Nieuws vanuit het schepencollege : Bijenkasten Het gemeentebestuur overlegde met de imkersverenigingen ‘de Buc Carbie’ en ‘Gouden nectar’ over de plaatsing van bijenkasten op gemeentelijk domein. Er werd een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de betrokken imkers uitgewerkt voor de plaatsing en het onderhoud van de bijenkasten. Het college gaat nu akkoord met de plaatsing van een bijenkast in het park ‘Hof van Riemen’ en in ‘Klein Scherpenheuvel’.

  
Buurt in beweging 
‘Buurt in Beweging’ is een buurtgericht project van de gemeentelijke jeugddienst en sportdienst gericht op kinderen in sociale woonwijken. Bedoeling van het project is kinderen in sociale woonwijken aan het bewegen te krijgen.
De betrokken diensten stellen voor dit project een vernieuwde werking voor. Belangrijkste verschil is dat dit niet meer tijdens de schoolvakanties plaatsvindt, en niet meer ter plaatse op een buurtspeelpleintje.


Kinderen van 4 tot 12 jaar zullen tijdens de schoolperiode (8 oktober tot en met 17 december 2014) in één specifieke buurt (Pijpelheide) de nodige infrastructuur, professionele begeleiding en aandacht krijgen op het vlak van sport en beweging.
Het college gaat hiermee akkoord.
Verdere praktische informatie over dit project vind je in september onder andere in de Gemeentekrant en op de gemeentelijke website.
  
Petanquebanen
Het college gaat akkoord met de aanleg van twee bijkomende petanquebanen in Heist-Station. Net zoals bij de eerdere aanleg van petanquebanen in o.a. Wiekevorst, Heist-Station en Schriek zal de gemeentelijke technische dienst de nodige materialen aanleveren en neemt de gemeente de kostprijs hiervan ten laste. De aanleg zelf gebeurt door de aanvragers.
  
Speelterrein verkaveling Bossestraat
Het college geeft opdracht aan de technische dienst om de groenaanleg op het speelterrein in de verkaveling Bossestraat uit te voeren. De kosten hiervan worden geraamd op 6.521,90 euro en zijn ten laste van de verkavelaar.
  
Linde Itegem
Het college gaat akkoord met het uitvoeren van beschermingsmaatregelen bij wegenwerken rond de lindeboom in Itegem en met het uitvoeren van snoeimaatregelen. De kosten hiervoor worden geraamd op 5.009,40 euro, waarvan 3.506,58 euro ten laste van Regionaal Landschap Rivierenland en 1.502,82 euro ten laste van de gemeente. Regionaal Landschap Rivierenland zal hiervoor een firma aanstellen.
De Afdeling Onderzoek en bescherming bij Onroerend Erfgoed wordt verzocht de beschermingsaanvraag en beschermingsprocedure die hiervoor reeds werd opgestart, op te volgen.

Nieuws vanuit de gemeente

Avondopening water- en uitkijktoren
Dat de uitkijkgaanderij van de watertoren een prachtig uitzicht biedt, ondervinden jaarlijks vele bezoekers. Op vrijdag 15 augustus kan je ook ’s avonds genieten van dit panorama. Meer weten?

Vakantiewerking voor kinderen en jongeren
De jeugddienst, sportdienst en buitenschoolse kinderopvang kijken tevreden terug op de eerste helft van de vakantie. En ook in augustus staat er nog heel wat op het programma! Meer weten? 

Seniorensportdag Blankenberge
Je bent 50+ en hebt een hart voor sport? Schrijf dan in voor de Senior Games op woensdag 1 oktober in Blankenberge en ga sportelen met leeftijdsgenoten. Meer weten?