U bent hier

Nieuwtjes Heist Op Den Berg

Heist op den Berg
04.07.2014 - 22.33u
Door: Franky Van Leeuwen

Subsidies 100 jaar Heist-station : Het gemeentebestuur geeft een subsidie van max. 800 euro aan de organisatie van ‘100 jaar Heilig-Hartparochie Heist-Station’. Het gaat immers om een uniek gemeenschapsvormend project waarbij volgende verenigingen samenwerken: OKRA, KWB, Chirojongens, Ziekenzorg, Kerkraad, Laudate, Femma, Chiromeisjes, Jeugdclub en parochieteam. De viering vindt plaats op zondag 7 september. 
  
Vergunning Go Sport
Het college verleent een handelsvergunning voor de exploitatie van een kleinhandel in sportkleding en sportartikelen, Go Sport genaamd. De handelsruimte is gelegen langs de Mechelsesteenweg 20 in Heist-op-den-Berg (vroegere O’Cool) en heeft een netto verkoopsoppervlakte van 703 m². 

Infrastructuurwerken verkaveling Kleine Steenweg en Schoolstraat
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in de verkaveling Kleine Steenweg in Booischot. De laagste regelmatige bieder mag de opdracht uitvoeren voor de prijs van 320.090,58 euro incl. btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Het college stelt eveneens een aannemer aan voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in de verkaveling Schoolstraat in Itegem. De laagste regelmatige bieder mag de opdracht uitvoeren voor de prijs van 374.041,30 euro incl. btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Huur loods muziek- en tekenacademie
Uit een grondige doorlichting van de tekenacademie is gebleken dat de ateliers beeldhouwen en keramiek de kelder best verlaten omdat deze ruimte niet geschikt en niet veilig genoeg is. Het gemeentebestuur ging daarom op zoek naar een nieuwe huisvesting voor deze ateliers. Na enkele plaatsbezoeken werd een geschikte loods gevonden in het Heistse industriepark. 

Het college gaat dan ook akkoord om een huurovereenkomst af te sluiten met VSE-Technologies voor het gebruik van het atelier (+ 300 m²), de keuken, de vergaderzaal, de parking en de toiletten (+ 100 m²) en deze ruimte in te richten voor de ateliers beeldhouwen en keramiek.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op woensdag 2 juli vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen.
Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Sluiting diensten zomermaanden
Tijdens de zomermaanden sluiten verscheidene diensten tijdelijk hun deuren. Bovendien zijn alle diensten van gemeente en OCMW gesloten op 11 en 21 juli en op 15 augustus. Meer weten?

logo heist zomertHeist Zomert en Heist Lacht
De organisatie van Heist Zomert en Heist Lacht heeft zich keihard ingezet om een fantastisch zomerprogramma voor jullie klaar te stomen. Aan muziek en comedy geen gebrek! Meer weten?

Subsidies sportverenigingen
15 juli is de deadline voor het aanvragen van een reeks subsidies voor sportverenigingen. Voor meer informatie en voor hulp bij het invullen van de formulieren kan je terecht bij de sportdienst. Meer weten?

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto