Beekhoekjogging : KFC Beekhoek Sport organiseert op zaterdag 19 mei de Beekhoekjogging. De jongste lopertjes starten om 18 uur. Om 19 uur klinkt het startsein voor de joggings van 5 en 10 km. Of kies je voor de 10 miles? Het criterium Geel Loopt bestaat uit dertien joggings, gespreid over acht maanden. Als je wilt deelnemen, kun je een criteriumkaart afhalen aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings.

De criteriumkaart is persoonlijk. Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks (de 27ste Appolloniajogging) een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad - meer info: www.geelloopt.be

Sluitingsdagen stadsdiensten en Sociaal Huis
Met Pinksteren en pinkstermaandag – op 20 en 21 mei – zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het Gasthuismuseum is op zondag open van 13.30 tot 17 uur, de dienst toerisme en stadsanimatie van 10 tot 14 uur. Op maandag hebben het Gasthuismuseum en de dienst toerisme en stadsanimatie hun sluitingsdag. Het zwembad is met Pinksteren gesloten. Op maandag kun je zwemmen van 10 tot 17 uur en 's morgens en 's middags baantjes trekken, vanaf 14 uur kun je van de springplanken duiken.

PlayMobiel op bezoek in Bel
De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is speelplein Zavelstraat in Bel op woensdag 16 mei. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras. De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders of andere begeleiders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

Word jij buddy?
Hou jij ook van snelle achtbanen? Handjes in de lucht op een festival? Of liever een rustige wandeling in een dierentuin of park? Met Buddy deel je dit plezier met anderen. Heb je zin om jezelf te engageren als vrijwilliger? Dan is dit iets voor jou!
Buddy brengt mensen met een handicap in contact met een buddy om samen leuke activiteiten te beleven in de vrije tijd. Samen sporten, cultuur beleven of een hobby beoefenen is zo veel leuker met twee dan alleen. Hiermee gaat Buddy de sociale isolatie bij personen met een handicap tegen.

Momenteel zoeken nog veel mensen met een handicap een leuke buddy om samen op stap te gaan. Misschien is deze persoon net op zoek naar jou? Je bepaalt als buddy zelf met wie, hoe vaak of wanneer je samen met iemand op stap gaat. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op https://kvgbuddy.be. Buddy is een initiatief van de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG). De stad Geel heeft zich geëngageerd om het label Buddy-vriendelijke gemeente te halen - meer info: BUDDY KVG-Vorming, 03 216 29 90, buddy@kvg.be

Stemrecht voor niet-Belgen
Op 14 oktober 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Als Unieburger of niet-Belg van buiten de Europese Unie heb je de keuze al dan niet een aanvraag in te dienen om te mogen stemmen. Om je in te schrijven op de kiezerslijst moet je een aanvraagformulier invullen en indienen voor 31 juli 2018. Het aanvraagformulier kun je downloaden op www.geel.be/verkiezingen. Je kunt dit formulier ook afhalen bij de vreemdelingendienst of het onthaal van het stadhuis. Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier kun je:
• persoonlijk afgeven bij het onthaal van het stadhuis, vergeet je vreemdelingenkaart niet;
• samen met een kopie van je vreemdelingenkaart opsturen naar stad Geel, dienst burgerzaken, Werft 20, 2440 Geel;
• samen met een kopie van je vreemdelingenkaart doormailen naar vreemdelingendienst@geel.be.

De voorwaarden om in aanmerking te komen om te mogen stemmen, vind je op www.geel.be/verkiezingen.
meer info: dienst vreemdelingenzaken, 014 56 62 10, vreemdelingendienst@geel.be

Uittreksel strafregister nodig? Vraag het online aan
Met een paar muisklikken kun je attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken online aanvragen. Voortaan kan dit ook voor het uittreksel van het strafregister (bewijs van goed gedrag en zeden). In de meeste gevallen wordt de aanvraag automatisch verwerkt en ontvang je binnen een paar minuten de link naar het document in je mailbox.

Om een officieel document aan te vragen, klik je op www.geel.be op 'Attesten en uittreksels' en kies je het attest of uittreksel dat je nodig hebt. Je kunt dan doorklikken op 'Online aanvragen'. Voor een automatische en snelle verwerking kies je voor 'veilig aanmelden' met kaartlezer, beveiligingscode via mobiele app of token of via itsme. Het digitaal loket zoekt automatisch naar het document, ondertekent dit digitaal en stuurt onmiddellijk de link door naar je mailbox.

Je kunt dus zeven dagen op zeven uittreksels en attesten aanvragen zonder dat je hiervoor naar het stadhuis hoeft te komen.
meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be