Vragen over natuur en bos? Bel 1700

Vanaf 1 augustus 2018 werkt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) samen met de gratis infolijn '1700'. Vanaf dan kun je elke werkdag van 9 tot 19 uur met al je vragen over het kappen van bomen, jacht of visserij terecht op dit nummer.

Voor andere vragen rond natuur en bos blijft ANB elke werkdag tussen 9 - 12 en 13 - 16 uur bereikbaar via het centraal nummer: 02 553 81 02 of via anb@vlaanderen.be. Neem ook een kijkje op https://www.natuurenbos.be/.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Geval van botulisme op Dekshoevevijver

Bij recreatiedomein Dekshoevevijver (gemeentelijke visvijver) is een eerste aan botulisme lijdende eend gesignaleerd. Botulisme is een vergiftiging door een bacterie en treedt bij watervogels op tijdens langere periodes van warm weer.

De kans is groot dat een dode watervogel, die nu op het water drijft, gestorven is aan botulisme. Als het kadaver niet aangeraakt wordt, is er geen gevaar voor de gezondheid. Ook het water van de vijver is niet besmettelijk.

De kadavers worden zo snel mogelijk opgeruimd om verdere verspreiding van de ziekte onder de eenden te voorkomen. De gemeenschapswachten controleren de oevers op dode en zieke watervogels, die dan zo snel mogelijk door de brandweer verwijderd worden.

De hulpdiensten roepen bezoekers van de Dekshoevevijver en het Kempisch Kanaal op om dode of zieke dieren te melden op het nummer 014 56 62 50. Hou honden ook zeker aan de leiband! Zo voorkom je dat ze in aanraking komen met besmette kadavers.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Extra verkeerslichten op Sint-Dimpnaplein

In de voorlaatste week van augustus plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer, gelijktijdig met de werken in de Gasthuisstraat, extra verkeerslichten aan het kruispunt van Logen, Rijn en Sint-Dimpnaplein. Zo wordt dit kruispunt nadien volledig door lichten aangestuurd. Tot 3 augustus gebeuren er voorbereidende werken, hierdoor zal op sommige plaatsen tijdelijk wat hinder zijn voor voetgangers in de omgeving van het Sint-Dimpnaplein.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Boekenmarkt krijgt Geronimo Stilton en Ella op bezoek

Heb jij al altijd een dappere muis in levende lijve willen ontmoeten? Of ben je benieuwd naar de avonturen van kleine kapoen Ella? Kom dan naar de tweedehandsboekenbeurs op 29 juli op de Markt in Geel. Particulieren verkopen er hun tweedehandsboeken. Ook de bibliotheek is er aanwezig met een grote verkoopstand.

De hele namiddag staat randanimatie gepland:

Geronimo Stilton en Valerie Eyckmans (auteur van Ella) staan paraat om jullie mee te nemen in een dag vol spannende verhalen, leuke ontmoetingen, signeer- en illustratiesessies.De burgemeester en schepenen lezen verhaaltjes voor de kleinsten in De Halle van 15 tot 17 uur.Kruip je graag eens als een stripfiguur in een echte boekencover?

Dat kan doorlopend bij de fotocorner van de bib. In onze verkleedhoek voorzien wij de nodige verkleedkleding.Twee auteurs met Geelse roots komen op bezoek:14 - 15 uur: Bieke Geenen vertelt in de Halle over haar boek Opa en oma zonder stress! Hoe vind je als grootouder de juiste balans tussen opvoeden en verwennen?

Hoe geef je je grenzen aan? Bieke geeft je tips hoe je die opa of oma kan worden die je altijd al wilde zijn.14 - 15 uur: Lezen en spelen met Ella door Valerie Eyckmans in De Halle. Iedereen vanaf 4 jaar kan kennis komen maken met Ella. De auteur vertelt over haar boekfiguurtje. Wie lust dezelfde gerechten als Ella? Wie kan er net zo'n gekke bekken trekken? Aan het einde van de lezing krijgen alle kleuters een aandenken aan Ella

15.30 – 16.30 uur: Gooi eens een gedicht met Valerie Eyckmans op de markt (6+). Aan de hand van een dobbelspel schrijven we zelf gedichten. Wie verdient de meeste punten? Ideaal voor kinderen van de lagere school.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be of team cultuurbeleid, 014 56 66 85, cultuur@geel.be