Stadsdiensten gesloten wegens sportdag

Op vrijdag 30 augustus organiseert het stadsbestuur vanaf 12.30u een sportdag voor al haar personeel. Het stadhuis en sportdienst zijn steeds gesloten op vrijdagnamiddag. Uitzonderlijk zijn dan ook bibliotheek, archief, cc de Werft, Toerisme Geel, cultuurdienst, jeugddienst en Gasthuismuseum gesloten vanaf 12.30u. Het zwembad blijft open. Sporthal Axion is open van 18u tot 22u.

Geel Zomert! met MoodCollector

Op vrijdag 23 augustus brengt MoodCollector een muzikaal dansbaar spektakel naar ‘Geel Zomert!’. MoodCollector levert swingende wereldmuziek overgoten met een sausje van ska, reggae en afro-beats! Die ’worldshake’ van selfmade Jamaciaanse reggae en Britse 2-tone ska maakt hun aanstekelijke muziek toegankelijk voor iedereen, want stilstaan is enkel bestemd voor standbeelden. Van zodra het optreden start, transformeert het publiek zich in onuitputtelijke ’dancing shoes’. Een optreden van MoodCollector mondt telkens uit in zwetende lijven en zere voeten. Niemand gaat slechtgeluimd weg, en zelfs als het weer niet zou meezitten, zorgt MoodCollector voor uitbundige zomerse toestanden. Deze wereldse feestbende ‘pur sang’ combineert energie uit zeer dansbare reggae ritmes en authentieke strakke ska en zwoele afro-beats! Put on your dancing shoes en skank mee met de energieke feestelijke wereldmuziek van MoodCollector. Het concert start om 20.30u. De toegang is gratis.

Kunst op de markt

Ook in augustus wordt het nog extra gezellig op de Geelse markt. Behalve genieten van een drankje op je favoriete terras, kan je ook heel wat leuke activiteiten beleven. Elke zondag tussen 14.30u en 16.30u is animatie voorzien. Op zondag 25 augustus is het thema ‘Kunst op de markt’. Verwacht je aan een gezellige verzameling van kunstkramen en creatieve demonstraties.

Fietsevenement De Schakel Zuid

Zondag 25 augustus staat een nieuwe editie van fietsevenement De Schakel gepland. De Schakel betekent traditioneel het einde van de zomervakantie en vormt een ideale gelegenheid om er een laatste keer op uit te trekken met familie en vrienden. Bovendien pakt De Schakel dit jaar naar aanleiding van de 25e verjaardag uit met een heuse feesteditie.


De Schakel is een fietsfeest met een zeer uitgebreide keuze aan afstanden, van 5 km tot ruim 100 kilometer, doorheen het groene decor van de Kempen en langs talrijke toeristische bezienswaardigheden die de schakels van dit gebeuren vormen.
De organisatie stippelt jaarlijks ook speciale trajecten uit voor wielertoeristen, personen met een mobiele beperking en gezinnen met jonge kinderen. Je kan starten tussen 8u en 14u aan PC St.-Amands op de Werft. Daar is animatie en streeklekkers voorzien. Op www.schakel.be vind je alle details terug.

Xpo Art in de bib: filmaffiches van de fantastische film

Nog tot  31 augustus kan je in de bib een bezoek brengen aan ‘XPO Art’. Deze tentoonstelling is één van de artistieke uitlaatkleppen van het Razor Reel Fantastic Film Festival, een festival dat naast film ook de toenadering zoekt tot kunstenaars. Met XPO Art tracht Razorart een platform te bieden aan creatieve studenten, debuterende kunstenaars en amateurkunstenaars. Die kregen de opdracht om een fantastische filmaffiche te ontwerpen. Een ruime opdracht, vatbaar voor interpretatie. Voor de eerste editie konden zij 50 ‘Jonge Kunstenaars’ overtuigen om hun creatie in te zenden. Een professionele jury selecteerde de vijftien beste werken, die gepresenteerd wordt in ‘XPO Art on Tour’. Kom langs en laat je verleiden, meeslepen en verrassen.

Trap eens lekker door in Geel

‘Trap eens lekker door in Geel’ is een culinaire fietstocht van 50 kilometer (met verkorting van 30 kilometer) langs de mooiste fietswegen van het knooppuntennetwerk. Onderweg ontdek je de verklaring van enkele Geelse straatnamen. Bovendien kan je ook proeven van enkele lekkere Geelse streekproducten.

De fietsroute start in het centrum aan het infokantoor van Toerisme Geel op de Markt. Van daaruit fiets je via deeldorp Larum naar Sint-Jozef-Olen om vervolgens via Ten Aard en Sint-Dimpna terug naar het centrum van Geel te fietsen. Onderweg kan je tot rust komen in het provinciaal domein Prinsenpark en genieten van de fauna en flora in het recreatiedomein Dekshoevevijver. Cultuur en geschiedenis opsnuiven doe je onder andere aan de grafheuvel van baron Coppens, de Sint-Dimpnakerk en het Gasthuismuseum.

Langs het traject zijn twee stops voorzien om de batterijen op te laden. Aan de eerste halte kan je genieten van een frisse Vliet of Zeunt of een koffie De Maan met wafel en op het einde van de fietstocht schotelen we je nog een lekkere Zeuntpannenkoek met kopje koffie voor. Deelnemen aan de fietstocht ‘Trap eens lekker door in Geel’ kost 10 euro per persoon. In deze prijs is de brochure met het traject en de info over de straatnaamborden, een Vliet, Zeunt of koffie De Maan met wafel en een Zeuntpannenkoek met kop koffie inbegrepen. Je kan de route nog fietsen tot en met 30 september en dit op alle dagen behalve op woensdag en donderdag en tijdens jaarlijks verlof. Reserveren is verplicht bij Toerisme Geel, minimum 2 dagen op voorhand.