50 km per uur op Larumseweg
Vanaf dinsdag 6 maart geldt op Larumseweg een snelheidsbeperking van 50 km per uur vanaf de Ring (R14) tot aan de bebouwde kom van Larum. Deze maatregel is nodig voor de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid in de straat. Veel studenten van Thomas More rijden immers zowel met de auto als met de fiets langs Larumseweg naar school.

Tussen pot en pint praten over gelijke kansen
Stad Geel maakte samen met enkele partners het rapport 'Sociale Barometer/Sociaal Effectenrapport' om de situatie van kwetsbare Gelenaren in kaart te brengen en aanbevelingen te doen voor het sociaal beleid.

Het rapport spitst zich toe op enkele belangrijke thema's: wonen, gezondheid, inkomen, onderwijs, werk, maatschappelijke dienstverlening en samen leven. Medewerkers gingen een gesprek aan met 154 mensen uit kwetsbare groepen met een zeer diverse achtergrond, verdeeld over vijftien focusgroepen.

Op dinsdag 6 maart kun je tussen pot en pint komen meedenken hoe de resultaten omgezet kunnen worden in concrete initiatieven. De stad kan kansarmoede niet in haar eentje oplossen.

Daarom zijn alle geïnteresseerde burgers, verenigingen, organisaties en bedrijven van harte welkom om hun steentje bij te dragen. Stand-upcomedian Nigel Williams leidt deze interactieve gespreksavond met een kwinkslag in goede banen. De gespreksavond vindt plaats in café de Werft van 19 tot 22 uur en is gratis. Graag je komst bevestigen via gelijke.kansen@geel.be. Het volledige rapport kun je nalezen op www.geel.be.

Unieke expo Hugo Claus
Gelenaar Gert Robberechts is een bibliofiel en passionele Clausverzamelaar. Hij is in het bezit van unieke en originele stukken en werken van Hugo Claus. De bib krijgt ze in bruikleen van maandag 5 tot woensdag 28 maart.

Op stap met de gids: Kunst te grabbel
Kuier op zondag 4 maart mee met de stadsgids langs kunst die je misschien nooit écht gezien hebt. Tijdens de wandeling grijnzen duivels je tegemoet, zoeken jongeren naar wat ze belangrijk vinden en reiken handen naar vrede en eenheid. Intussen zoekt Jacques Brel naar de betekenis van de liefde en reist een boot tussen fantasie en de harde realiteit. Hoezo, nooit gezien? We lopen er alle dagen langs! De wandeling vertrekt om 14 uur aan Toerisme Geel, Markt 1 en is gratis.

Infonamiddag: Omgaan met diversiteit
Vraag jij je weleens af wat diversiteit is en hoe je ermee moet omgaan? Kom dan op woensdag 7 maart naar de lezing 'Omgaan met diversiteit' in dienstencentrum Luysterbos.

De diverse samenleving is een feit. Dat vraagt meer openheid om tot verbinding met elkaar te komen, met respect voor elkaars verschillen. De lezing begint om 13.30 uur en is gratis. Inschrijven is verplicht en kan in het dienstencentrum.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Op stap met de gids: Voorjaarskriebels in Breeven
Op zondag 11 maart ontdek je samen met een stadsgids de Geelse natuurtroef Breeven. Breeven is een erg afwisselend en ongerept open landschap van ruim 350 ha. Het is een prachtig stukje natuur dat slechts enkele malen per jaar toegankelijk is. Volgens kenners is dit het mooiste natuurgebied van Geel.

Tijdens de wandeling valt heel wat te vertellen over deze prachtige plek. Niet alleen over de natuur, maar ook over de landbouw en de geschiedenis. De stadsgidsen bieden je onderweg een lekker proevertje aan. Je kunt kiezen tussen een wandeling van 6 km of een van 12 km. Om 14 uur staat de gids voor je klaar aan de kapel in Breevensedijk.

Sluitingsdag dienst jeugd
Op woensdag 7 maart sluit de dienst jeugd een dagje de deuren. De medewerkers gaan naar een congres van de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ). Op donderdag 8 maart zijn ze terug paraat en helemaal up-to-date.