Foodtruckfestival Frinket : van vrijdag 25 tot zondag 27 mei strijkt het foodtruckfestival Frinket neer in het Geelse stadspark voor een culinair en cultureel feest. Frinket is het Geelse foodtruckfestival dat de zomer in gang trekt. Je komt er voor gezellige ontmoetingen met vrienden, familie en buren in een groene omgeving. Je proeft van streetfood en drankjes uit de internationale en lokale cuisine.

Foodtruckfestival Frinket richt zich tot alle leeftijden. Je mag je verwachten aan een gekruid en geanimeerd weekend met lekker eten, een feeërieke aankleding en sfeervolle animatie. Het festival slaat de kleppen open op vrijdag 25 mei om 16 uur. Op zaterdag en zondag kun je er terecht vanaf 13 uur.

De kleppen gaan op vrijdag en zaterdag terug dicht rond middernacht, op zondag om 22 uur. Zoek het Foodtruckfestival Frinket 2018 op Facebook en blijf op de hoogte!
De Geelse gidsenbond neemt je mee op een culinaire ontdekkingstocht door het centrum van Geel.

De gratis rondleiding start, zowel op zaterdag 26 als op zondag 27 mei, om 15 uur in het stadspark en duurt ongeveer een uurtje. Elke deelnemer krijgt een culinaire verrassing aangeboden.

Vooraf inschrijven bij dienst toerisme en stadsanimatie is aangeraden, het aantal plaatsen is immers beperkt.

De leerlingen Pop Jazz van de Academie voor Muziek, Woord en Dans zorgen voor de nodige sfeer terwijl jij van een hapje en een drankje geniet. Je ziet ze op zaterdag 26 mei in het stadspark aan het werk tussen 14 en 17 uur.
meer info: www.frinketgeel.be, voor de wandeling: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

PlayMobiel in Punt
De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. De volgende halte is speelplein Vogelzang in Punt op woensdag 23 mei. In de PlayMobiel vind je een hele hoop speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kunt doen.

Enthousiaste animatoren staan paraat om mee te spelen. De pret begint om 14 uur en om 17 uur vertrekt de spelletjescaravan terug naar De Bogaard. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

De Playmobiel is geen kinderopvang, de ouders of andere begeleiders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.
meer info: dienst jeugd, 014 56 68 00, jeugd@geel.be

Sluitingsdagen stadsdiensten en Sociaal Huis
Met Pinksteren en pinkstermaandag – op 20 en 21 mei – zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Het Gasthuismuseum is op zondag open van 13.30 tot 17 uur, de dienst toerisme en stadsanimatie van 10 tot 14 uur.

Op maandag hebben het Gasthuismuseum en de dienst toerisme en stadsanimatie hun sluitingsdag. Het zwembad is met Pinksteren gesloten. Op maandag kun je zwemmen van 10 tot 17 uur en 's morgens en 's middags baantjes trekken, vanaf 14 uur kun je van de springplanken duiken.

Een reis gepland? Vergeet je reisdocumenten niet
Wanneer je een lijstje maakt voor je zomervakantie denk je automatisch aan een zonnebril, zwemspullen en sandalen. Maar denk je ook aan de juiste reisdocumenten?
Voor veel landen heb je enkel een Belgische identiteitskaart nodig.

Andere landen vragen een internationaal paspoort, eventueel met een extra visum of zelfs een inentingsbewijs. Op de website van www.diplomatie.belgium.be vind je per land welke reisdocumenten je mee moet nemen.

Als volwassene heb je sowieso een Belgische identiteitskaart of Belgisch paspoort (reispas) nodig. Reis je met kinderen die jonger zijn dan 12 jaar, dan hebben zij een kids-ID nodig. De kids-ID geldt als officieel reisdocument in de meeste Europese landen en in enkele niet-Europese landen. In landen waar de kids-ID niet aanvaard wordt, moet je kind een Belgisch paspoort voorleggen.

De identiteitskaart, kids-ID en het Belgisch paspoort vraag je aan bij de dienst burgerzaken (op afspraak). Voor bepaalde landen heb je naast je Belgisch paspoort ook een visum nodig. Op www.diplomatie.belgium.be zie je voor welke landen een visum nodig is. Je vraagt een visum aan bij de ambassade van het land waar je naar toe gaat. Sommige landen bieden het visum aan bij aankomst.

Ben je van plan om naar een land in de Europese Unie of naar Liechtenstein, Noorwegen of IJsland te reizen en daar met een auto te rijden? Dan vraag je best een Belgisch rijbewijs in kaartmodel aan.

Voor landen die het Belgisch rijbewijs niet erkennen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Het Belgisch rijbewijs en het internationaal rijbewijs vraag je aan bij de dienst burgerzaken (op afspraak) - meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be of voor een afspraak: www.geel.be, 014 56 77 77.

Travellersonline.be
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis op https://travellersonline.diplomatie.be. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.
meer info: www.travellersonline.be

Zelf een lentebloemstuk maken
Op dinsdag 22 mei leer je in dienstencentrum Luysterbos hoe je een bloemstuk van wol en zijdebloemen maakt. De kennis krijg je van een vrijwilligster, het materiaal breng je zelf mee. Wat je juist moet meebrengen, hoor je bij je inschrijving. De workshop begint om 14 uur en eindigt om 16 uur. De prijs voor de les bedraagt 1,50 euro.

Zomerbarbecue in Luysterbos
Bij dienstencentrum Luysterbos verwelkomen ze op vrijdag 25 mei de zomer met een heerlijke barbecue. Heb jij ook zin in de zomer en lust je wel een stukje vlees of vis? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Wat staat er op het menu? Voor de prijs van 12 euro (8 euro voor houders van een vrijetijdspas) krijg je twee stukken vlees of vis en je smult à volonté van groenten, broodjes en sauzen. Kies alvast wat je wilt eten - saté, kip, worst of zalm - en geef dit door bij de inschrijving - meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Lezing 'Graphic novel'
Op dinsdag 5 juni hoor je van Kurt Morissens wat nu precies een graphic novel (of striproman) is. Hij leidt je door de geschiedenis van de graphic novel, zet voor- en nadelen van dit stripgenre op een rij en geeft een hoop tips. Ben jij volwassen en in de ban van strips? Dan is de graphic novel iets voor jou. De lezing vindt plaats in de bibliotheek en begint om 19 uur. De avond is gratis, wel vooraf even inschrijven bij de bib.