U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
12.04.2018 - 10.53u
Door: Herman Gezelle

Jamsessie met leerlingen muziekacademie
Zin om mee te jammen met de leerlingen Pop Jazz van de Academie Muziek, Woord en Dans? Dat kan! Breng op zaterdag 28 april je instrument en partituren mee naar café De Wolwinkel en voor je het weet sta je op het podium. Uiteraard kun je ook gewoon iets komen drinken en genieten van de muziek. De jamsessie begint om 18 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Leeskasteel: Dag van de Dans
Op zaterdag 28 april is het Dag van de Dans en ook de bib doet mee. Na de verhaaltjes van Leona gooi je je beentjes los in een dansworkshop van Studio Danza. Ben jij een dansbeest met coole moves? Kom dan van 10 tot 11.30 uur naar de bib. Het leeskasteel is gratis, inschrijven doe je bij de bib.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Oosteljogging
De volgende jogging op het Geel Loopt-programma is de Oosteljogging op vrijdag 27 april. KWB Oosterlo legt een parcours aan langs verharde en onverharde wegen met als vertrekpunt het MPI in Oosterlo.

Om 18 uur beginnen de kleinsten. Ga je voor de langere afstanden? De jogging van 3 km start om 19 uur, de joggings van 6 en 12 km starten om 19.30 uur. Het loopcriterium Geel Loopt bestaat uit dertien joggings. Als je wil deelnemen, dan kun je een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings. Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel.

Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.
meer info: www.geelloopt.be

Tentoonstelling Geels-Chinese kunstenaar Mon Van Genechten
Van zaterdag 28 april tot zondag 24 juni nodigt het Gasthuismuseum je uit op de tentoonstelling 'Mon herbekeken'. Mon Van Genechten: pater, kunstenaar, Gelenaar, Chinees of wereldburger? Deze bijzondere man is niet in een paar woorden te vatten. De Academie voor Beeldende Kunst, het stadsarchief en het Gasthuismuseum slaan de handen in elkaar om de collectie op een wel heel bijzondere manier naar buiten te brengen.

De expo is een overzichtstentoonstelling mét nieuwe werken: de leerlingen van de Kunstacademie gaan met de verscheidenheid aan werken en technieken van de Geels-Chinese kunstenaar aan de slag. Ze laten zich inspireren door de bestaande werken en creëren een eigen, nieuwe interpretatie.

De tentoonstelling vindt plaats op drie locaties: het Gasthuismuseum, de Sint-Dimpnakerk en de Academie voor Beeldende Kunst. Starten doe je in het museum. Je kunt de werken bewonderen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt 3 euro.

Ben je tussen 6 en 18 jaar oud, dan betaal je 1,50 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. Kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen de expo bezoeken aan de hand van een museumspel.
meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be

PlayMobiel houdt halt in Holven
De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De eerste halte is speelplein Helleblok in Holven op woensdag 25 april. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen. Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard.

De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders (of andere begeleiders) blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

Praatcafé dementie
Het volgende praatcafé dementie staat in het teken van 'diagnose en zorg'. Je brengt een begeleid bezoek aan het geriatrisch dagziekenhuis en de geheugenkliniek van AZ Sint-Dimpna. Er is naast het gewone praatcafé op vrijdag 27 april ook een praatcafé voor professionals op donderdag 26 april. Voor de beide is deelnemen gratis, je moet wel vooraf inschrijven bij dienstencentrum Luysterbos.

Voor het gewone praatcafé kom je op vrijdag 27 april om 9.30 uur naar dienstencentrum Luysterbos. Je wandelt in groep van het dienstencentrum naar het ziekenhuis. Na de rondleiding wandel je in groep terug naar het dienstencentrum om na te praten bij een kopje koffie. De professionals worden op donderdag 26 april om 19.30 uur verwacht in zaal Gerebernus van het ziekenhuis.
meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Familievoorstelling Modders
Op zondag 22 april brengt Compagnie Barbarie de familievoorstelling Modders. In modders zie je een aantal moeders aan het werk. Naarstig de boel draaiende houdend, klungelen deze vrouwen zichzelf vrolijk de afgrond in. Want in hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen tegen hen.

Geen enkele tafel staat recht, geen enkele borstel veegt, geen enkel kleedje past. Maar doorgaan zullen ze! Alles onder controle! Modders is een absurde komische voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar een mens is.

Want elke moeder moddert maar wat aan. De voorstelling begint om 14.30 uur in de schouwburg van cultuurcentrum de Werft. De toegangsprijs bedraagt 8 euro, de vriendenprijs 7 euro.
meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto