U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
12.07.2018 - 09.19u
Door: Mark Jaspers

Flitslocaties in augustus

In augustus flitsen de agenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout in de Dr.-Peetersstraat en in Malosewaver. Uiteraard zijn er ook op andere plaatsen snelheidscontroles.

meer info: www.pzglm.be

Boekenmarkt krijgt Geronimo Stilton op bezoek

Voor de boekenwurmen onder ons: op zondag 29 juli vindt de Boekenmarkt plaats op de Markt van 14 tot 18 uur. Het concept: een tweedehandsboekenverkoop voor individuele verkopers, aangevuld met een lading tweedehandsboeken van de bibliotheek.

In de Halle komen auteurs met Geelse roots op bezoek: Bieke Geenen vertelt van 14 tot 15 uur over haar boek 'Opa en oma zonder stress!' (voor volwassenen) en Valerie Eyckmans vertelt van 14 tot 15 uur over haar boekfiguurtje Ella (kinderen vanaf 4 jaar). De kleinsten worden van 15 tot 17 uur in de Halle getrakteerd op verhaaltjes, voorgelezen door de burgemeester en de schepenen.

Van 15.30 tot 16.30 uur kunnen kinderen van de lagere school met Valerie Eyckmans het spel 'gooi eens een gedicht' spelen op de markt. Kruip je eens graag als een stripfiguur in een echte boekencover? Dat kan bij de fotocorner van de bib. Wil je een dappere avontuurlijke muis in levende lijve ontmoeten? Geronimo Stilton staat paraat om je mee te nemen in een dag vol spannende verhalen, leuke ontmoetingen, signeer- en illustratiesessies.

meer info: bibliotheek@geel.be, 014 56 67 50 of cultuur@geel.be, 014 56 66 85

Natuurloop

Op woensdag 25 juli organiseert de Geelse Atletiekclub de Natuurloop. Het eerste startschot wordt om 18 uur gegeven. Start en aankomst zijn op de atletiekpiste voor het clubhuis van de Geelse Atletiekclub (sportsite De Leunen).

De Natuurloop maakt deel uit van het criterium Geel Loopt. Als je wil deelnemen, dan haal je een criteriumkaart af aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings.

Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27ste Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad. Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.

meer info: www.geelloopt.be

Beker van Geel

De Geelse voetbalclubs strijden ook dit jaar voor de felbegeerde Beker van Geel. Ondersteund door de Geelse sportraad spelen de voetbalclubs elk jaar onderling een vriendschappelijke competitie.

Voor de voorronden zijn de ploegen opgedeeld in twee poules. De twee winnaars van de poules spelen in het najaar de finale in het stadion van ASV Geel.
Een overzicht van de wedstrijden:

Wedstrijden Poule A

KFCV Alberta – KFC Beekhoek Sport: 27 juli om 19 u.

C-A FC Pula – KFCV Alberta: 2 augustus om 19 u.

B-C KFC Beekhoek Sport – FC Pula: 14 augustus om 19 u.

Wedstrijden Poule B

D-F ASV Geel – KFC Zammel: 2 augustus om 19 u.

E-F KFC Zammel – KSAV St.-Dimpna: 14 augustus om 19 u.

F-D KSAV St.-Dimpna – ASV Geel: 21 augustus om 19 u.

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Streekproducten- en ambachtenmarkt

Op woensdag 25 juli geniet je van 18 tot 22 uur op het marktplein van de lekkerste hapjes op de Streekproducten- en Ambachtenmarkt. Op deze avondmarkt laten enthousiaste en begeesterde standhouders hun streekproducten proeven en/of demonstreren ze lokale ambachten.

Je komt zo rechtstreeks in contact met vakmannen en -vrouwen uit eigen streek. Uiteraard kun je heel wat moois of lekkers kopen. De Harmonie Sint-Laurentius Zammel zorgt voor de muzikale noot.

Slijm maken met Vlieg

Het thema van Vlieg in 2018 is 'voelen'. Daarom ga je op woensdag 25 juli aan de slag met je handen. Samen met Linda kneed je ingrediënten tot een mooi pakketje slijm. Benieuwd hoe dat slijm voelt? Kom dan zeker tussen 13 en 17 uur langs bij de bibliotheek.

Geel Zomert!

Deze Week gaat twee weken met vakantie, daarom een vooruitblik op de komende edities van Geel Zomert!

Op vrijdag 20 juli gaan de kids uit de bol op Geel Zomert Junior! Van 14.30 tot 17 uur staan de Jeuk Live Band en De Ketnetband op het podium. Om 20.30 uur is het de beurt aan Lost Heroes, een concert in het teken van verloren muzikale helden: John Lennon, Roy Orbison, Prince, Lou Reed en andere grootheden die nu op de line-up in de eeuwige jachtvelden staan vermeld.

Raymond van het Groenewoud, jawel, komt op vrijdag 27 juli naar Geel. Raymond heeft van het Nederlands (of het Vlaams) 'een rocktaal' gemaakt. Na 40 jaar carrière is Raymond nog steeds even enthousiast om zijn publiek te bekoren met echte, pure Vlaamse Rock.

Vrijdag 3 augustus laat Frimout je swingen, meezingen, een traantje wegpinken en daarna met een goed gevoel naar huis gaan. Frimout weet het publiek moeiteloos in te pakken met hun unieke mix van eigen popnummers en perfect uitgekiende covers. Zanger Stef Willems draaft energiek over het podium en vindt pas rust als ook de mensen op de laatste rij voor de bijl zijn gegaan.

meer info: www.geelzomert.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto