Expo Textielkunst 70 jaar Femma Holven
Van zaterdag 9 december tot zaterdag 27 januari stelt Femma Holven haar textielcreaties tentoon in de bib. We staan er niet meer bij stil, maar textiel voert de mens terug naar zijn wortels.

En opvallend: al heel snel, ook in de oudste culturen, vond de primitieve mens het nodig om zijn weefsels te versieren en te verfraaien. Met dit in het achterhoofd is Femma Holven aan de slag gegaan met naald en draad. Verschillende leden hebben een eigen kunstwerk gemaakt ter gelegenheid van 70 jaar Femma Holven.

Deze werken werden samengebracht en vormgegeven door artistiek begeleider Sylvain Vaes. Het kunstproject kwam tot stand met de hulp van de stad Geel, atelier Hagelbos (MPI Oosterlo), de klas van het 6de jaar Boekhouden en Kantoor van GO Geel.

Leer muziek streamen
De bibbezoeker leent steeds minder cd's uit in de bibliotheek. Daarom verdwijnt de collectie in januari 2018. Muziek wordt meer en meer beluisterd en gedownload via apps. Ben je geen krak in het gebruik van apps? De bibliotheek helpt je op weg en geeft lessen in het gebruik van muziekapps op tablet en smartphones. De lessen vinden plaats in de bib op zaterdag 9 december om 10 uur, op maandag 11 december om 14 uur en op dinsdag 12 december om 18 uur. Reserveer alvast je plaatsje bij de bibliotheek. Meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Afscheidsbal in de Kerststal
In 2018 krijgt de Markt in Geel een splinternieuwe kerststal, dus organiseert de stad dit jaar een groots afscheid op zondag 10 december. Trek je leukste disco-outfit aan en laat van 14 tot 18 uur originele foto's nemen van jezelf met familie en/of vrienden. Achteraf kan je de foto's downloaden met een feestelijke kader. Misschien een leuk idee voor je kerstkaartjes?
meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout lanceert eigen website
Kinderen opvoeden is niet altijd gemakkelijk, soms zit je met de handen in het haar. Je zoekt online naar tips, krijgt goedbedoelde raad van familie en kan terecht bij allerlei organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren. Logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom lanceert het Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout www.huisvanhetkindgeellaakdalmeerhout.be. Op deze website vind je informatie en kan je advies vragen over het grootbrengen van kinderen en jongeren en over preventieve gezondheidszorg.

Je kan zoeken via de ontwikkelingsfasen, per thema of direct via de zoekfunctie. Je vindt er ook een overzicht van alle relevante organisaties in de regio en hun activiteitenaanbod. Het Huis van het Kind organiseert dus regelmatig activiteiten waarbij klein én groot elkaar ontmoet.

De dienstverlening is toegankelijk voor alle ouders en andere opvoeders. Je hoeft als gezin dus geen probleem te hebben om er terecht te kunnen.
meer info: www.huisvanhetkindgeellaakdalmeerhout.be

Open dag dienst gelijke kansen
Op zaterdag 9 december opent de dienst gelijke kansen de deuren. In een korte tocht tussen ontmoetingscentra den alleman en den echo ontdek je meer over de dienst gelijke kansen en krijg je info over armoede en kwetsbaarheid in Geel.

Vertrekken kan tussen 13 en 14.30 uur in den alleman, Velleke 220, voor een traject dat je op eigen tempo wandelt of fietst. Om 16 uur start het officiële gedeelte in den echo, Diestseweg 146, met de voorstelling van de resultaten van het SER, het 'sociaal effecten rapport'. Dit rapport laat Gelenaars in een moeilijke of kwetsbare situatie aan het woord. Samen met de dienst gelijke kansen onderzochten ze hoe het anders of beter kan.

Deelnemen aan de open dag is gratis en inschrijven is niet nodig. In beide ontmoetingsruimten bieden vrijwilligers een hapje aan tegen democratische prijzen.
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Striptekenen: workshop voor 6+
'Lay-out' en 'scenario', wat is dat precies? Waarin verschilt een 'superheld' van een 'anti-held'? Hoe maak je tekstballonnetjes en welk geluidseffect heeft een donderwolk? In de workshop 'Striptekenen' op zaterdag 16 december krijg je antwoord op al deze vragen.

En je gaat natuurlijk zelf aan de slag om je eigen stripverhaal te maken onder begeleiding van Steven De Rie van Artforum. De workshop duurt van 9 tot 11.30 uur. Je schrijft in via bibliotheek@geel.be of 014 56 67 50. Voor inspiratie kan je alvast eens rondneuzen in de bib, daar vind je immers keileuke strips.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Culinair Kermis Cabaret
Neem een tot comedian omgevormde kok, enkele kermisattracties, kookkunsten van Gelenaars en enkele acts, steek dit in de blender en je krijgt een gevulde maag met het nodige entertainment.

Een uniek en eenmalig evenement in en rond het cultuurcentrum. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december slaan comedian Joost Van Hyfte, Geelse amateurkoks, de Werft en ander geschift volk de handen in elkaar voor een nieuw culinair evenement.

Je schuift aan tafel, al dan niet met vrienden en hoort kermisattractiegewijs je eigen eten te verdienen. Geen friet, suikerspinnen of smoutebollen, maar een degelijke maaltijd in elkaar gestoken door Geels kooktalent. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december begint het Culinair Kermis Cabaret om 20 uur, op zondag 10 december om 17 uur.

Tickets kosten 30 euro (vriendenprijs 25 euro) en bestel je op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66.
meer info: cultuurcentrum de werft - 014 56 66 66 - info.dewerft@geel.be