U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel
09.08.2018 - 08.28u
Door: Mark Jaspers

Gewestweg richting Retie onderbroken

De gewestweg richting Retie (N118) is vanaf 20 augustus vier weken volledig afgesloten voor saneringswerken die nodig zijn bij de ontmanteling van het Desselse bedrijf FBFC. De nucleaire fabriek aan de Europalaan produceerde brandstofelementen voor kerncentrales maar sloot de deuren in 2015 en wordt sindsdien ontmanteld.

Van 20 augustus tot 31 augustus is de straat volledig afgesloten voor alle verkeer. Van 3 september tot 7 september is de straat afgesloten voor autoverkeer, fietsers kunnen door. Van 10 september tot 2 november staan er verkeerslichten.

Autoverkeer vanuit Geel rijdt best langs de Castelsebaan richting Mol Millegem, Achterbos om dan aan te sluiten op de N18 Mol-Dessel-Retie. Vrachtverkeer (+3,5 ton) moet omrijden langs de Westelijke Ring (R14) in Geel, de verbindingsweg N19g en zo verder naar de autosnelweg E34.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Start inschrijvingen academies

Ben je tussen 6 en 99 jaar? Wil je leren dansen, musiceren, toneel spelen of wil je leren tekenen, schilderen, drukken of keramiek maken? Misschien heb je interesse voor creatieve experimenten met de computer of met audio engineering?

Jouw inschrijving aan de academie betekent het startschot voor een boeiende exploratietocht in de wereld van de kunsten. Je kunt zelf actief creërend aan de slag met uiteenlopende materialen, technieken en instrumenten.

Vanaf 1 september bieden zowel de Academie voor Beeldende Kunst als de Academie voor Muziek, Woordkunst-drama en Dans nieuwe mogelijkheden. Hoe en wanneer kun je inschrijven? Neem een kijkje op https://kunstacademie.geel.be of https://amwd.geel.be.

meer info: https://kunstacademie.geel.be of https://amwd.geel.be

Geel Zomert!

Op vrijdag 17 augustus maak jij Geel Zomert! Domino brengt geen eigen covers, maar laat de keuze aan jou over. De twee gitaristen en de zangeres kunnen elk genre aan. Welke nummer wil jij horen?

Coco Jr. brengt op vrijdag 24 augustus een mix van reggae, R&B, pop, afro beats, soul, flamenco en gospel met de nieuwe live-formule Coco Jr. XL. Coco Jr. staat als performer op het toppunt van zijn kunnen, een charismatisch podiumbeest dat met zijn onweerstaanbare wisecracks elk publiek moeiteloos weet in te palmen. De met humor gebrachte show bevat naast de grootste hits van The Dinky Toys ook de songs uit 'Liefde voor Muziek'.

meer info: www.geelzomert.be

Zomermusical Anastasia

De Geelse cultuurkampen zijn een vaste waarde op de agenda van People On Stage. Gedurende een week wordt met een grote groep kinderen gewerkt aan een productie. Vijf dagen, meer hebben de docenten van People On Stage niet nodig om een fantastische zomermusical in elkaar te steken.

Dit jaar nemen ze je mee naar het oude Rusland waar de tsaar en zijn gezin gelukkig leefden in het paleis. Tot Raspoetin onheil en ellende zaaide over heel Rusland. Beleef de avonturen van de jonge Anastasia en de zoektocht naar wie ze werkelijk is. Op vrijdag 17, vrijdag 24 en vrijdag 31 augustus kun je de voorstellingen bijwonen in cultuurcentrum De Werft, telkens om 17.30u en om 18.30u. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

meer info: www.peopleonstage.be

Bib zoekt vrijwilligers voor Samenlezen

Samenlezen nodigt mensen die Nederlands willen oefenen uit om naar de bib te komen. In een Samenleesgroep leest een groep anderstaligen samen met de begeleider een tekst, een boek of een gedicht. Heb jij een warm hart voor anderstalige Gelenaars?

Hou je van lezen? Kun je vanaf oktober voor een langere periode een engagement aangaan? Dan ben jij de vrijwilliger die de bib zoekt. Samen met drie medewerkers van de bib en twee andere vrijwilligers, volg je een opleiding om begeleider te worden van een Samenleesgroep.

Je kunt tot 11 september inschrijven voor de opleiding, die overdag plaatsvindt op 13, 14 en 20 september. Na de driedaagse opleiding weet je hoe een samenleesgroep werkt, welke teksten interessant en op maat zijn voor anderstaligen, kun je de juiste vragen stellen en zorgen voor interactie. De Samenleesgroep komt één keer in de twee weken, in een later stadium misschien elke week, voor twee uur samen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto