Palmenmarkt zet Geel weer op z'n kop
De Bellemannen zijn hun bellen al aan het oppoetsen, de burgemeester is haar speech aan het voorbereiden en de ballonnen liggen klaar om opgeblazen te worden. Kortom, alles wordt in het werk gesteld om van de opening van Palmenmarkt een groot feest te maken.

De opening vindt plaats op vrijdag 23 maart in speeltuin De Waaiburg en start om 17 uur met kinderanimatie. In de Zeuntbar kunnen de mama's en papa's terecht voor lekker frisse drankjes. Natuurlijk mag de ballonnenwedstrijd niet ontbreken. Na de speech van de burgemeester, om 18 uur, luiden de klokken en is Palmenmarkt officieel geopend.

Daarna kunnen de kinderen de attracties openen onder toeziend oog van de Bellemannen. Omstreeks 22 uur geniet je tussen het stadhuis en het cultuurcentrum van een geluidsarm, en dus diervriendelijk, vuurwerk.

Op zaterdag 24 maart kun je koopjes doen op de jaarmarkt in Kollegestraat en Diestseweg van 8 tot 13 uur. Traditioneel is de laatste dag van de kermis, dinsdag 27 maart, familiedag. Dan zijn de attracties toegankelijk aan verminderde prijzen.
meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Geluidsarm vuurwerk tijdens opening Palmenmarkt
Op vrijdag 23 maart omstreeks 22 uur kan je tussen het stadhuis en het cultuurcentrum ervaren hoe vuurwerk ook geluidsarm kan zijn. In november 2017 demonstreerde GAIA dit geluidsarme vuurwerk in Brussel.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts spoort steden en gemeenten aan om het diervriendelijke vuurwerk te gebruiken, dat 60 procent stiller is dan het traditionele vuurwerk. Zo kan je toch genieten van een lichtspektakel zonder dieren last te bezorgen.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Intrede kermiswagens voor Palmenmarkt
Op dinsdag 20 maart begeven de kermiswagens zich vanaf 13 uur naar het centrum. De wagens rijden na de dinsdagmarkt het centrum binnen vanaf de Ring. De doorgang in het centrum is op dat moment moeilijk.

In verschillende straten is een parkeerverbod van kracht. Parking Werft voor het stadhuis, parking Havermarkt en omliggende straten moeten vanaf 12 uur volledig autovrij zijn, zodat de kermiswagens hun plaats kunnen innemen.

Gratis parkeren tijdens Palmenmarkt
Tijdens Palmenmarkt kun je vanaf vrijdag 23 maart om 17 uur tot en met dinsdag 27 maart in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren. Heb je een bewonerskaart of werknemerskaart voor parking Werft of Havermarkt? Dan mag je je auto parkeren op parking Pas.

Info en registratiemoment PLEASEplatform
Het digitale platform PLEASE zorgt ervoor dat mensen op een gemakkelijke manier materiaal kunnen lenen, of hulp kunnen bieden en krijgen. PLEASE staat voor 'Platform voor LEvensondersteuning via Altruïsme en Sociaal Engagement'.

Je kunt PLEASE gebruiken voor dagelijkse taken (zoals huishoudelijke taken, boodschappen doen, koken), om actief te blijven (zoals sport, ontspanning en huisdierverzorging) en om de gemeenschap dichter bij elkaar te brengen (via kunst, entertainment en cultuur, en door interesses te delen).

Maak je graag deel uit van de PLEASE-gemeenschap? Op vrijdag 16 maart ben je welkom op de info- en registratiemoment om 14 uur in de cafetaria van dienstencentrum Luysterbos.

meer info: www.pleaseplatform.eu

Voorjaarsopendeur Geel centrum
Kom op zaterdag 17 en zondag 18 maart gezellig winkelen in de Geelse centrumstraten en geniet van een hapje of drankje in de talrijke horecagelegenheden op en rond de Markt.

Daarnaast kan je genieten van straatanimatie. Op zondag staat ook de tweede editie van het Geelse autosalon gepland op de Markt. Ideaal in combinatie met een shoppingmoment.

meer info: www.geelcentrum.be

Openbare verlichting Pas langs één kant gedoofd
Momenteel staan er in Pas (gedeelte tussen Waterstraat en Ring) langs beide kanten van de straat openbare verlichtingspalen. Deze hebben lampen met een hoog energieverbruik. Binnen het project 'Kempen 2020' zet stad Geel zich in om de CO2-uitstoot te verminderen en energie te besparen.

Daarom wordt de verlichting langs één kant van de straat gedoofd. Hiermee wordt ongeveer 2 580 euro en 3 ton CO2-uitstoot per jaar bespaard. De verlichting langs de kant van het OPZ blijft branden. In het toekomstige herinrichtingsproject van Pas vervangt de stad de oude verlichtingspalen door nieuwe energiezuinige verlichtingspalen.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Leraarsconcert AMWD
Op zondag 18 maart om 10.30 uur kun je de leerkrachten van de Academie voor Muziek, Woord en Dans voor de laatste keer dit schooljaar aan het werk horen tijdens een vlot en afwisselend aperitiefconcert. Onder de titel Alfa & Omega brengen zij muziek van onder andere Chopin, Beethoven en Haydn afgewisseld met wat woord.

Het concert wordt afgesloten met een drankje in de foyer. Kom je meegenieten? Kaarten zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de academie, via 014 56 65 80 of via info@amwdgeel.be.

De toegangsprijs (met drankje) bedraagt 6 euro. Als je jonger bent dan 18 betaal je 3 euro, gezinnen betalen 12 euro en voor houders van een vrijetijdspas is de toegang gratis.

meer info: Academie voor Muziek, Woord en Dans, 014 56 65 80, info@amwdgeel.be

Infonamiddag: Alcohol onder de loep
Op woensdag 14 maart organiseert dienstencentrum Luysterbos een infonamiddag over gezonde drinkgewoontes. De impact van alcohol op je gezondheid neemt toe naarmate je ouder wordt.

Goede informatie kan je helpen om op een verstandige manier met alcohol om te gaan. Wat zijn de richtlijnen voor verantwoord alcoholgebruik? Wanneer kijk je best extra uit met alcohol?

Na het infomoment kun je nog vragen stellen aan de gastspreker. De infonamiddag begint om 14 uur en is gratis. Je moet wel vooraf inschrijven in het dienstencentrum.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be