Huiswerkklasjes begeleiden: iets voor jou? Al enkele jaren organiseert dienst gelijke kansen huiswerkbegeleiding voor kinderen in kwetsbare situaties in samenwerking met studenten van het departement Sociaal Werk van Thomas More Geel en van de lerarenopleiding CVO HIK.

Wegens groot succes wordt deze werking uitgebreid met huiswerkklasjes op twee locaties. Zo kunnen kinderen in groep begeleid worden in Den Echo in Diestseweg (dinsdag, 16 - 18 uur) en in den alleman, Velleke 220 (woensdag 14 - 16 uur). Dienst gelijke kansen zoekt hiervoor nog vrijwilligers.

Werk je graag met kinderen en kun je een paar uurtjes per week vrijmaken op dinsdag of woensdag? Dienst gelijke kansen verwelkomt je graag om de huiswerkklasjes mee vorm te geven. Je krijgt de nodige ondersteuning via ervaringsdeskundigen in armoede en zorgcoördinatoren van de scholen.
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Op zaterdag 16 december is er geen rommelmarkt, de groentemarkt gaat wel door.
meer info: dienst lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Kerst in Geel, een magische belevenis
Geel wintert heel de maand december en op zaterdag 16 en zondag 17 december valt er extra veel te beleven. Zo is er de gezellige kerstmarkt op de Havermarkt waar tal van verenigingen en goede-doel-initiatieven originele kerstcadeaus en een uitgebreid gamma hapjes en drankjes aanbieden.

De kerstman en zijn vrienden staan klaar om de allerkleinsten te ontvangen voor een fotoshoot. Je kan de kerstmarkt op zaterdag bezoeken van 14 tot 23 uur, op zondag van 14 tot 19 uur.

Op zaterdagavond trakteert de Tractor Kerstrun de bezoekers van de kerstmarkt op een heus lichtfestijn. Een 70-tal feestelijk verlichte tractoren vertrekken om 19 uur aan de feestzaal in Elsum en komen daar terug aan om 21 uur.

Voor een andere kijk op het kerstgebeuren kan je onder begeleiding de toren van de St.-Amandskerk beklimmen en genieten van een adembenemend uitzicht. De rondleidingen starten om 15 en 16 uur aan de ingang Sint-Amandskerk. Tickets zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel aan 1 euro per persoon.

Bezoek van vrijdag 15 december tot dinsdag 26 december de Pop-up Kerststallententoonstelling van Gelenaar Theo Van Nueten. Elk jaar stelt hij zijn prachtige kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. Deze keer hebben de stalletjes een onderkomen gevonden in een leegstaand handelspand op het Geelse marktplein, Markt 33. Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit kerststallen die in flessen gemaakt zijn door Leo Buytaert en wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems. De tentoonstelling is elke dag open van 10 tot 20 uur, op zondag 24 en maandag 25 december van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis -  meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Eindejaarsopendeur
Ben je nog op zoek naar een feestoutfit of eindejaarscadeau? De handelaars van Geel centrum helpen je graag op je zoektocht en zetten hun deuren extra open op zondag 17 december van 13 tot 18 uur. Op zondag 24 december kan je shoppen van 10 tot 16 uur.

Speelpleinwerking De Speelfabriek: kerstvakantie
Van woensdag 27 tot vrijdag 29 december staan enthousiaste animatoren klaar voor een winterversie van De Speelfabriek. Ze hopen op héél véél sneeuw deze kerstvakantie.

Sneeuwballen gooien, sneeuwmannen of sneeuwengelen maken. Maar geen nood, er is een fantastisch plan B. De sneeuwpret kan gemakkelijk naar binnen gebracht worden: de XXL wintergames, een zelfgebouwd ijspaleis, voetballen met een ijsklomp of zelfs je eigen sneeuw maken.

Je kan alvast online inschrijven voor Speelfabriek Deluxe (vrijdag) op https://reservaties.geel.be. De jongsten (5 tot 8 jaar) trekken de wereld rond met Karel de tentman. Eenmaal aangekomen op Antarctica ontmoet je Herman de pinguïn. Samen met Herman leg je een winterwonderparcours af. Nadien volgt een winterdiscoparty.

De 9- tot 16-jarigen trekken in de voormiddag schaatsen aan om de schaatsbaan op de Geelse markt onveilig te maken. Na de lunchpauze spring je je warm in SuperJump, het meest gevarieerde en complete trampolinepark in België.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be