Vacatures stad Geel
Het stadsbestuur is op zoek naar nieuwe medewerkers. Je kunt van donderdag 12 april tot en met dinsdag 1 mei solliciteren voor werkleider sportinfrastructuur, werkvrouw/man zwerfvuil, werfreserve technicus ICT en vervanging administratief medewerkers voor burgerzaken/onthaal/patrimonium. Interesse?

Je kunt solliciteren op www.geel.be/vacatures. Vul het sollicitatieformulier in en vergeet niet om ook je motivatiebrief, cv, kopie van je diploma en een uittreksel uit het strafregister op te laden bij je online sollicitatie. De functiebeschrijving vind je bij de vacature.
meer info: dienst personeel, 014 56 70 30, personeel@geel.be

Erfgoeddag: Bakkerijmuseum en Lampenmuseum
Tijdens de Erfgoeddag op zondag 22 april openen het Bakkerijmuseum en het Lampenmuseum van 10 tot 18 uur de deuren. In het Lampenmuseum, Heimerik 19, staat de vraag 'Voedsel of licht?' centraal. Ooit was dit een keuze die arme mensen moesten maken.

Het Lampenmuseum geeft een overzicht van deze episode uit de geschiedenis van de kunstmatige verlichting, met een uitgebreide collectie aan vetlampen, olielampen en kandelaars. Het Bakkerijmuseum, Worfthoeven 5, houdt op zaterdag 21 en zondag 22 april een feestelijk heropeningsweekend. Op zaterdag zet het Bakkerijmuseum de mooie traditie van de schuttersgilden in de verf (inschrijven vanaf 12 uur). Ook jij kunt een poging wagen op de liggende wip en de mini-staande wip.

Op zondag zijn er gidsbeurten, eet- en drankkraampjes, een bijeenkomst van oude tractoren en demo's van oude ambachten op en rond de site van het Bakkerijmuseum en de Molen van 't Veld. Alles doorlopend van 10 tot 18 uur.

Buitenspeeldag
Er is geen excuus om binnen te blijven op woensdag 18 april, want dan is het weer Buitenspeeldag. Die dag gaan de kindertelevisiezenders tussen 13 en 17 uur op zwart. Buiten spelen kan overal: in je tuin, op een speelpleintje, in het bos of op de terreinen van jeugdcentrum De Bogaard. Kom je mee buiten spelen? De Bogaard wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs. Je zult niet weten waar eerst te beginnen.

Ouders en grootouders kunnen die dag samen met hun kinderen meespelen. De vrijetijdsdiensten hebben een activiteitenaanbod uitgewerkt waarbij kinderen en volwassenen naar hartenlust kunnen ravotten. Je amuseert je rot op een springkasteel, met de lasershootgeweren of bij een knutsel- of muziekstand. Tieners kunnen chillen in de chillzone. De toegang is gratis.

Loop tegen kanker
Op vrijdag 20 april combineer je sport met het steunen van een goed doel. Thomas More en Geel Loopt organiseren Loop tegen Kanker, een jogging die deel uitmaakt van het criterium Geel Loopt. Je kunt kiezen tussen afstanden van 5 of 10 km. Of je vormt een team met je collega's, familie of vrienden voor de estafetteloop (4×5 km). Het startschot wordt om 18.30 uur gegeven aan Campus Thomas More. Het criterium Geel Loopt bestaat uit dertien joggings, gespreid over acht maanden.

Als je wilt deelnemen, kun je een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings. De criteriumkaart is persoonlijk. Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27ste Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. meer info: www.geelloopt.be

Overlezen met Elvis Peeters en Koen Peeters
Overlezen biedt op donderdag 19 april een topaffiche aan met niet één, maar twee auteurs: Elvis Peeters en Koen Peeters. Daarbovenop neemt nog een bekende artiest plaats in de zetel naast panelleden Jos Geysels en Karel Van den Broeck. Johny Geerincx peutert op een grappige manier interessante leesweetjes bij hen los. Hij is de ultieme gespreksleider van het bonte gezelschap. De folkmuzikanten Stef en Josse Van Den Bogerd zorgen voor een muzikale noot. Je kunt genieten van deze show op donderdag 19 april om 20.15 uur in Café De Werft. Voor maar 5 euro heb je je toegangsticket en drankbonnetje. Je kunt je inschrijven via bibliotheek@geel.be of 014 56 67 50.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Opening vernieuwde Amaryllis
Wie in stilte wil leren, in alle rust wil lezen of werken, kan daarvoor terecht in de vernieuwde zaal Amaryllis, achteraan in de bibliotheek. De ruimte kreeg een make-over en ze staat nu exclusief ter beschikking van bezoekers die even uit de drukte willen en letterlijk en figuurlijk ruimte nodig hebben, zonder de ander te storen. Kom langs op zaterdag 21 april tussen 9 en 12 uur om de opening van de nieuwe ruimte te vieren.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Asfalteringswerken in Geel
Vanaf 9 tot 20 april worden asfalteringswerken uitgevoerd in de volgende straten: Wijdbos, Hoogstraat, Wassewater, Anemoonstraat, Stelen, Djepstraat, Steenrijt, Steenovens, Kremer, Mannestraat, Dommeleer, Hazenhout en Patronaatstraat. Tijdens de werken zijn de straten afgesloten voor alle verkeer. Bewoners van deze straten ontvingen een bewonersbrief via de aannemer. De werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Werkzaamheden Logen - Eikevelden - Diestseweg - Larum
Vanaf 9 tot 16 april worden riooldeksels vervangen in Logen, Eikevelden en Larum. Van 9 tot 13 april krijgt Diestseweg nieuwe fietssuggestiestroken tussen Waterstraat en Gasthuisstraat. Hierdoor zal er hinder zijn voor het verkeer.
• Vervangen riooldeksels
o Logen
In Logen is het gedeelte tussen Burgstraat en Mannestraat afgesloten tijdens de werken. Er is een omleiding voorzien via Kievermont, Molseweg, Westelijke Ring en omgekeerd.
o Eikevelden
Ter hoogte van huisnummer 2. Je kunt de Eikevelden niet inrijden langs de Diestseweg. Langs het Laar kan er tot aan de werkzone gereden worden.
o Larum
Ter hoogte van Larum huisnummer 34. Er is een omleiding voorzien via St. Corneliusstraat en Velveken voor het verkeer komende van Olen richting Geel. Voor het verkeer komende van Geel richting Olen is er geen hinder. Voor de werken ter hoogte van huisnummer 44 wordt er beurtelings verkeer ingevoerd met tijdelijke verkeerslichten.

• Fietssuggestiestroken Diestseweg
Van 9 tot 13 april is Diestseweg tussen Waterstraat en Gasthuisstraat volledig afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Westelijke Ring, Molseweg, Kievermont en omgekeerd.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Voor een duurzaam fiets- en parkeerbeleid in Geel
De stad Geel wil haar inwoners zo veel mogelijk stimuleren om te wandelen en om meer de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Later komen daar wellicht autodelen en zelfrijdende vormen van elektrisch vervoer bij. De stad neemt verschillende maatregelen om dit te bereiken en daarom is een aanpassing van de stedenbouwkundige verordening rond parkeren nodig.

Over deze aanpassing loopt van 11 april tot en met 10 mei 2018 een openbaar onderzoek, waarbij alle inwoners van Geel kunnen reageren op de voorstellen. De aangepaste parkeerverordening is digitaal raadpleegbaar via www.geel.be/parkeerverordening. Iedereen die bezwaren of opmerkingen heeft, kan deze tijdens de periode van het openbaar onderzoek overmaken aan de dienst stadsontwikkeling van stad Geel, door een e-mail te sturen naar stadsontwikkeling@geel.be, of via de post aan stad Geel, ter attentie van dhr. Krabbenborg, Werft 20, 2440 Geel.