Nieuw in Herentals: dagopvang voor ouderen en zorgbehoevenden

In oktober opent een Collectief Autonome DagOpvang (CADO) in de vernieuwde vleugel van het oude woonzorgcentrum Sint-Anna (Vorselaarsebaan). De CADO wordt uitgebaat door Thuiszorg Kempen. De opvang biedt plaats aan tien zorgbehoevenden en ouderen die verzorging, oppas en begeleiding op maat nodig hebben, maar geen intensief medisch toezicht of behandeling. Ook mensen met dementie zijn van harte welkom

Dankzij een CADO kunnen hun mantelzorgers even op adem komen.

De CADO is open van 9 tot 16.30 uur. Gasten mogen een hele dag blijven, of een paar uurtjes in de voor- of namiddag. Zijn doen samen met de andere gasten, in een huiselijke sfeer, dagelijkse dingen zoals eten klaarmaken, in de tuin werken, naar de winkel gaan, kaarten, wandelen, een uitstap maken of gezellig koffiekletsen. De begeleiding gebeurt door verzorgenden van Thuiszorg Kempen.

De dagopvang kost 3,5 euro per uur. Voor ontbijt, middagmaal en lunchpakket voor 's avonds betalen de gasten apart.

De CADO opent in oktober, inschrijven kan nu al: 0474-55 09 24 of coord.cado@iok.be.

Ontmoetingsfeest

Op zaterdag 22 september vindt in het buurthuis van Diependaal (Musketstraat 100) het jaarlijkse ontmoetingsfeest plaats. Mensen van verschillende nationaliteiten komen er samen om elkaar beter te leren kennen. Er is kinderanimatie, muziek, dans en lekker eten voor een lage prijs. De toegang is gratis. Het ontmoetingsfeest start om 12 uur en wordt afgesloten om 17 uur.

Meer informatie: Wendy, gsm 0477-39 66 77