U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
06.12.2017 - 14.38u
Door: Herman Gezelle

Openingsuren Geel Wintert! tijdens de feestdagen
Geel Wintert! tovert nog tot zondag 7 januari de Geelse markt om in een feeëriek wintertafereel. Vanaf 11 uur kan je schaatsen of de winterbar en kraampjes bezoeken. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is de sluitingstijd om 22 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je tot 23 uur Geel Winteren. Tijdens de feestdagen gelden andere openingsuren. Op maandag 25 december en maandag 1 januari is Geel Wintert! open van 14 tot 22 uur, op zondag 24 en zondag 31 december is dat van 11 tot 16 uur.

Geelse bezienswaardigheden "vereeuwigd" in lekkere chocolade
Zes van de mooiste Geelse stadsbeelden, waaronder de Sint-Dimpnakerk, de Sint-Amandskerk en de molen van 't Veld werden met een flinterdun laagje suiker op lekkere Belgische chocolaatjes aangebracht. Het ideale excuus om je kennis over Geel te etaleren bij een tas koffie of gewoon een leuk tussendoortje voor zoetebekken.

Ook onder de kerstboom zal de geschenkdoos zeker niet misstaan. In elk geschenkdoosje zitten twaalf chocolaatjes. Je hebt daarbij de keuze uit melkchocolade of pure chocolade. De chocolaatjes zijn in beperkte oplage verkrijgbaar bij de dienst toerisme en kosten 8 euro per doosje.

Nieuwjaarszingen op zondag
De stad krijgt veel vragen over de dag waarop kinderen gaan nieuwjaarszingen. Dit jaar valt 31 december immers op zondag. Stad Geel raadt aan om het nieuwjaarszingen te laten doorgaan op zondag 31 december. Voor autobestuurders: hou er alvast rekening mee dat veel kinderen op pad zijn voor lekkers of centjes. Ook met Driekoningen, op zaterdag 6 januari, trotseren de kinderen het winterweer om een buit bijeen te zingen.

Sluitingsdagen lokaal bestuur
Op maandag 25 en dinsdag 26 december en op maandag 1 en dinsdag 2 januari zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. De volgende diensten hebben afwijkende openings- of sluitingsdagen:

• cultuurcentrum de Werft: gesloten van 23 december tot en met 8 januari.
• Gasthuismuseum: gesloten van 24 december tot en met 3 januari.
• zwembad: gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari. Vroeger open op 26, 28 en 29 december (vanaf 14 uur) en van 2 januari tot en met 5 januari (vanaf 12 uur, springplanken vanaf 14 uur).
• toerisme: gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december en op maandag 1 en dinsdag 2 januari. Op zondag 24 en zondag 31 december open van 10 tot 12 uur.
• bibliotheek: gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december en op maandag 1 en dinsdag 2 januari.

Inleveren kan via de inleverbus naast de inkom. Deze materialen worden geregistreerd zodra de bib weer open gaat.
meer info: www.geel.be

Eindejaarsopendeur
Ben je nog op zoek naar een feestoutfit of eindejaarscadeau? De handelaars van Geel centrum helpen je graag op je zoektocht en zetten hun deuren extra open op zondag 17 december van 13 tot 18 uur. Op zondag 24 december kan je shoppen van 10 tot 16 uur.

Nodigt uit in cc de Werft
Cultuurcentrum de Werft nodigde Stoomboot uit om op zijn beurt andere artiesten uit te nodigen. Niels Boutsen is de man achter Stoomboot. Hij won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd en is intussen niet meer weg te denken uit het hedendaagse kleinkunstlandschap.

De band, bestaande uit Mathias Moors, Geert Mariën en Luc Weytjens, wordt voor deze Nodigt uit verder aangevuld met Andries Boone. Stoomboot ontvangt Jan De Wilde, Geert Verdickt van Buurman, Mira, Lennaert Maes en Float Fall. Op vrijdag 22 december vanaf 20.15 uur staan deze artiesten op het podium van het cultuurcentrum. Tickets kosten 18 euro, vriendenprijs is 14 euro. Je reserveert een stoeltje op www.dewerft.be, res.dewerft@geel.be of 014 56 66 66.

Leeskasteel 4+: Kerstmis
De bib zet de kerstvakantie goed in met een leeskasteel in het kerstthema. Op zaterdag 23 december genieten de kids van mooie kerstverhalen van onder andere Rikki, verteld door Stijn. Daarna brengen de dansers van Make Your Move Dance Company uit Geel een dansvoorstelling in kerststijl. Het leeskasteel begint om 10 uur, inschrijven kan via bibliotheek@geel.be of 014 56 67 50.

Aangepast verkeersreglement met kerstmarkt
Naar aanleiding van de kerstmarkt gelden volgende verkeersregels:
- Parkeerverbod op 16 en 17 december in Rozendaal tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat, Markt tussen Pas en Diestseweg.
- Parkeerverbod van 16 december 6 uur tot 18 december 12 uur in Havermarkt
- Parkeerverbod van 15 december 6 uur tot 18 december 12 uur in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat.
- Verkeersverbod van 15 december 6 uur tot 18 december 12 uur in Markt tussen Nieuwstraat en Palingstraat, Werft tussen Patronaatstraat en Palingstraat, Kameinestraat tussen Patronaatstraat en Kameinestraat 2E (uitgezonderd bewoners)
- Eenrichtingsverkeer opgeheven van 15 december 6 uur tot 18 december 12 uur in Kameinestraat tussen Patronaatstraat en parking Havermarkt, Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat.
De omleiding loopt langs Nieuwstraat – Lebonstraat – Anemoonstraat – Werft.

Naar aanleiding van de Tractor Kerstrun op 16 december gelden volgende verkeersregels:
- Verkeersverbod van 17 tot 23 uur in Dr. Peetersstraat tussen Drijhoek en Elsum, Eikenstraat tussen Dr. Peetersstraat en St.-Fransiscusstraat
- Parkeerverbod van 17 tot 20 uur in Werft tussen Boerenkrijgstraat en Patronaatstraat
- Parkeerverbod van 16 tot 23 uur op parking feestzaal Elsum
- Parkeerverbod van 17 tot 23 uur in Dr. Peetersstraat tussen Drijhoek en Elsum, Eikenstraat tussen Dr. Peetersstraat en St.-Franciscusstraat, St.-Franciscusstraat, Markt tussen Pas en Diestseweg, Patronaatstraat tussen Werft en Kameinestraat.
- Parkeerverbod van 18 tot 21 uur in Larumsebrugweg tussen de spoorweg en Larum aan de pare kant, Rauwelkoven tussen Larum en de spoorweg aan de pare kant, Larum tussen St.-Corneliusstraat en Olenseweg.
De omleiding loopt langs Drijhoek – Ring – Larumseweg en omgekeerd.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto