Nieuws vanuit het schepencollege

Cursus kringlooptuinieren
Het college geeft opdracht aan de milieudienst om een cursus kringlooptuinieren te organiseren in samenwerking met Tuinhier, afdeling Heist-op-den-Berg. De cursus zal plaatsvinden op 2 oktober, 6 november en 4 december 2014 in Cultuurcentrum Zwaneberg. 
  
Personenwagen brandweer
Het college stelt een leverancier aan voor het leveren van een personenwagen met laadruimte voor de Heistse brandweer. De opdracht wordt gegund aan de laagste bieder voor een bedrag van 19.931,29 euro incl. btw. 

Kaart kosteloze begeleider 
Het college stemt in met het advies van de Cultuurraad om de ‘kaart kosteloze begeleider’ in te voeren voor de activiteiten van het cultuurcentrum. Dit houdt in dat wie een persoon met een handicap vergezelt, geen ticket moet kopen en dus kosteloos kan genieten van een voorstelling in het cultuurcentrum. De persoon met een handicap betaalt zijn of haar ticket wel volgens de normaal geldende regels. 
  
De ‘kaart kosteloze begeleider’ zal dezelfde kaart worden als degene die door De Lijn, de NMBS en de TEC (busvervoer Wallonië) al in gebruik is. 

Multisportterrein Orshagenstraat
Het college keurt het bijzonder bestek en de raming goed voor het leveren en plaatsen van een multisportterrein langs de Orshagenstraat in Heist-centrum. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 6 augustus 2014 om 8.30 uur toekomen in het gemeentehuis. 

Impulssubsidie woonwagenbeleid
Op 30 januari 2014 diende de gemeente een aanvraag in voor de provinciale impulssubsidie lokaal woonwagenbeleid. Deze wordt aan gemeenten toegekend die een residentieel woonwagenterrein hebben en een weldoordacht, gestructureerd woonwagenbeleid voeren.

De provincie heeft de subsidieaanvraag ondertussen goedgekeurd en het bestuur van Heist-op-den-Berg een som van 9.840 euro toegekend. Hiervan wordt 7.500 euro gebruikt voor technisch beheer en toezicht. De overige 2.343,75 euro dient om een sociaal, creatief project met de woonwagenbewoners op te starten. 

125 jaar Landbouwcomice 
Op 24 mei 2015 zal de Landbouwcomice van Heist-op-den-Berg haar 125e verjaardag vieren. Het gemeentebestuur voorziet een toelage van 250 euro als tussenkomst in de kosten van de viering. 
    
Verkaveling Moerstraat
Het gemeentebestuur stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in de verkaveling Moerstraat. De opdracht wordt gegund aan de laagste regelmatige bieder voor een bedrag van 181.815,99 euro incl. btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Aankoop nadars
Het bijzonder bestek en de raming voor de aankoop van nadars worden goedgekeurd door het college. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 22 augustus 2014 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeente

kerk wiekevorstTe Deum
Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag wordt op zaterdag 19 juli in de Sint-Jan Baptistkerk van Wiekevorst een Te Deum gezongen, na de eucharistieviering van 19 uur. Meer weten?

Groepsaankoop groene stroom:inschrijvingen starten later
In tegenstelling tot de afgelopen jaren, starten de inschrijvingen niet begin juli maar waarschijnlijk later deze zomer. Dat komt door enkele praktische en onvoorziene omstandigheden. Meer weten?

Vakantietoezicht door politie
Vraag tijdig vakantietoezicht aan bij de politie. Zij kunnen een extra oogje in het zeil houden, zodat je met een veilig gevoel op vakantie kan vertrekken. Meer weten?