Festival special
Festival Special is een niet te missen evenement, ook en vooral voor personen met een verstandelijke beperking. Op donderdag 7 juni brul en dans je mee met De Fixkes, Wally, The Nice Guys en Bulls On Parade. Wil je zelf op het podium staan? Dat kan. Tien deelnemers werken samen met Lennaert Maes en Andries Boone aan een nummer dat ze in de loop van de dag op het podium brengen.

Vul dit nog aan met een Star Wars planeet waarin je kunt lasershooten en een wrestlingmatch en je dag kan niet meer stuk. Kies voor een nieuwe haarsnit bij Den Barbier of passeer in het beauty salon. Of misschien zit je liever rustig op het picknickplein terwijl je vrienden meespelen met een echte harmonie. Eet je graag een friet of iets gezonder? Of verkies je je eigen boterhammen? Het kan en mag allemaal! De tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij cultuurcentrum de Werft.
meer info: cc de Werft, 014 56 66 66, res.dewerft@geel.be, www.dewerft.be

Nieuw reglement verhoogt brandveiligheid gebouwen en evenementen
Stad Geel heeft samen met Brandweer zone Kempen en de overige veertien gemeenten van de brandweerzone een politiereglement Brandveiligheid 'Publiek toegankelijke gebouwen en evenementen' uitgewerkt. Vanaf 1 juni 2018 gaat het in voege.

Heb jij een café, winkel of een andere zaak die publiek toegankelijk is? Of verhuur je een lokaal of feestzaal? Dan is het nieuwe reglement voor jou van toepassing. In dat geval moet je voor 1 december 2018 via het webportaal Preventie op https://kempen.hulpverleningszone.be allerhande informatie over je bedrijf, instelling of inrichting doorgeven. Deze informatie kan zeer nuttig zijn tijdens een interventie. Ben je niet zeker of het nieuwe reglement voor jou van toepassing is? Neem dan contact op met de brandweer - meer info: Brandweer zone Kempen, 014 56 66 30, preventie@brandweerzonekempen.be

Vochtige doekjes verstoppen steeds vaker pompen
De laatste jaren komen alsmaar meer afvalproducten van persoonlijke verzorgingsartikelen in het rioolstelsel terecht, waar ze voor verstoppingen zorgen. Vochtige doekjes zijn dan wel erg handig in gebruik, ze zijn niet bedoeld om door te spoelen in het toilet. Ook Aquafin ondervindt steeds vaker problemen met verstoppingen. Producten zoals vochtige doekjes, maandverband en condooms zijn afval en moeten in je afvalcontainer. De kost om verstoppingen op te ruimen bij pompen is hoog: 150 000 tot 335 000 euro op jaarbasis. De consument moet zélf opdraaien voor de extra kosten via de waterfactuur. In Geel zijn er jaarlijks gemiddeld 36 verstoppingen waarvoor Aquafin moet uitrukken.
meer info: Aquafin, 03 450 45 45, contact@aquafin.be

Terrasjes op de Havermarkt
Voortaan kun je ook een terrasje doen op de Havermarkt bij horecazaken 't Boke, Koek en Ei en Kip van Angèle. De terrassen op de Havermarkt zijn een proefproject, dat loopt tot en met 30 september.

Aangepaste verskeerssituatie: Tijdens de 'terrasperiode' is de Kameinestraat, tussen de kerk en Patronaatstraat, verkeersvrij. Enkel tussen 9 en 11 uur is er eenrichtingsverkeer mogelijk (van kerk richting Patronaatstraat) om te laden en te lossen. Fietsers en voetgangers mogen wel door.
meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Wijziging werkwijze DOC STOP

Bij verlies of diefstal van je identiteitskaart (ID) of kids-ID verwittig je zo snel mogelijk DOC STOP op het gratis nummer 00800 2123 2123. Vanaf 1 juni wordt de identiteitskaart of kids-ID onmiddellijk geannuleerd.

Voordien had je nog een periode van 7 dagen waarin de identiteitsdocumenten geschorst werden en je deze schorsing nog kon annuleren. Dat kan dus vanaf 1 juni niet meer. Deze maatregel is gewijzigd om identiteitsfraude tegen te gaan. Bij verlies van je ID of kids-ID, bel je onmiddellijk DOC STOP en vraag je bij de dienst burgerzaken een nieuwe kaart aan. Is je ID of kids-ID gestolen? Dan bel je onmiddellijk DOC STOP en doe je aangifte bij de politie. Daarna vraag je een nieuwe ID of kids-ID aan bij de dienst burgerzaken.
meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Garageverkoop Holven en Elsum
Woon je in Holven of Elsum en heb je spullen die je graag wil verkopen? Tot 2 juni kun je inschrijven voor de garageverkoop van zaterdag 16 juni. Heb je zelf geen garage, dan kun je terecht op het plein in je wijk of bij den alleman. Wil je deelnemen? Geef dan je gegevens door bij den alleman, Velleke 220, op dinsdag en donderdag van 14 tot 16 uur. Andere contactgegevens om in te schrijven vind je op www.geel.be/garageverkoopholvenelsum.
meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, gelijke.kansen@geel.be

Op stap met de gids: Geocachen
Wandel je graag, maar mag het iets meer zijn? Vinden je kinderen wandelen maar saai? Kom dan naar de initiatie geocachen op zondag 3 juni. Ervaren geocachers geven je aan de hand van ter beschikking gestelde (wandel)gps-toestellen een toelichting over al de mogelijkheden. Trek je wandelschoenen aan en kom op 3 juni om 14 uur naar de parking van de Dekshoevevijver, Fransebaan.
meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Lezing over kunstenaar Mon Van Genechten
Dr. Lorry Swerts is dé expert als het over de Geels-Chinese kunstenaar Mon Van Genechten gaat. Hij neemt je op vrijdag 8 juni van 20 tot 21.30 uur mee op reis van de Kempen naar China en terug, met tal van anekdotes over de kunstmissionaris. Dr. Lorry Swerts schetst een overzicht van het leven en werk, met focus op de uitzonderlijke verdienste van Mon Van Genechten binnen de Chinees-christelijke kunst. De lezing is gratis en vindt plaats in de expozaal van cc de Werft.
meer info: Gasthuismuseum, 014 56 68 40, gasthuismuseum@geel.be

Expo door 't pASSt in de bib
Van maandag 4 tot en met zaterdag 30 juni stelt 't pASSt tentoon in de bib. 't pASSt viert de kracht van twee jaar samenwerken met Art Designer Kelly. Dankzij de steun van Kiwanis kunnen (jong)volwassenen van 't pASST hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Centraal in de tentoonstelling staan zelfvertrouwen, initiatief nemen, durven doen, passie en inclusief samenleven.
meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be