de zomervakantie kan je weer komen ravotten op het speelplein, meedoen met allerlei leuke Grabbelpasactiviteiten of je komen uitleven op een van de themasportkampen. Tijdig inschrijven is de boodschap! Meer weten?

Wandeling met proevertjestocht
Op zondag 18 mei kan je de mooie Netevallei en enkele rustige straatjes in Booischot komen verkennen. Wie wil, kan zijn wandeling combineren met heerlijke proevertjes onderweg. Meer weten?

Ophaling afgedankt textiel
Ophalingen in Heist-op-den-Berg en deelgemeenten zijn er op vrijdag 9 mei, maandag 12 mei, vrijdag 16 mei en maandag 19 mei. Voor de juiste data kijk je op je afvalkalender. Meer weten?