Belgerinkel van 4 mei tot 8 juni

Een gezonde geest in een gezond lichaam en gezonde lokale handel in een gezonde gemeente. Dat is het objectief van Met Belgerinkel naar de Winkel editie 2013.

 Lees meer

Infoavond 'De waarheid over liegen'

Vanaf een jaar of zes kunnen kinderen bewust liegen. Vaak liegen ze omdat ze bang zijn voor de straf die ze krijgen als ze eerlijk zeggen wat er gebeurd is. Zo’n 15 % van alle kinderen liegt wel eens met opzet, net zoals volwassenen doen.

 Lees meer                                                                    

Net Gemist! Zwerfvuilproject rond Kempense stations

Het project ‘Net gemist!’ zet het probleem van zwerfvuil in de omgeving van de Kempense stations in de kijker. Zwerfvuil is klein afval dat we vaak nonchalant en zonder erbij na te denken op de grond gooien.

 Lees meer

Trage Post: van nu naar straks

Briefschrijven is een mooie, wat vergeten kunst. In tegenstelling tot e-mail en twitter doorstaat een brief de tijd. Je schrijft hem bedachtzaam, met zorg, je schrijft iets dat bewaard en telkens weer herlezen kan worden.

 Lees meer                                                                    

Buiten-gewone plekjes gezocht!

De vier Antwerpse regionale landschappen en landschapspark Zuidrand ijveren voor het behoud en herstel van het typische landschap, de natuur en de streekidentiteit.

 Lees meer

Week van de Opvoeding 'Opvoeden Natuurlijk!'

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is – en ook niet altijd even gemakkelijk – wordt tijdens die week opvoeden in de kijker geplaatst.

 Lees meer