SAIO-wandeling
Op zondag 4 februari kun je gaan wandelen ten voordele van Canisha vzw. Deze vzw stelt zijn kennis en jarenlange trainingservaring ten dienste van medemensen met een beperking, door hen een goed opgeleide, werkgrage assistentiehond ter beschikking te stellen. Ook de SAIO-school heeft baat gehad bij hun trainingen. De hond van een juf werd getraind tot therapiehond en daarom schenkt de school de winst van de wandeldag aan deze organisatie.

Je kunt ter plaatse inschrijven van 13 tot 14.30 uur in De Billemontstraat 77, Geel. Er zijn twee mogelijke afstanden: 5 en 12 km. Daarna kun je gezellig nog wat napraten op de wereldmarkt of in de refter van de school.
meer info: Stedelijke basisschool SAIO, 014 56 64 20, www.saio.sbsgeel.be

Mobiele expo in de bib
Heel de maand februari kan je in de bib de Mobiele expo van Marijke Verlinden bezoeken. Marijke Verlinden is grafisch vormgever, beeldhouwer en leerkracht beeldende vorming. De Mobiele expo is een kunst-educatieve installatie die met beeldende kunst en diverse doe-acitviteiten jongeren inspireert en leert over natuur en cultuur.

Op een (inter)actieve manier kunnen jongeren van 9 tot 14 jaar er zelfstandig of in groep mee aan de slag. De installatie huisvest diverse kunstige objecten, rariteiten, spelen, (doe)opdrachten en de mogelijkheid om ontdekkingen met elkaar te delen. De Mobiele expo is vrij te bezoeken, voor een begeleid groepsbezoek moet je inschrijven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Dag van de academies

Op zaterdag 3 februari organiseren de 2 Geelse academies hun jaarlijkse opendeurdag. Met tentoonstellingen, workshops, ateliers-in-actie, concerten, theater, dans, en nog veel meer, hopen ze dat jij de kunstkriebels te pakken krijgt.

De Academie voor Beeldende Kunst zet de deuren van alle ateliers wagenwijd open voor het grote publiek. Iedereen met ook maar een beetje interesse voor kunst is welkom van 10 tot 17 uur voor demo 's, workshops, info en een tentoonstelling. De volgende weken werken de leerlingen rond het thema 'versnippering'. Er zal in de ateliers worden versneden, verknipt, verbrokkeld, gefragmenteerd, vergruisd, verdeeld, gesplitst, verstoord of verscheurd. Als daar maar geen brokken van komen! De cafetaria in De Schuur is open vanaf 11u.

De Academie voor Muziek, Woord en Dans nodigt je uit op een heuse ontdekkingstocht door de academie: kies je workshop, geniet van een toonmoment of verwarm je op de binnenplaats aan een lekker drankje. Van 14 tot 17 uur valt er doorlopend heel veel te doen, te zien, te horen en te beleven.
meer info: Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst (Kollegestraat), 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be of Academie voor Muziek, Woord en Dans (Stationsstraat), 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Leeskasteel 6+: De bibliothecaris
Op zaterdag 3 februari van 10 tot 11.30 uur kom je tijdens het leeskasteel te weten of jij de ideale bibliothecaris zou zijn. Eerst luister je naar het verhaal 'Niet brullen in de bieb!', nadien maak je kennis met het echte bibliotheekwerk. Welke boeken zou jij kopen? Kan jij mooie etalages maken? We verloten na het leeskasteel een unieke kinderstage in de krokusvakantie. Schrijf je alvast in.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Geelse Kajakjogging geeft startschot aan Geel Loopt
Geel start in februari met het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Als je wil deelnemen, dan kun je een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings. De criteriumkaart is persoonlijk.

Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27ste Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.
De Geelse Kajakjogging is de eerste wedstrijd van het 'Geel Loopt' criterium.

De Geelse Kajakjogging op zondag 4 februari aan de Oude Kastelsebaan in Ten Aard heeft een uitgestippeld parcours waarbij de lopers een afstand van 3.5, 7, 10.5 of 14 km moeten overbruggen. De start is om 14 uur. De ondergrond is voor de helft verhard. Deelnemen kost 5 euro, inschrijven doe je bij koendebie@hotmail.com. Na afloop kan je gebruik maken van douches en kan je in het clubhuis een hapje en drankje nuttigen.

Op stap met de gids 2018: Vaartketsers
Op zondag 4 februari kun je deelnemen aan de gratis maandelijkse wandeling waarin Geel anders bekeken wordt. De schepen die vroeger op het Kempisch Kanaal voeren, werden eerst door mensen, daarna door paarden en nog later door tractoren voortgetrokken. De hoefijzers van de paarden ketsten af op de grindkeien van het jaagpad zorgden voor een typisch "kets"-geluid. Wandel ook mee langs natuurgebieden Mosselgoren en Neerhelst. In Bottenhoef luister je naar 'een misdaad op de Botten'. Vertrek om 14 uur aan Den Thijs, Gebeunt 1 in Geel.
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be, www.bruisendgeel.be

Wijziging verkeerssituatie Velveken
Vanaf vrijdag 19 januari geldt in Velveken terug tweerichtingsverkeer. De stad evalueerde samen met de politie de verkeerssituatie na de invoering van enkelrichtingsverkeer. Voor een degelijke ontsluiting en een veilige doorstroming van het verkeer is het noodzakelijk dat het tweerichtingsverkeer terug ingevoerd wordt. Een spreiding van het verkeer zorgt bovendien voor een gedeelde last.

Om de overlast te beperken zijn volgende maatregelen getroffen:
- een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u over heel Velveken
- intensieve snelheidscontroles door de politie
- controle op het zwaar vervoer (tonnagebeperking zone +50 ton in Velveken)