Nieuws vanuit het schepencollege

Broeikasgasinventaris
Op 16 april 2013 engageerde de Heistse gemeenteraad zich om tegen 2020 een om ‘Klimaatneutrale Organisatie’ te worden. De eerste stap hierin is de opmaak van een broeikasgasinventaris. 
  
Er werd beslist om een broeikasgasinventaris te maken voor het jaar 2012 voor gemeente en OCMW. De gegevens werden verzameld door de verschillende diensten. Het broeikasgasrapport zelf werd opgemaakt door het Provinciaal Instituut voor Hygiëne. Het college neemt hier akte van. 
  
Uit het broeikasgasrapport blijkt dat de totale broeikasgasuitstoot van de gemeente Heist-op-den-Berg in 2012 2.725 ton CO2-equivalenten bedroeg. De biomassa van de bossen neemt ook broeikasgassen op. Op deze manier werd 130 ton CO2-equivalenten opgenomen. Dit resulteert in een netto uitstoot van 2.595 ton CO2-equivalenten voor het jaar 2012. 
  
In het broeikasgasrapport is per entiteit (gebouwen, openbare verlichting, woon-werkverkeer, enz.) weergegeven hoe groot de CO2-uitstoot is. Daaruit kan ook afgeleid worden welke entiteiten interessant zijn om maatregelen te nemen om de uitstoot te beperken. In het document zijn dan ook een aantal beleidsaanbevelingen opgenomen om te komen tot de doelstelling van ‘Klimaatneutrale Organisatie 2020’. 
  
Seniorenfietstocht
Op maandag 30 juni organiseert de Heistse seniorenraad haar jaarlijkse seniorenfietstocht. Er worden ca.120 deelnemers verwacht. 
  
Het college beslist de fietstocht te laten plaatsvinden onder politiebegeleiding. Verder zal er een bezemwagen meerijden om deelnemers die niet meer kunnen meedoen (bv. na een valpartij of als iemand onwel zou worden), op te pikken en mee te nemen naar het eindpunt van de tocht.

Gevonden goederen 
Goederen die buiten particuliere eigendommen worden gevonden of op de openbare weg geplaatst worden ter uitvoering van vonnissen tot uitzetting, worden na zes maanden bewaring eigendom van de gemeente. Dat wordt zo door de wet bepaald. 
  
In de gemeentelijke bewaarplaats zijn een heleboel goederen opgeslagen die tijdens de bewaringstermijn door niemand zijn opgevraagd en nu dus eigendom geworden zijn van de gemeente. 
  
Er is echter plaatsgebrek in de opslagruimte. Het college beslist daarom om de herbruikbare goederen integraal over te maken aan de Heistse Kringwinkel. De niet-herbruikbare goederen worden afgevoerd voor vernietiging. 
  
Aankoop aanhangwagens 
Het college stelt een leverancier aan voor het leveren van aanhangwagens voor het vervoer van nadars. De opdracht wordt gegund aan de enige regelmatige bieder, voor een bedrag van 48.000 euro.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 10 juni vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier lezen.
Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Schade na onweer 7-8-9 juni
Heb je schade ondervonden door de slechte weersomstandigheden van 7, 8 en 9 juni 2014? Breng dan je verzekeringsmaatschappij op de hoogte en neem contact op met de dienst Veiligheid. Meer weten?

Opendeurdag academies
Op zaterdag 21 juni openen zowel de teken- als de muziekacademie hun deuren voor het grote publiek. Kom gerust een kijkje nemen. Je kan je ook al inschrijven voor volgend schooljaar. Meer weten?

Stem voor het Buiten-gewoon plekje in Heist!
Het driehoekig perceel tussen de Peremansheidestraat en de Drie Maagdekensstraat werd in 2013 genomineerd als Buiten-gewoon plekje en kreeg een heuse opknapbeurt. Stem het plekje nu naar de overwinning en win een publieksevenement ter waarde van 1.200 euro. Meer weten?