U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
02.08.2018 - 09.40u
Door: Lex Verellen

Geval van botulisme op Dekshoevevijver

Bij recreatiedomein Dekshoevevijver (gemeentelijke visvijver) is een eerste aan botulisme lijdende eend gesignaleerd. Botulisme is een vergiftiging door een bacterie en treedt bij watervogels op tijdens langere periodes van warm weer. Als je het kadaver niet aanraakt, is er geen gevaar voor de gezondheid. Ook het water van de vijver is niet besmettelijk.

De kadavers worden zo snel mogelijk opgeruimd om verdere verspreiding van de ziekte onder de eenden te voorkomen. De gemeenschapswachten controleren de oevers op dode en zieke watervogels, die dan zo snel mogelijk door de brandweer verwijderd worden. De hulpdiensten roepen bezoekers van de Dekshoevevijver en het Kempisch Kanaal op om dode of zieke dieren te melden op het nummer 014 56 62 50. Hou honden ook zeker aan de leiband! Zo voorkom je dat ze in aanraking komen met besmette kadavers.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Werken Amocolaan tot eind augustus

De werken aan de Amocolaan konden niet afgerond worden voor het bouwverlof. Na het bouwverlof, vanaf 1 augustus, wordt er nog 3 tot 4 weken gewerkt tot eind augustus. De Amocolaan blijft wel steeds in beide richtingen open voor het verkeer. Enkel ter hoogte van de werfzone moet het verkeer beurtelings over één rijstrook passeren.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Vernieuwing wegdek Gasthuisstraat

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Gasthuisstraat. Vanaf het kruispunt met de Diestseweg tot aan het kruispunt met De-Billemontstraat/Laar wordt het asfalt vernieuwd. Asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Tijdens de werken is de Gasthuisstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleiding voor plaatselijk verkeer loopt langs Westelijke Ring, Molseweg, Kievermont, Retieseweg en omgekeerd. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid langs Westelijke Ring (R14), Noord-Zuidlaan (N19g), E34, N18 en N118 (Retie, Dessel, Mol). Fietsers rijden langs Diestseweg, Eikevelden en Laar of gaan met de fiets aan de hand over de voetpaden van de Gasthuisstraat. De bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding. Kijk voor meer info over de dienstregeling op www.delijn.be.

meer info: www.geel.be/gasthuisstraat

Update werken N13 in Olen en Geel

Vanaf maandag 30 juli voert de aannemer rioleringswerken uit in zone 1 (Punt-Velveken). Er wordt ook een fietspad aangelegd. Door deze werken geldt tot begin oktober eenrichtingsverkeer in deze zone. Van begin oktober tot begin december wordt zone 1 volledig afgesloten voor al het verkeer omwille van het structureel onderhoud van de weg.

Vanaf maandag 30 juli wordt ook gestart met de werken in Lammerdries-Winkelstraat. Dit stuk, alsook de bocht aan Decatlon Olen wordt tijdens de werken volledig afgesloten. De werken duren een viertal weken, maar aangezien de bocht aan Decatlon in beton wordt uitgevoerd, moet je nog enkele weken uithardingstijd bijtellen. Dit betekent dat de werken in totaal vermoedelijk tien weken duren. Gedurende deze fase blijft de Tweemolenstraat bruikbaar.

meer info: www.slimdoorgeel.be

Boekenbendes

Zit jij ook graag met je neus in een boek? Wil je andere lezers van jouw leeftijd
leren kennen? Dan is onze gloednieuwe boekenbende iets voor jou. Je hoeft geen kei in lezen te zijn, maar moet wel veel van boeken houden. Behalve lezen, plannen we ook leuke activiteiten rond boekenthema's. We hebben een bende voor kinderen van 8 tot 10 jaar en eentje voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Ben je geïnteresseerd?
Schrijf je in voor 20 augustus. De plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via bibliotheek@geel.be. De eerste samenkomst voor praktische afspraken vindt plaats op zaterdag 15 september om 10 uur in onze bib.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Fiesta Europa

Iedereen is van woensdag 15 tot en met zondag 19 augustus welkom op Fiesta Europa, een gezellige feestmarkt met marktkramers die afkomstig zijn uit alle hoeken van Europa. Naast lekkere streekproducten bieden zij ook allerlei artisanale en bijzondere cadeautjes aan. Vlei je neer op het internationaal terras om te genieten van Spaanse paella, Portugese cocktails, grillgerechten uit Bavaria, een wijntje uit de Moezelstreek of toch maar die Belgische pint of een warme geurige koffie met Hasseltse speculaas.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Kinderdag op dinsdagmarkt

Op dinsdag 14 augustus is het van 9 tot 12.30 uur Kinderdag op de dinsdagmarkt. De clowns Kiko en Tommy plooien de gekste vormen met ballonnen. Ga langs bij de grime en laat je omtoveren tot een tijger of een vlinder. Of ben je liever piraat of spiderman? Op de Havermarkt kun je een stoere (plak)tattoo laten zetten en op de Markt staat een zwiermolen. Bij de ijskar aan de kerk krijgen alle kindjes een ijsje. De marktkramers bieden dit allemaal gratis aan.

meer info: dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

 Sluitingsdag O.L.V.-Hemelvaart

Op woensdag 15 augustus zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Ook de bibliotheek is met O.L.V.-Hemelvaart gesloten. Cultuurcentrum de Werft is gesloten van 11 juli tot en met 15 augustus. Het Gasthuismuseum is open van 13.30 tot 17 uur en de dienst toerisme en stadsanimatie is open van 10 tot 14 uur. Je kunt in het binnenzwembad banen trekken van 6.30 tot 8.30 uur en plonsen van 10 tot 17 uur. Van de springplanken duiken kan van 14 tot 17 uur. Het buitenzwembad is open van 12 tot 17 uur.

meer info: www.geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto