Wordt jouw straat een speelstraat deze zomer?

Je kunt ook dit jaar als Gelenaar een aanvraag doen om tijdens volgende zomervakantie je straat (of een deel ervan) om te vormen tot een speelstraat. Je kiest samen met je buren op welke dag(en) en uren de straat volledig wordt afgesloten voor alle verkeer. Dit kan zowel voor een aaneensluitende periode van maximum 14 dagen als tijdens één of twee vaste dagen per week.

De straat moet voldoen aan een aantal wettelijke voorwaarden. Je vindt de infobrochure 'Maak van je straat een speelstraat' en het aanvraagformulier op www.geel.be. Een papieren versie van de infobrochure haal je bij het onthaal van het stadhuis. Dien je aanvraag voor een speelstraat in juli en/of augustus in voor 1 april 2018. De nodige documenten kun je later in orde brengen.

St.-Dimpnajogging en Natuurloop
Op zaterdag 7 april vindt op en rond het sportcentrum de Lissenvijver de Natuurloop plaats met vrij vertrek tussen 9.15 en 11 uur. Twintig procent van het inschrijvingsgeld gaat naar Avalympics. Om 11 uur start de St.-Dimpnajogging met afstanden van 5 of 10 km.

De Natuurloop en de St.-Dimpnajogging maken deel uit van het loopcriterium Geel Loopt: dertien joggings, gespreid over acht maanden. Je kunt een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings.

De criteriumkaart is persoonlijk. Voor elke deelname krijg je van de organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

meer info: www.geelloopt.be

Geel Bu(u)rt zoekt buurtgezellen en –antennes!
Ouderen en mensen die hulp nodig hebben, wonen graag zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving. Via het project 'Geel Bu(u)rt' werken de stad, het Sociaal Huis, buurtbewoners, verenigingen en lokale organisaties samen om hen hierbij te ondersteunen.

Draag je graag je steentje bij? Dat kan als buurtgezel of buurtantenne. Een buurtgezel is een buur op wie je kunt terugvallen voor kleine taken, praktische hulp en/of gezelschap. Voel je je goed als je anderen helpt en kan je af en toe een beetje tijd vrijmaken? Ieder engagement, hoe klein of groot ook, is welkom. Een buurtantenne is een buur die regelmatig op bezoek gaat voor een korte of lange babbel en oog heeft voor mogelijke (zorg)vragen.

Als buurtantenne onderhoud je nauw contact met de (buurt)zorgcoördinator die jou vorming, steun en coaching biedt. Ben je sociaal vaardig en gekend in de buurt? Heb je wekelijks een tweetal uurtjes tijd (verspreid over de week)? Wil je je engageren voor langere tijd (minimum 1 jaar)? Kijk op www.geel.be en zoek op 'buurtzorg'. Of neem contact op met de (buurt)zorgcoördinator van dienstencentrum Luysterbos.

meer info: (buurt)zorgcoördinator, 014 56 70 70, geelbuurt@geel.be

Wedstrijd nieuwe website
Op 19 maart lanceerde de stad Geel een gloednieuwe website. Deze nieuwe site ondersteunt de dienstverlening van de stad en zet het gebruiksgemak van de bezoeker centraal. Een uitgebreid digitaal loket om zelf attesten en documenten aan te vragen, een krachtige zoekmachine, de meest gezochte items op de startpagina en een fris en modern ontwerp zorgen ervoor dat je in enkele muisklikken geholpen bent.

Openingsuren en contactgegevens, het stedelijke zwembad, het aanvragen van attesten en documenten en de activiteitenkalender behoren tot de meest bezochte pagina's op de website. Deze items of 'toptaken' staan samen met de zoekbalk centraal op de startpagina. Niet enkel de startpagina maar ook de andere pagina's helpen je om snel de weg te vinden.

De meeste productinformatie is ingedeeld in overzichtelijke, vaste rubrieken. Knoppen 'online aanvragen' of 'maak een afspraak' bovenaan de pagina maken duidelijk hoe je een 'product' kan bekomen.

Handig is ook het overzicht van alle wegenwerken in Geel op een pagina waar ook bewoners de nodige info vinden over werken in hun straat. Uiteraard blijft de stad nieuwsberichten plaatsen op de website, maar op een minder centrale plaats.

Bij de lancering van de nieuwe website geeft de stad een tablet van Apple en 25 powerbanks weg! Surf voor 15 mei naar www.geel.be/wedstrijd en geef antwoord op enkele vragen waarvan je het antwoord op de website vindt.

meer info: dienst communicatie, 014 56 60 10, communicatie@geel.be, www.geel.be