Informatieavond stationsomgeving
De stationsomgeving zal er over 10 jaar helemaal anders uitzien dan vandaag. Het stationsplein wordt anders ingericht en bedrijfspanden maken plaats voor nieuwe stedelijke functies. De voorbereidende onderzoeken worden binnenkort opgestart, maar eerst krijgt iedereen de kans om zijn visie te geven over de opzet van het onderzoek.

In de 'alternatievenonderzoeksnota' die voor het project werd opgemaakt is het complete overzicht opgenomen van het voorgestelde onderzoek. De alternatievenonderzoeksnota ligt ter inzage van 5 maart tot en met 9 april 2018 op het stadhuis bij de dienst grondgebonden zaken (afspraak voor bouw: openbaar onderzoek).

Je kan het ook nakijken via http://stationsomgeving.geel.be. Iedereen die opmerkingen heeft over de inhoud van de nota kan deze tijdens de periode van de publieke raadpleging digitaal overmaken aan stadsontwikkeling@geel.be of per post aan dienst stadsontwikkeling, Werft 20, 2440 Geel.

Op dinsdag 27 maart is er om 19.30 uur ook een informatieavond over de onderzoeksnota in fuifzaal De Waai.
meer info: dienst stadsontwikkeling, 014 56 60 80, stadsontwikkeling@geel.be, http://stationsomgeving.geel.be

Luysterbos viert vaderdag
Op maandag 19 maart vier je samen met dienstencentrum Luysterbos vaderdag. Iedereen is uitgenodigd vanaf 14 uur op een gezellige muzieknamiddag met Carl Smets, die oude en nieuwe meezingers brengt. Inschrijven is niet nodig, de toegang is gratis.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Creatief met je kleinkinderen
Op woensdag 21 maart kan je in dienstencentrum Luysterbos knutselen met je kleinkind(eren). Samen met de kinderen knutsel je leuke dingen voor Pasen. De kleinkinderen moeten minstens 2,5 jaar zijn. Omdat jullie gaan knutselen, kan een schort handig zijn. Vooraf inschrijven is verplicht. Je betaalt 2,50 euro per kleinkind.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Smoutebollen en appelbeignets
WZC Wedbos en dienstencentrum Luysterbos slaan de handen in elkaar en vieren op vrijdag 23 maart om 15 uur Palmenmarkt met lekkere smoutebollen en appelbeignets. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je betaalt 3 euro om aan dit smulfestijn deel te nemen.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Paasontbijt in Luysterbos
Dienstencentrum Luysterbos nodigt je op vrijdag 30 maart om 9 uur uit om mee te smullen van een overheerlijk paasontbijt. De prijs bedraagt 12 euro per persoon. Houders van een vrijetijdspas betalen 8 euro. Je kan je inschrijven tot 23 maart in het dienstencentrum.

Kinderstage in bib
Elke schoolvakantie in 2018 maak je kans om als stagiair van het bibliotheekleven te komen proeven. De volgende kinderstage gaat door op vrijdag 13 april. De winnaar wordt bekendgemaakt op 30 maart. Ben jij 6 jaar of ouder? Stel je dan kandidaat via bibliotheek@geel.be. Je mag samen met een vriend of vriendin een dagje meedraaien.

Leeskasteel zaaien 4+
Op zaterdag 24 maart luister je naar Leona, die een verhaal vertelt over Anna. Anna helpt graag bij papa in de moestuin. Ze wiedt het onkruid, harkt en zaait. Na het verhaal zaai je met Paul bloemen in je eigen bloempotje en in de bloembakken van de bib. Zo genieten de bezoekers van de bib de hele zomer lang van mooie plantjes op het terras. Het leeskasteel begint om 10 uur en eindigt om 11.30 uur. Reserveer alvast je plaatsje op de bib.

Postume herdenking Hugo Claus
Donderdag 22 maart om 20 uur kan je in de bib een lezing bijwonen over Hugo Claus. Spreker Mark Schaevers (1956) werkt als journalist voor het weekblad Humo. Hij debuteerde in 1994 met Atlas. In 2011 stelde hij 'De wolken - Uit de geheime laden van Hugo Claus' samen en in 2014 is hij aangesteld als de nieuwe biograaf van Hugo Claus. In het voorjaar van 2018 verschijnt 'Het verdriet staat niet alleen - Een leven in verhalen', waarin de biograaf- at-work Claus zijn immense oeuvre doorzoekt op verhalen waarin zijn leven resoneert, om het wonder van Claus beter te begrijpen. Om de lezing bij te wonen moet je je inschrijven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be