Nieuwe fietsbrochure 'Sporen in het zand!' Neem je fiets en ontdek het Kempenland! Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, de Provincie Antwerpen en erfgoedcel k.ERF stippelden een fietsroute uit doorheen het Kempense Landduinenland in Balen, Meerhout, Geel en Mol. In een begeleidende brochure lees je verhalen over het Kempense landschap van vroeger en nu, doorweven met oude en nieuwe volksverhalen en foto's van weleer.

Exploreer al fietsend de trage wegen. Ontdek de merkwaardige geschiedenis achter kapellen en molens. De fietsroute volgt het netwerk van fietsknooppunten van Toerisme Provincie Antwerpen. De gratis brochure 'Sporen in het zand' is vanaf deze zomer te verkrijgen via de toeristische infopunten in Balen, Meerhout, Mol en Geel.

Je kunt de brochure ook online downloaden via www.provincieantwerpen.be, www.rlkgn.be of www.erfgoedcelkerf.be.

Namiddag- en avondconcert Geel Zomert!

Op vrijdag 10 juli kan je drie keer genieten van Geel Zomert! Om 14u30 staan optredens gepland van Ron Elly Band en Luc Steeno. De Ron Elly Band, een revivalband, speelt zowel bekende Rock 'n' Roll hits als andere Golden Oldies, helmaal 'live' zonder machines en floppy's. Luc Steeno sluit het namiddagconcert af met zijn Vlaamse hits. Om 20u30 kan je genieten van de prachtige stem van Free Souffriau. Feest gegarandeerd in de tuin van de Boogaard! Alle concerten van Geel Zomert! zijn gratis.

Winkelom opnieuw open voor verkeer

De werken aan de verzakking van de riolering in Winkelom zijn afgerond. De rioleringsbuizen werden hersteld of vervangen. Ondanks de moeilijke werkomstandigheden werd de vooropgestelde planning toch gehaald. Vanaf 4 juli is de weg opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Openingsuren stadsdiensten 11 juli

Op zaterdag 11 juli zijn de bib en het Gasthuismuseum gesloten wegens de feestdag van de Vlaamse gemeenschap. Het stedelijk zwembad is open zoals op een gewone zaterdag. Binnen kan je zwemmen van 10u tot 19u. Het buitenbad opent om 12u. Ook bij Toerisme Geel kan je terecht.

Gedichten op zomers terras bib

Geboren en getogen Gelenaar, René Sauvillers, geeft zich bloot. Sinds 5 jaar schrijft hij pure en intieme gedichten. Hij selecteert voor de bib zijn meest bijzondere gedichten en draagt ze voor op donderdag 16 juli. Er is een voorstelling om 15u en om 17u. Elke voorstelling duurt ongeveer 45 minuten, pauze inbegrepen. Tussen de twee voorstellingen trakteert de bib met een fruitig wijntje en borrelnootjes op het zomers terras.

Op stap met Stabbel

Op zondag 12 juli organiseert Toerisme Geel i.s.m. De Geelse Gidsenbond een zomerwandeling voor groot en klein. Je kan vertrekken tussen 8u en 15u voor een wandeling van 5 of 10 km met toffe opdrachten voor kinderen. Onderweg word je getrakteerd op geels lekkers en een drankje. De wandeling start aan Taverne De Hoef, Winkelomseheide 141. Deelnemen kost 3 euro per persoon.

Ijsjesdag in Luysterbos

Dienstencentrum Luysterbos organiseert op 15 juli een ijsjesdag in de cafetaria. . Iedereen is welkom vanaf 13u30 om te genieten van een ijsje aan een democratische prijs. Aaardbei, advocaat of chocoladesaus, met of zonder slagroom? Het kan allemaal. Je betaalt 2 of 3 euro voor een ijsje.

Vacatures bij het Lokaal Bestuur

Stad Geel, OCMW en AGB zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Tot 31 juli kan je nog solliciteren voor de vacature van schoonmaker, hoofdverpleegkundige, werfreserve poetshulp dienstencheques, technisch assistent ondersteunende diensten en technische beambte groendienst. De aanwervingsvoorwaarden en functiebeschrijving vind je op www.geel.be.