Geel Zomert! elke vrijdagavond in juli en augustus : de Geel Zomert! concerten kan je vanaf nu met stip noteren in je agenda. Elke vrijdagavond vanaf 20.30u tot 23u in de tuin van de Bogaard met gratis inkom.

Vrijdag 17 juli zakt niemand minder dan Guy Swinnen af naar Geel. De frontman van The Scabs in de Guy Swinnen Band. Al sinds de jaren '70 maakt deze rocklegende de Belgische podia onveilig met zijn straffe liveshows. Met meer dan honderd albums op zijn naam heeft Swinnen keuze uit een uitgebreid arsenaal aan klassiekers, waaronder de hits van The Scabs. Verwacht je dus aan een rockervaring van formaat.

Een week later is het de beurt aan de Kilkennys. Klinkt dit een beetje Engels of misschien zelfs Iers? Helemaal juist. Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later hebben de Kilkennys hun repertoire van de pubsfeer naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in heel Europa en de Verenigde Staten. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas. Het bewijs dat je met talent, passie en ambitie een heel eind kunt komen.

De eer om juli af te sluiten is de laatste dag van de maand weggelegd voor Radio Negra. Een groepje zelfverklaarde vrolijke en mild gestoorde muzikale enthousiastelingen brengen een selectie van eigen nummers en covers van o.a. Manu Chao, Bob Marley en Amy Winehouse. Verwacht je aan een mix van reggea, ska, salsa, rumba en latino.

Sluiting diensten lokaal bestuur 20 en 21 juli

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag en de voorafgaandelijke brugdag zijn de meeste diensten van stad en Sociaal Huis gesloten op maandag 20 en dinsdag 21 juli. Dit is ook het geval voor de bibliotheek, het archief en het Gasthuismuseum.

De balie van de dienst toerisme is wel open. Ook in het zwembad kan je terecht voor een frisse duik, op dinsdag 21 juli gelden er de openingsuren van zondag. Het cultuurcentrum is nog gesloten tot 9 augustus.

Boekenfestijn met Marc De Bel – 26 juli
Zondag 26 juli toveren we de Markt om in een groot boekendecor. Aanleiding is de komst van Marc de Bel naar Geel. Marc de Bel weet als geen ander een fantasiewereld te creëren die kinderen en volwassenen helemaal weet te overtuigen.
De Boeboeks, Blinker en de Zuster Kriegel: wie kent ze niet? Hij komt vertellen over zijn personages, ideeën en inspiratiebronnen. Na de sessie kan je een boek laten signeren en kan je grasduinen in zijn collectie.

Een nog grotere collectie vind je op de tweedehandsboekenverkoop. Lady Angelina brengt intussen haar woonwagen mee voor een openlucht theatervoorstelling, er is een knotsgekke poëziefiets en een knutselhoekje waar kinderen onder begeleiding een outfit met oude boeken en tijdschriften zullen maken. Het resultaat zie je in de modeshow. Breng zeker ook een bezoekje aan de voorleestenten waarin bekende en minder bekende Gelenaren voorlezen.

Het hele gebeuren start om 14u, Marc de Bel leest vertelt vanaf 14.30u en de modeshow sluit om 18u deze ongetwijfeld boeiende dag af.

Geel Zomert! Junior met clown Tobi en Frizowillo – 24 juli

Speciaal voor een kidspubliek tussen 3 en 13 jaar wordt een namiddagconcert georganiseerd onder de noemer 'Geel Zomert! Junior'.

Clown Tobi, bekroond tot beste clown van de Benelux, kan sterke referenties voorleggen. Met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland is hij de ideale gast op Geel Zomert! Frizowillo is een band die bestaat uit de doldwaze zanger Dries de Vis, de in-het-veld-springende zangeres Sara Gracia Santacreu en de bevlogen Fanorkesta's. Door het enthousiasme van deze gekken artiesten en hun dansen-is-plezant denkwijs komt met Frizowillo alle gekheid op een stokje terecht. Sfeer gegarandeerd dus. Geel Zomert! Junior start om 14.30u op de gekende weide van de Bogaard.

De steenbakkerijen van Punt en Oevel met de fiets

Op stap met de gids waagt zich op zondag 2 augustus 2015 aan een fietsuitstap. Wil je meer weten over het jonge gehucht Punt? Waarom deze naam? Waarom bevinden er zich diverse vijvers? Vinden we er nog een schrans? Welke bedrijven voeren de toon aan in de industriezone van het Punt? Strekt de parochie zich over meerdere gemeenten uit? Een twee uur durende fietstocht met de nodige haltes biedt een antwoord op deze en andere vragen. Het vertrek is voorzien om 14u aan Sporthal Axion, Zwaarvoerdersspoor 1. De fietstocht is gratis.