Nieuws vanuit het schepencollege

RUP ‘De Bos’
Het college beslist om een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te maken voor het gebied gelegen tussen de Boudewijnlaan, Bossestraat en Acaciastraat. Dit RUP zal een deel van het bestaande bijzonder plan van aanleg (BPA) ‘Zuid de Bergstraat’ vervangen. 

Inzameling mosselschelpen
Het college geeft opdracht aan de technische dienst om 4 containers van 1.100 liter te reserveren binnen het Diftar-systeem voor de inzameling van mosselschelpen afkomstig van mosselfeesten van verenigingen. De containers zullen op containerpark 1 geplaatst worden van 15 juni tot en met 11 november. IOK Afvalbeheer zal de containers wekelijks leegmaken. 

Verenigingen mogen de mosselschelpen enkel in huisvuilzakken aanleveren op het containerpark. De huisvuilzakken kunnen aangekocht worden bij de technische dienst, Herenstalsesteenweg 112, voor de prijs van 2 euro per zak. 
  
Taxusinzameling
IOK Afvalbeheer besliste op 18 maart om in 2014 opnieuw de actie ‘Vergroot de hoop’ te ondersteunen. Dit houdt in dat in de periode van 15 juni tot en met 31 augustus jong en zuiver taxussnoeisel ingezameld wordt via de containerparken. Uit dat taxussnoeisel kan de stof ‘baccatine’ gehaald worden, die verwerkt wordt in kankermedicatie. 

Daarnaast wordt door de firma Van Hulle B&C een bedrag van 50 euro per kubieke meter snoeisel geschonken aan het Olivia Hendrickx Research Fund in Herentals. 

Vorig jaar werd in Heist-op-den-Berg 83 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld, wat leidde tot een financiële bijdrage van 4.162 euro aan grondstoffen voor 83 chemotherapieën. 
  
Aankoop aanhangwagens
Het college keurt de aankoop van aanhangwagens voor het vervoer van nadars goed. Een aantal leveranciers wordt gelijktijdig aangeschreven om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 28 mei 2014 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis. 
  
Infrastructuurwerken
Het college legt een aanvangsdatum vast voor het uitvoeren van infrastructuurwerken aan de insteekweg Pijpelstraat en Vinkenlaan. De werken starten op 2 juni. De aannemer moet de werken uitvoeren binnen een termijn van 60 werkdagen. 
  
Restauratiewerken kerk Booischot
Het college legt een aanvangsdatum vast voor het uitvoeren van restauratiewerken, meer bepaald binnenschilderwerken, aan de St.-Salvatorkerk in Booischot. De aannemer krijgt 150 werkdagen de tijd om de werken te voltooien. 

Nieuws vanuit de gemeenteraad.

Op dinsdag 13 mei vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier lezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Infoavond aanleg inkom- en dienstenzone in De Averegten
Op maandag 19 mei om 20 uur organiseert het provinciebestuur van Antwerpen in zaal 4 van CC Zwaneberg een infoavond over de geplande werken. De nieuwe infrastructuur wordt ingeplant langs de Boonmarkt. Meer weten? 

Week van de Begraafplaatsen
In het kader van de week van de begraafplaatsen worden er in Heist-op-den-Berg opnieuw twee funeraire wandelingen georganiseerd in Schriek en Grootlo. Je moet hiervoor inschrijven bij het archief. Meer weten? 

Vlaanderen stopt met roken, en Heist-op-den-Berg ook!
Wil je graag stoppen? Benieuwd naar het aanbod? Kom dan zeker tussen 10 en 12 uur een kijkje nemen bij de ‘Vind ik leuk zonder peuk’-promostand op zondag 18 mei tijdens de zondagmarkt. Meer weten?